Audiokniha Pohádky přednosty Drahoráda

Setkání u kulatého stolku V
Setkání u kulatého stolku č. 13 a č. 14 z roku 1995 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 13: Zanikající svět - svět zapomenutých předmětů i pocitů Téma Setkání č. 14: Svět vz…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Expresní zásilka
Nostromo, přepravní vesmírná loď se jménem, které zná asi každý fanoušek sci-fi a hororu. Parta drsných kontraktorů a nováček, který se mezi ně snaží zapadnout. A ještě zaměstnanec společnosti, hajzl, který si pravdu nechává pro sebe. Lodní počítač Matka. Zmasakrovaná l…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Koruna démonů
Když tým vědců narazí u brazilského pobřeží na ostrov, na němž byl veškerý život zničen a pohlcen nějakým neznámým druhem překonávajícím nejdivočejší představivost, zaútočí na ně ozbrojenci a zabijí všechny členy týmu kromě jednoho: entomologa a odborníka na jedovaté ži…

Psychologie peněz
Umět zacházet s penězi není nutně otázka toho, co všechno víte. Důležité je, jak se chováte. Jenže vštípit lidem – dokonce i těm opravdu chytrým – správné vzorce chování není snadné. K penězům, investování, osobním financím a podnikatelskému rozhodování se obvykle přist…

CIAO sexu
Přestaňte doufat, že ti vaši mužští někdy mentálně a emočně dorostou do takové dospělosti, že jim budete moci svoje potřeby vysvětlit tak, aby jim dávaly smysl. Muži přecházejí rovnou z infantility do senility, takže s nimi musíte věčně zacházet jako s dítětem. Přestaňt…

Humoriády Felixe Holzmanna
LP album 11 1359-1 811 se záznamem představení Humoriády Felixe Holzmanna v Kulturním domě v Kroměřiži vydal Supraphon pod stejnojmenným názvem v roce 1991 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Den, kdy se rozdělil svět
Okamžik, kvůli kterému Elaine trénovala mnoho let, právě nastal. V Novém Londýně se koná velkolepý Závod vortexu a ona je jednou z mála vyvolených, kteří v něm změří své síly, aby se mohli stát běžci Kuratoria a udržovat tak ve světě mír. Mladí lidé z celého světa se vy…

Richard III.
Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Zapomenutá vražda
Agatha Christie nás zavede do půvabného anglického přímořského letoviska Dillmouth, kde si mladí novomanželé Reedovi zakoupí malou viktoriánskou vilku. Gwenda Reedová však kvůli záhadným a ne právě příjemným útržkům vzpomínek, které se jí začnou vybavovat, pomalu nabude…

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Kytice
Kdo by neznal snad nejznámější sbírku baladických básní, kterou autor započal již jako student a ukončil jako zralý čtyřicátník? Každá z balad zachycuje význačný příběh ze života, vyjadřující v symbolech osudové drama lidí. Za jakýmkoli proviněním nutně následuje trest,…

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Bouře
Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou …

Přednášejte jako na TEDu
Naučte se efektivně prezentovat své myšlenky a nápady - Máte-li přednášet, je vaším jediným opravdovým úkolem hovořit o něčem, co má hodnotu, a hovořit o tom autenticky vaším vlastním a jedinečným způsobem. Správně přednesený projev může posluchače uchvátit a změnit jej…

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

Smrt robota
Svéráznou poctu Čapkově slavné hře věnoval na začátku sedmdesátých let minulého století spisovatel Josef Nesvadba ve své povídce Absolutní stroj.V povídce Absolutní stroj vystupují postavy, jejichž jména odkazují přímo na předobrazy z Čapkova dramatu (vědec Rozum, jeho …

Zlá minuta
Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Společnost nevolnosti
Audiokniha Společnost nevolnosti je výběrem esejů z knižní podoby. Jak na začátku knihy uvádí Václav Bělohradský: “První vydání této knihy vyšlo na samém konci roku 2007, nevolnost, o níž v ní uvažuji, od té doby změnila skupenství. Stala se tekutým hněvem, zalévá celou…

Vilma běží o život
Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, z…

Povídky
Dvě povídky z pera spisovatele Jeroma Klapky Jeroma. Čtou: Miloš Kopecký a Vladimír Brabec. J. K. Jerome se narodil roku 1859 v Anglii jako syn laického kazatele. Česky znějící jméno Klapka dostal po maďarském revolucionáři Györgymu Klapkovi, s nímž se rodina přátelila.…

Angličtina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Angličtina pro každého 1 - 6
Naučte se říci více, než jenom Hello a Good Bye. Každou větu uslyšíte anglicky, pak česky a znovu v originálním znění. Poslouchám – rozumím – mluvím. Poslechem vět si osvojíte fráze, které se vyskytují v každodenních situacích. Učivo je určené pro začátečníky a mírně p…