Audiokniha Pohádky O Pavlínce

Nachové pustiny
Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš…

Humelšnábl a boj se smrtí
MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt…

Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Hořící most
Fantasy série pokračuje dobrodružnou výpravou hraničáře Halta a jeho učně Willa do pustiny, kde stopují tajemné nestvůry. Nalézají plány vládce Deštných a Temných hor Morgaratha, které předávají do rukou krále. Aby varoval celtického panovníka, vyšle na cestu družinu sv…

Hovory o józe a mystice č. 13
Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Mizející dívky
Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

100 statečných - Host č. 67 - Jakub Kohák 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J .Kohák (filmový a reklamní režisér, herec, moderátor)

Sedem sestier
Strhujúci úvodný román historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Merope, siedmych sestrách, vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, ktoré Zeus v záujme ich bezpečia umiestnil na oblohu v podo…

Obchodník
I staříci se cítí plni sil, když je na blízku krásná dívka. Hra největšího římského komediografa. V titulní roli Josef Kemr. Charinus si z obchodní cesty na ostrov Rhodos přivezl krásnou otrokyni Pasikompsu. Co se stane, když ji na lodi náhodou objeví jeho starý otec De…

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Fantóm opery
Proslulý román francouzského prozaika Gastona Lerouxe "Fantom opery" vyšel roku 1910. Nesmírně úspěšné dílo se dočkalo nesčetných reedic a řady překladů do cizích jazyků (první český překlad je z roku 1919) a bylo několikrát zfilmováno. Fantom opery se jeví jako projev …

100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Veselovský (moderátor publicistických pořadů)

Kirké
Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr…

Cristóbal Colón
Poslechněte si o životě a o cestách Kryštofa Kolumba ve španělštině. Dozvíte se, jak se díky svému neuvěřitelnému úsilí a houževnatosti vypracoval ze syna janovského tkalce až na admirála moří a oceánů, místokrále a generálního guvernéra všech ostrovů a pevnin, jež obje…

Hovory o józe a mystice č. 4
Džňána jóga, stezka poznání pravého Já a mantra jóga, společná meditace. Záznam z přednášky v Ostravě. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Mezi dvěma ohni
Když ředitel jedné státní agentury ukončí před očima užaslé asistentky svůj život skokem z okna kanceláře, je to pro všechny z jeho okolí nepopsatelný šok. Jenže tam, kde ostatní vidí prostou sebevraždu, ví detektiv Miko Syrový o okolnostech, které staví celou tragédii …

Francouzština do ucha
Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,…

10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů
Audioprogram 10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů vám přináší 10 základních a jednoduchým metod, jak naplnit svůj život radostí a smyslem. Zároveň zjistíte, jak si plnit svá přání a cíle efektivněji a snadněji. Tento program 10-ti kroků je možné zvládnout z…

Proměna myšlení - Nová věda o víře, názoru a přesvědčování
Tahle kniha zkoumá, proč je tak těžké změnit názor a jaké transformační účinky to má, když se o změnu pokusíte a podaří se vám. Ne v průběhu staletí, ale během necelé jedné generace, necelé dekády, a někdy i během jediné konverzace. Dozvíme se, co děláme špatně, když ne…

Mariňáci II.
Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

1001 myšlenek: část Filozofie
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Herecký portrét Vladimíra Šmerala
Původní LP album 0 18 1219 "Herecký portrét Vladimíra Šmerala" vydal Supraphon v roce 1972 - nyní titul s ukázkami z bohaté tvorby herce VLADIMÍRA ŠMERALA (*16.10.1903 – 15.3.1982) vydáváme porpvé digitálně.