Audiokniha Pohádky strýčka Jedličky 2.

H. U. S. (Hus úplně světovej)
Protestsongy z Betlémské kaple. Díky školní práci o Janu Husovi se gymnazista Petr zamýšlí nad myšlenkami i životem tohoto reformátora. Autorka zvolila formu napínavého příběhu. Jet s třídou za odměnu do Kostnice? Stačí málo – napsat skvělou školní práci. Gymnazista Pe…

Zvedá se vítr
Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s…

Kůže
Hra Ludvíka Aškenazyho vycházející z události, která předcházela lidickou tragédii, patří ke klenotům české rozhlasové tvorby. Jména tvůrců slibují vynikající posluchačský zážitek: před mikrofonem stáli Rudolf Hrušínský, Růžena Merunková a Jiří Adamíra, inscenaci v roce…

Muž, který zásadně mluvil pravdu
Je inženýr Bafule spořádaný člověk, nebo rafinovaný sňatkový podvodník? Většina lidí by za jeho poctivost dala ruku do ohně. Jen policejní inspektor Kryštůfek má podezření... V hlavních rolích rozhlasové komedie z roku 1965 účinkují Josef Beyvl, Bohuš Záhorský, Rudolf D…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Stela a 16 huskyů + Stela v zemi tučňáků
{'cs': 'Jedenáctiletá Stela žije sice v zapadlé horské vesničce, ale o dobrodružství nemá nouzi. S dědečkem, tatínkem mašérem a smečkou šestnácti psů má o zábavu postaráno každý den. A co teprve, když se vydají na velké závody psích spřežení až na Aljašku! Jestlipak se …

TOHLE SI POSLECHNI
Výběr z fejetonů Pavla Tomeše Publicista, reklamní textař a stand-up komik Pavel Tomeš, kterého můžete znát z televizního pořadu Na stojáka nebo Comedy club, vybral a načetl ty nejlepší fejetony ze svých knih Facky z Marsu, Zápisky malého tyranosaura a Tohle lidi hodně…

Anička v Austrálii
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Sv…

Nepil: Malý atlas mého srdce
Autor s osobitým humorem líčí dojmy a zážitky ze svých cest do zahraničí.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

GÉNIUS v nás
Jedna z mezinárodně nejlépe prodávaných autorek a cenami ověnčená univerzitní profesorka Tina Seelig vyučuje kreativitu nejlepší a nejbystřejší studenty na Stanfordu. Rovněž učí kreativnímu myšlení podnikatele a vrcholové manažery po celém světě. V audioknize Génius v n…

Vražda pro štěstí
Kdo stojí za vraždou šéfredaktora svérázného literárního časopisu? Detektivka Josefa Škvoreckého a Jana Zábrany Vražda pro štěstí nás zavede do světa pražské prvorepublikové smetánky i mezi hospodské povaleče a zlodějíčky. Básník, prozaik a překladatel Jan Zábrana spol…

MY
Život v „Jednotném státu“ vzniklém ve třetím tisíciletí po „dvousetleté válce“. Lidé už netrpí bídou, ztratili však jména a stali se pouhými „čísly“. Ženy jsou pojmenovány samohláskami, např. I – 330, a muži souhláskami. Hlavní hrdina, D–503, si píše deníkové záznamy, d…

Díky za každé nové ráno
Humor, ironie i nadsázka ve vzpomínkách hlavní hrdinky Olgy, která s nadhledem vypráví o svojí svérázné rodině, přátelích i prvních láskách. Příběh plný absurdních situací, životních zklamání i smyslu pro spravedlnost přináší osobitý vhled do období normalizace. Premi…

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…

Horníček: Listy z Provence
Komentář z původního supralongu (2 18 0409): Jsou věci rozumem pochopitelné a naopak věci, před kterými, jak se říká, rozum zůstává stát. Pochopit lze například splachovadlo. Nepochopitelná je láskanějakého člověka k zemi, kterou nikdy neviděl. Ostatně i tady hraje rozu…

Sněhová královna
V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky…

Krakatit
Románu Krakatit Karla Čapka bude brzy 100 let, což je úctyhodný věk, přesto může mít i jeho dnešní čtenář pocit, že se jedná o knížku současnou. Ing. Prokop hledá odpověď na navýsost živou, aktuální otázku: jakou roli vlastně má hrát v moderním světě slušný a schopný …

Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí
Dvoudeskové album je záznamem představení populárního pražského divadla Studio Y. V úpravě a režii Jana Schmida a hudebním nastudování Miroslava Kořínka jde o kolektivní uchopení národní opery Prodaná nevěsta. V záznamu hraje celý soubor na nejrůznější hudební nástroje …

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp
Pokračování vtipné sondy do našich chyb a zbytečných strachů od autora bestselleru Raději zešílet v divočině. Další nálož čtyřiceti rad, úsměvných fejetonů, které nenásilně člověka vedou k zamyšlení. Pokračování bestselleru Rady pánu Bohu jak vylepšit svět. „Znáte to, j…

Osvobozené divadlo 1929-1938
Doplněno odbornými komentáři Vladimíra Justa a Petra Prajzlera Jiří Voskovec, Jan Werich, Ježkův orchestr a vše, co stvořilo zázrak zvaný Osvobozené divadlo Když v roce 2007 vyšel komplet 7 CD z nahrávek Osvobozeného divadla, šlo tehdy o velkou událost. Mezi raritami …

Sedm listů Melinovi
Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl…

Růženka je z příbuzenstva
Slavný a oblíbený humoristický román britského přírodovědce Geralda Durrella o nečekaném dědictví, které obrátí Hadriánovi život doslova na ruby. Slavný britský humoristický román o neobvyklém dědictví, který milují čtenáři na celém světě. Hadrián Rookwhistle je nudný t…

Psychorádce
Původní audio kazeta 1928 4338 "Psychorádce" autorů Josefa Svatopluka Matějky, PhDr. Rudolfa Kohoutka CSc a PhDr. Jaroslava Rybáře vydal Supraphon v roce 1987 - nyní tento relaxační titul vydáváme poprvé digitálně. Komentář autorů z tiskoviny k audio kazetě: PSYCHORÁDC…

Prázdné křeslo
Lincoln Rhyme jede i se svou spolupracovnicí Amélií Sachsovou do Severní Karolíny, aby se podrobil riskantní operaci, která by mu mohla navrátit hybnost. Zde jej poprosí o pomoc šerif nedalekého městečka, v němž byl zavražděn chlapec a uneseny dvě dívky. Nejzdatnějším s…