Audiokniha Pohádky pro benjamínky silničního provozu

...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát s Vlastimilem Brodským v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života. Ačkoliv byl Vla…

Milý Johne
Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se…

100 statečných - Host č. 99 - Ondřej Sokol 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - O. Sokol (herec a režisér)

Listopad 1989
Dne 21. října 2009 padl rekord v délce nepřetržitého trvání demokracie na území dnešní České republiky. První etapa začala 28. října 1918 a skončila 30. září 1938. Druhá odstartovala 17. listopadu 1989 a trvá dosud. Toto CD se zabývá den po dni, hodinu po hodině okolnos…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Jablko nepadlo daleko od stromu
Mord řezníkovy ženy v Mělníce. Neslýchané, vzrušující! Mnozí si šeptem sdělují novinu, která se ráno rozletěla městem. Mord se v Mělníce nestal už dobrých pět let. Je vrahem paní Guty tovaryš? A příčinou její vraždy cizoložství? Dosvědčí se mladíkova nevina, nebo mu n…

Loutka
Široce koncipovaný román o varšavské společnosti osmdesátých let předminulého století. Při svém prvním knižním vydání v r. 1890 nedošel ohlasu a polskou kritikou byl plně uznán vlastně až po druhé světové válce. Teprve nová doba rozpoznala, že není jen běžným příběhem …

Zimní pohádka
Hra Williama Shakespeara, označovaná nejčastěji jako romance, spadá do pozdního období autorovy tvorby. U nás je populární také proto, že se částečně odehrává v kraji nazvaném Bohemia, teda v Čechách - i když historické ani zeměpisné odkazy ve hře neodpovídají skutečnos…

07. Italština - cestovní konverzace
7. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Rychločtení v kostce
Za dobu srovnatelnou s jednou vysokoškolskou přednáškou (86 minut) se dozvíte na daném prostoru přesně to nejdůležitější k ovládnutí rychločtení. Tedy k podstatnému zvýšení rychlosti za současného zvýšení chápavosti. Ovšem – té rozumné chápavosti, tedy zapamatování toho…

100 statečných - Host č. 33 - Tomáš Vaněk 07.06.2014
Hostem L. Výborné - T. Vaněk (rektor AVU)

Vymazlené vraždy 3
Podivínský influencer zmizel v rekonstruovaném domě kouzelníků. Někdo plánovitě vraždí příslušníky stejného rodu. Jak odhalit námezdního vraha bez motivace k oběti? Po úspěchu knih Vymazlené vraždy a Vymazlené vraždy 2 přichází nakladatelství Golden Dog s dalšími třemi …

Vánoce Hercula Poirota
Členové rozvětvené rodiny Leeových se sjíždějí na staré rodinné sídlo, aby spolu v poklidu anglického venkova oslavili Vánoce. Pozvání od Simeona Leea v nich ale vzbuzuje spíše pochybnosti a znepokojení než radost z příjemného setkání. Proč je chce bezcitný a panovačný …

Žebrácká opera
Svou variaci na námět parodické opery Johna Gaye napsal Václav Havel na výzvu Činoherního klubu. Jenže když ji v roce 1972 dokončil, bylo jasné, že naděje na uvedení Žebrácké opery v pražském divadle byla příliš iluzorní. Po závanu svobody šedesátých let vstupovala země…

Celý život s hudbou, divadlem a filmem
Jiří Sternwald si v dětství osvojil hru na housle a svůj zájem později rozšířil i o jiné nástroje. Začínal jako hudebník a vedoucí nejrůznějších amatérských skupin a orchestrů už v době studií na holešovickém reálném gymnasiu. Stěžejní význam pro jeho celoživotní tvůrčí…

Jak vést (zdánlivě) nemožné rozhovory
Audiokniha Jak vést (zdánlivě) nemožné rozhovory (Velmi praktický návod, jak se domluvit prakticky s každým) Autoři Peter Boghossian, James Lindsay. Čte Jan Eisler. Zdá se, že v současné atmosféře je nemožné vést rozumnou konverzaci s někým, kdo zastává odlišný názor.…

Pavoučí případ
Třetí autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Byla kdysi dávno jedna tajná trampská osada Pavouci a její camp Pavučinec, jehož polohu neznal nikdo, kromě členů oné osady. Pak na místě campu vyrostla vojenská základna Bonanza a osada se rozpadla. Kapitán krim…

Naso: Umění milovati
Ovidiův dva tisíce let starý text dává rady mužům a ženám, kterak lásku získat a udržet si ji. Recitují Irena Kačírková a Miloš Kopecký

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Na moři, na souši, ve vzduchu
Eskapády dobrodruhů nikdy neomrzí. Dobrodružné, barvitě napsané povídky odehrávající se na zaoceánských lodích, v letadlech, odlehlých končinách Aljašky i exotických prostředích Číny, Japonska či Středního východu. Barvité líčení okamžiků, které stírají hranici mezi živ…

Tartarin v Alpách
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Málokdo však ví, že tartarinovská dobrodružství tvoří volnou trilogii. Její druhou část představuje příběh s názvem Tarta…

Dousková: Darda
Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl…

Vládce stříbrného šípu
Bájný Bivoj jako akční hrdina. Povídka autora historické fantasy předcházející trilogii o Bivojovi běsobijci. Bájný hrdina se musí postavit netvorovi, kterého probudil ze spánku. Divoký a nevlídný les rozevírá chřtán temnoty před třemi běžci. V čele běží Bivoj, v rameno…

Můry
Zmizení matky, spousta nepochopení, dva sourozenci a touha zůstat spolu – v kulisách města, kde mají jména jen ti, kteří si je zaslouží. Kryštof a Ida po matčině zmizení zůstávají sami a jejich svět se začíná rozpadat. Město se pro ně neúprosně zmenšuje, míst, kam smějí…

Pravda o cukru
Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života. Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své audioknize představí biochemička…