Audiokniha Pohádky víly srdíčkové – Včelka Bambulka

Povídky z Oděsy a odjinud 2
Emigrace, odloučení a válka – neobyčejné osudy poutníků 20. století Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází ne…

Přízrak
Harry Hole se po třech letech strávených v Hong Kongu vrací do Norska, aby se ujal téměř uzavřené vraždy mezi feťáky – údajným pachatelem má totiž být Oleg, potomek jeho femme fatale Ráchel, kterého měl rád jako vlastního syna. Případ je však složitější, než se na první…

Cocteau: Lidský hlas
Slavná jednoaktovka, napsaná Jeanem Cocteau pro jednoho herce, je příběhem ženy, která se nemůže vyrovnat s rozpadem milostného vztahu. Během několika telefonických rozhovorů s milovaným mužem se snaží odvrátit jejich rozchod. V nahrávce uslyšíte nepřekonatelnou Jarosla…

Ťažké časy v Číne
Pavel Dvořák berie poslucháča naspäť do Číny, tentokrát však v období, kedy cudzinci neboli v krajine vítaní. Druhá autorova audiokniha je o hľadaní domova, o ceste za poznaním komplikovanej krajiny, ako aj o pochopení sveta v čase krízy. Hoci autor na svoju prvotinu na…

Jako v nebi, jenže jinak
Koho vlastně hledáš? ptali se mě. Hledám někoho, o kom bych vůbec nepředpokládal, že může existovat. Horská samota pár kilometrů od slovenských hranic, odehlý kout Chodska, zapadlé jihočeské rybníky i maringotka v Jizerských horách. To jsou místa, kam se vydal Aleš Palá…

Generace nula
Detektiv Fabian Risk je zpět – a v mistrovské formě! Deset let po událostech příběhu Poslední hřebík tráví Fabian léto na plachetnici u jihošvédských břehů se svou dcerou Matildou. Jedné noci z paluby zpozorují, jak se pevnina náhle ponoří do tmy. Po návratu do Helsingb…

Hnev
Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu. …

Rozum a cit
Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p…

Bolest s veselostí Bedřich Bridel Co Bůh? Člověk? Adam Michna z Otradovic Loutna česká
V roce 1969 měla poetická kavárna Viola v Praze na svém repertoáru představení poezie a hudby českého baroka od Bedřicha Bridela a Adama Michny z Otradovic "BOLEST S VESELOSTÍ". Scénář napsali Vladimír Justl a Antonín Škarka, hudební scénář Pavel Jurkovič. Jako mnoho da…

Turbína
K. M. Čapek-Chod, který je znám svou zálibou v tragikomice a grotesce, i v románě Turbina naplno užije tento umělecký postup. Dokázal převrátit děj tak, že se z uměleckého literárního díla stal "román životního rozčarování", v němž každá postava přijde o svoje iluze a s…

Technická angličtina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická angličtina A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Život víry 2025/01
Život víry 2025/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Kudy ke štěstí? „Hodně štěstí, zdraví!“ nebo „Šťastný nový rok!“ si přejeme tak často, …

POE
Mrazení v zádech povoleno. Mistr hororu Edgar Allan Poe uměl tak mistrně vyprávět hrůzostrašné příběhy, že mrazení v zádech pocítíme po pár větách. Soubor obsahuje výběr povídek, které se řadí k nejlepším: Jáma a kyvadlo, Černý kocour, Berenice, Medailón a další. Lidé s…

Aký máte sen?
Zbohom, všednosť. Vitajte, sny! Od detstva nás učia, že existuje len jedna správna cesta: dobre sa učiť, nájsť si „normálnu“ prácu a hlavne nikdy neriskovať. Simon Squib – podnikateľ, investor, zakladateľ HelpBnk a inšpiratívna osobnosť sociálnych sietí – dokazuje opak.…

Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše
Slavný příběh z pera jednoho z nejznámějších amerických autorů 19. století. Inteligentní americký mladík pocházející z Ameriky konce 19. století se ocitá v Anglii 6. století, na dvoře bájného krále Artuše. Mladík odkojený dobou prudkého rozmachu vědy a techniky pak své…

Temní ilumináti
Temní ilumináti - audiokniha obsahuje sci-fi říznutou magií, příběh z Prahy a okolí jejích lokálních mytologií; příběh z blízké budoucnosti! Autor Jan Pohůnek. Vypráví Jiří Pobuda. Šílená parodie – místy v kulhánkovském stylu – nejprve srovná se zemí hrad Housku, a pak …

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština - slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už poľštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Dobrodružný život kapitána Singletona
Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Počkej na moře
Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové
Viděl jsem tě umírat posedmé. Slibuju, že už tě víckrát nezavraždí… Už brzo ráno onoho nešťastného dne, v němž manželé Hardcastlovi pořádají na zanedbaném sídle Blackheath maškarní večírek, si hrdina připadá jaksi nesvůj. Když pomine strašlivý důvod, proč se slavnost ko…

Ludvíka Vaculíka radosti radosti
Komentář Ludvíka Vaculíka k původní audio kazetě 11 1863-4 "Ludvíka Vaculíka radosti radosti" vydané Supraphonem v roce 1993. Titul, ve kterém spisovatel Ludvík Vaculík čte své fejetony a zpívá valašské písničky, vychází nyní poprvé digitálně: Tímto názvem ustupuju vkus…

Moderní sebeobrana
Tahle kniha je zbraň. Naučí vás poznat své hranice i to, jak si je hájit. Jak použít svůj hlas jako zbraň. Jak se postavit sami za sebe a nenechat si nic líbit. Naučí vás ozvat se v práci, když má na vás šéf na poradě sexistický vtip. Ve škole, když vás spolužák plácne …

Osamělost prvočísel
Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života. Pravdivost tohoto tvrzení doslova na vlastní kůži otestovali protagonisté románu: Alice a Mattia se v dětství rozhodli špatně… Ona se nechtěla stát závodnicí v lyžování a on nehodlal vzít…