Audiokniha Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé

Cela číslo 17
Díl 5. ze série - Deník dobrého detektiva. Profesor Kamil Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17. S tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho matematické vedomosti na prípravu vlastného syna na maturitnú …

Bez práva na život
Devátý díl ze série Sedmý smysl. Předposlední díl série Sedmý smysl, ve kterém se nitky příběhů prvních dílů postupně splétají dohromady. Hanka se snaží pomoci malé Terezce obdařené vzácným darem, který je pro ni současně prokletím.

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky
Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán k pražskému královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádá jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě z jejích dvorních dam za podivných okolností zemřely – …

V tieni
Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady oby…

Marie Antoinetta a revoluce
Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn…

Na východ od ráje - Mistři slova
Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Mstitel z Jenštejna
Vyšetřovatele královské komory Jiřího Adama z Dobronína osloví Václav Hrzán z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Svěří se mu s neurčitými obavami o svého mladšího bratra Mikuláše. Mladý šlechtic se podle všeho uchází o přízeň krásné Polyxeny, dívky ze znepřát…

Marie Antoinetta – zlatá léta před revolucí
Vychází první kniha dvoudílné série norské spisovatelky Clary Tschudi o francouzské královně Marii Antoinettě. Mapuje život dcery Marie Terezie od jejího narození v Rakousku až do roku 1789, kdy začíná Francouzská revoluce, během které je manželka Ludvíka XVI. popravena…

Sedmá pohroma
Profesor Harold McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. Když se po dvou letech znenadání objeví, zemře dříve, než stačí odvyprávět svůj příběh. Následná pitva ale odhalí děsivou věc – někdo jej začal mumifikovat zaživa a lékařský tým, …

Vražda v Mezopotámii
Na archeologickém nalezišti se čas od času vykope i pěkně uleželá averze… Slečně Amy Leatheranové se naskytla příležitost prodloužit si pobyt na Blízkém východě tím, že se přidá k Američanům provádějícím archeologický průzkum ve zříceninách asyrského města. Anglická oše…

Únik z Osvětimi
"Skutečný příběh československého Žida, který uprchl z tábora smrti" V dubnu 1944 se Rudolf Vrba zařadil mezi hrstku lidí, jimž se podařilo utéct z Osvětimi. Udělal to, aby odhalil pravdu o táboře smrti a varoval poslední Židy v Evropě před krutým osudem čekajícím na ko…

První plavba
Román vypráví o mladém americkém námořníkovi, který se pokouší udržet si svou romantickou nevinnost tváří v tvář tvrdým podmínkám na palubě lodi a hrůzám liverpoolských brlohů.Ještě na souši sní mladík o životě na moři: Briga! Už pouhé to slovo vzbuzovalo představu čern…

Případ forchheimského rádce
Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …

Nečekané přiznání
Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela. Josie ani na okamžik neuvěří, že…

Heda Gablerová
Když Henrik Ibsen v roce 1890 publikoval Hedu Gablerovou, kritika označila titulní hrdinku za zrůdu. V souvislosti s jejím uvedením v Národním divadle v roce 1911 pak F. X. Šalda o protagonistce napsal, že je to „vtělená ďáblice, pustá a zprahlá vnitřně, dům obydlený vš…

Seifert: Světlem oděná
Jaroslav Seifert (*23.09.1901 - †10.01.1986) patří k nejvýznamnějším českým básníkům a spisovatelům; byl i novinářem a překladatelem. Je jediným českým nositelem Nobelovy ceny za literaturu (10. prosince 1984).

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Italština - gramatika pro mírně a středně pokročilé B1
Děkujeme za váš zájem o poslechový kurz Italská gramatika B1 V tomto kurzu pro mírně a středně si můžete zopakovat základy, ale také se zdokonalit ve složitějších tématech, jako jsou minulé časy, podmiňovací způsob, spojovací způsob, budoucí čas a trpný rod. Součástí k…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého
Spojení átmavičáry a vnitřní pránájámy rozšířené o vnitřní dýchání sušumnou. Záznam živé meditace ze svatodušního pondělí 28. 5. z meditačního semináře Jiřího Vacka na Morávce 2007. Nejde o studiovou nahrávku.

Vražda pro Zlatého muže
Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…