Audiokniha Pohádky pro zlobivé bagry

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu
Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi, …

Kdo židli má, bydlí 1
Rozhlasový cyklus zábavných talk show natáčených v pražském divadle Ungelt 1. 5.2012. Hovory o divadle, herectví a o životě.

Krvavý román
V roce 1994 vyšel Krvavý román v Pasece ve zvukové podobě na třech kazetách, geniálně namluvený Leošem Suchařípou ve studiu Českého rozhlasu Brno. Nezaměnitelný hlas tohoto herce a překladatele přidal novou hodnotu Váchalově svébytné ironii a humoru.

Kdo zabije Evu S.?
Detektivka, která chytne a nepustí. Kvalitně napsaná detektivka plná napětí. Sedmdesátileté Evě Stieglitzové začne kdosi vyhrožovat smrtí. Přestože její vnučka najme detektiva, je žena v luxusním hotelu zavražděna. Kdo usiloval o její smrt? Eva Stieglitzová má ve svých …

Steve Jobs
Tato audiokniha pojednává o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátilo šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačo…

Krv sa stane zábavou
Mŕtve dievča v aute uprostred sídliska. Verdikt doktora Lengyela je jednoznačný - mladá, zdravá, pekná, len trochu mŕtva. Smrť spôsobil pervitín, jeden vpich do žily a život vyprchal. Problémy nastanú, keď detektívi z oddelenia vrážd o Vierke zistia, že nikdy nebrala dr…

Naučte se správně dýchat
Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem! Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa. Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nenávist
Profesor Rekke coby novodobý Sherlock Holmes objasňuje další neřešitelný případ. Lze nalézt ženu, která sice podle všeho už čtrnáct let leží pochovaná na hřbitově, ale její manžel tvrdí, že ji zahlédl na fotografii ze současnosti? Rekke znovu spojí síly s policistkou Va…

Šum
Mysteriózní hororový thriller z pera filmového scenáristy a režiséra Jana Vejnara (film Přišla v noci, seriál Vlastně se nic nestalo). Krátce před Vánoci dostane David nahrávku videa pořízeného před lety na jedné oslavě. Zachycuje situaci, která odstartovala psychický …

Životopisy císařů
Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,…

Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé
{'cs': 'V tomto poslechovém kurzu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání přítomných, minulých i budoucích časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. \n\nKurz je zal…

Někdy člověk nevypadá
Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Přepadení
Ladislav Mrkvička v hlavní roli psychologicko kriminálního příběhu na motivy románu Mrtvý mezi dvěma živými, který můžete znát i ze stejnojmenného snímku z roku 1947 s Karlem Högerem v hlavní roli.Osoby a obsazení: Erik Berger, poštovní úředník (Ladislav Mrkvička), Hele…

Život víry 2023/02
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková a Karolína Vološinová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Martin a Kateřina Okáčovi: Mít naději, že i s nemocí …

Vražda v knihkupectví
Annie miluje detektivky a práce v knihkupectví je pro ni splněným snem. Jenže prodeje klesají, a tak uspořádá Detektivní festival, který zachrání i další podniky v ospalém městečku Redwood Grove – včetně hospody, jejíž majitel Liam akci moc nefandí. Ale pak je mezi regá…

Neumannovy Poděbrady 1977
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0566-69 v roce 1978 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští u…

Jan Vojáček: Umění nemoci
I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky. Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“,…

Towers, 9/11 Story
Anglická verze strhujícího a pravdivého příběhu česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC. Nahlédněte spolu s ním do …

Sedm let v Africe
Po smrti svého otce odešel autor z Česka do Nigérie, aby odvrátil pád hrozící jeho rodině. Následoval volání dávné rodové tradice, vrátil se do Afriky jako dědic trůnu a přebral odpovědnost za osud příbuzenstva, které však sotva znal. Na této cestě našel nejen své kořen…

Hotýlek
Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele,…

Radikálna otvorenosť
Nemusíte sa rozhodovať medzi aroganciou a submisívnosťou. Radikálna otvorenosť vás naučí vyjadrovať sa zdvorilo a zároveň jednoznačne. Žiadna bezočivá agresivita, manipulatívna falošnosť ani zhubná empatia. Základom radikálnej otvorenosti je osobný záujem a priama konfr…

Príliš vysoká cena
Nález mŕtvoly mladého muža pri odľahlej lesnej ceste spustí aktivitu bratislavského oddelenia vrážd.Už samotná obhliadka miesta činu prináša jedno prekvapenie za druhým. Najskôr zistia, že muž je ozbrojený. Hneď nato, podľa dokladov, že ide o policajta. Aby toho nebolo …

Tutanchamon
Století záhad a objevů. Tajemství Tutanchamonovy hrobky znovu ožívá... Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie. Egyptský chlapec Hussein Abd el-Rassul, který prac…