Obrázek podcastu Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.

Audiokniha Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.

Autor:

Vlastimil Brodský

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Vlastimil Brodský

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích …

Obrázek podcastu Totální rauš

Totální rauš

Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na …

Obrázek podcastu Hoď je za hlavu

Hoď je za hlavu

„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

Obrázek podcastu Spis Vaterland

Spis Vaterland

Berlín 1932 – ještě se vesele nasává, ale puč už je na dohled! Teče tudy snad Spréva, nebo jak se dostal utopenec do výtahu prvotřídního berlínského zábavního podniku Vaterland? A otrávený jedem jihoamerických indiánů? Jenže pokud jeho smrt opravdu souvisí s pančováním…

Obrázek podcastu Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isab…

Obrázek podcastu Hrob

Hrob

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děs…

Obrázek podcastu Technická polština A1-B1

Technická polština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technické polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i…

Obrázek podcastu Maigret na dovolené

Maigret na dovolené

Od pobytu v malém francouzském letovisku Les Sables d’Olonne si komisař Maigret slibuje především odpočinek. Pak je ale konfrontován se snad nejtragičtějším případem své kariéry, který začne podivným vzkazem: Pro smilování boží, požádejte o návštěvu u pacientky na čísle…

Obrázek podcastu Orlovo proroctví

Orlovo proroctví

Centurioni Macro a Cato uvízli v Římě. Oba čekají na výsledky vyšetřování smrti dalšího důstojníka, které byli svědky, a jejich osud je nejistý. Nejde ale jen o jejich bezpečí. Pirátům se do ruky dostávají tři svitky, na nichž závisí císařův život a budoucnost celého Ří…

Obrázek podcastu Minimalistický domov

Minimalistický domov

Máte už po krk večného upratovania? Sústavne niečo hľadáte? Deti sa nudia, aj keď majú plnú izbu hračiek? Stále sa potkýnate o veci? Trávite každú drahocennú chvíľu doháňaním upratovania? Riešenie je tu. Premeňte svoj domov na minimalistický domov. Zjednodušte si údržbu…

Obrázek podcastu Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr…

Obrázek podcastu Kožené srdce

Kožené srdce

"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati…

Obrázek podcastu Láska je jen slovo

Láska je jen slovo

Co je láska? Neznámá země. Poprvé ji spatřil v neděli 4. září 1960 na letišti. Ženu s modravě černými vlasy, o dvanáct let starší než on, právě se líbala s milencem. Okamžitě se do ní bezhlavě zamiloval s prudkostí a naivitou osamělého, jednadvacetiletého srdce. Tím za…

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t…

Obrázek podcastu Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové

Viděl jsem tě umírat posedmé. Slibuju, že už tě víckrát nezavraždí… Už brzo ráno onoho nešťastného dne, v němž manželé Hardcastlovi pořádají na zanedbaném sídle Blackheath maškarní večírek, si hrdina připadá jaksi nesvůj. Když pomine strašlivý důvod, proč se slavnost ko…

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Obrázek podcastu Já smrt

Já smrt

Někdy jsme schopni čehokoliv, abychom dosáhli spravedlnosti… Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraždou studentky Julie Formanové? Vše ukazuje …

Obrázek podcastu Kolo času VII.: Koruna z mečů

Kolo času VII.: Koruna z mečů

Kéž si Drakovo srdce vzpomene na slzy a jeho ohnivá duše na lásku… Všichni začínají chápat, že Draka Znovuzrozeného není možné spoutat. Po krvavé bitvě u Dumajských studní se o tom přesvědčily též Aes Sedai, poražené Randem a jeho ašaʼmany. Nyní domnělého spasitele lid…

Obrázek podcastu Sebevědomá žena

Sebevědomá žena

Sebevědomá žena - audiokniha obsahuje záznam z přednášky na konferenci Ochutnávka štiastia v Žiaru nad Hronom dne 5. 10. 2013. Účinkuje Martina Králíčková. Zamyslete se: Co ovlivňuje sebevědomí mužů a žen? Je normální, když o sobě občas pochybujeme? Proč nemáme všichni …

Obrázek podcastu Sapiens

Sapiens

Sapiens je vzrušujúcim zhrnutím našej neuveriteľnej histórie − od bezvýznamných opíc až k pánom sveta. Jej obsah je odvážny, obsiahly aj provokatívny. Spochybňuje všetko, čo sme o ľudstve zdanlivo vedeli: našu vieru, činy, moc... aj našu budúcnosť, a pritom sa zamýšľa a…

Obrázek podcastu Překážka jako cesta

Překážka jako cesta

Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Obrázek podcastu Jak se zbavit Mstivý Soni

Jak se zbavit Mstivý Soni

Nejzlobivější třída páťáků v Žabokudlách je natolik nezvladatelná, že je třeba nasadit speciálně trénovaný pedagogický kalibr. Na místo, odkud jsou učitelé vynášeni zlomení na těle i na duchu, nastupuje obzvláště nezničitelná Soňa Ticháčková, která si nenechá nic líbit,…

Obrázek podcastu Buď jako řeka

Buď jako řeka

Některé řeky plynou poklidně a tiše, některé divoce, všechny ale míří vpřed. Poetický román o nezlomnosti lidského ducha. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmá…

Obrázek podcastu Vražda na golfovém hřišti

Vražda na golfovém hřišti

„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Obrázek podcastu Hnev

Hnev

Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu. …