Obrázek podcastu Pohádky 9

Audiokniha Pohádky 9

Délka:

1 hod 20 min

Čte:

Zdeněk Štěpánek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Být bohem je lidské

Být bohem je lidské

Účelem audioknihy je jednoduše a srozumitelně předat základy ezoteriky. Radek Harny se více jak 30 let zabývá evolučním cvičením a léčitelstvím. Začínal v psychoenergetické laboratoři u profesora Kahudy v Praze, kde byla v minulém režimu soustředěna většina českých senz…

Obrázek podcastu Agent JFK –  Chladná hra

Agent JFK – Chladná hra

Další adrenalinový příběh plný akce, ledu, mamutů – a kovářů. Do literární série Agent JFK vstupuje skvělý spisovatel, věhlasný šéfredaktor a nakladatel v jedné osobě – Tomáš Němec. Nechte se jím provést hodně – ale fakt hodně – zmrzlou Prahou. A bude vám zima, to vám z…

Obrázek podcastu Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm vyšel v roce 1931 a byl příběhem milenců, kteří prchají z velkoměsta a od všedního dne plného práce a starostí. Vtipný, ironický, nezávazný a nesentimentální příběh o letní dovolené spisovatele Petra a Princezny Lýdie u švédského jezera Mälaren na zámku …

Obrázek podcastu Maria Chapdelainová

Maria Chapdelainová

Román Maria Chapdelainová zachycuje drsný život francouzských usedlíků v kanadské divočině. Vypráví se v něm o tvrdém živobytí venkovských dřevorubců, kteří musejí vzdorovat silám přírody a dobývat dnes a denně půdu na divokém lese - říkají tomu hrdě "dělat zemi". Příbě…

Obrázek podcastu Nic nebude jako dřív

Nic nebude jako dřív

Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Pod junáckou vlajkou

Pod junáckou vlajkou

Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Obrázek podcastu Hlava plná lásky

Hlava plná lásky

Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby Marii NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, jistě by neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky ale nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je př…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Obrázek podcastu White Fang

White Fang

Audiokniha v angličtině vypráví o vlkovi, v jehož žilách koluje psí krev. Od raného dětství je vystavován nepřízni osudu v podobě srážek s dalšími šelmami, rivality zvířat ve smečce anebo lakomých majitelů, kteří v něm vidí pouhou možnost k obohacení. Příběh je zjednodu…

Obrázek podcastu Ostrov doktora Moreaua

Ostrov doktora Moreaua

Zvíře v člověku – člověk ve zvířeti. Jeden z prvních románů dnes už klasického žánru vědecko - fantastické literatury varuje před důsledky experimentů se zvířaty a před zneužitím vědy. Vědecko - fantastický román s prvky hororu nese významné morální a filozofické posels…

Obrázek podcastu Psychologie budoucnosti

Psychologie budoucnosti

Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Obrázek podcastu Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…

Obrázek podcastu Ledová země

Ledová země

Will a Evanlyn plují do Skandie jako zajatci hrozivého kapitána skandijské vlčí lodi Eraka. Halt přísahal, že Willa zachrání, a udělá vše, aby slib dodržel – dokonce poruší přísahu hraničáře a král ho za to vypoví ze země. Horác, který rovněž chce jet hledat Willa, se k…

Obrázek podcastu Erbovní znamení

Erbovní znamení

Populární spisovatel a popularizátor Zdeněk Mahler čerpá velmi často inspiraci ke svým dílů v dějinách. Nejinak tomu bylo i u jeho rozhlasové hry Erbovní znamení. V příběhu z dob nacistické okupace parafrázoval Mahler některé motivy ze života spisovatele Vladislava Vanč…

Obrázek podcastu Ernettiho stroj

Ernettiho stroj

Nejlépe střežené tajemství Vatikánu. Román založený na skutečných událostech, který vás zavede někam mezi Dana Browna a Jamese Bonda. Březen 1938. Italský fyzik Ettore Majorana mizí v moři u Sicílie. S ním i tajný projekt, na němž léta pracoval. Podzim 1955. Jako zázrak…

Obrázek podcastu Bronzové stíny

Bronzové stíny

Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Obrázek podcastu Proč jen 5% lidí uspěje

Proč jen 5% lidí uspěje

V audio nahrávce Proč jen 5 % lidí uspěje se dozvíte: Jaké je tajemství úspěchu? Jak zvýšíte své schopnosti o stovky procent? Jak se vždy správně rozhodnout a žít bez dilemat? Jak najít to, čemu se vyhnout? A naopak, čím se opravdu zabývat? Co rozhoduje o postupu v ka…

Obrázek podcastu Meditační promluvy 9 - Guru gíta

Meditační promluvy 9 - Guru gíta

Guru gíta je staré hinduistické svaté písmo, které je připisováno mudrci Vjasovi. Je součástí Skanda purany. Pojednává o důležitosti Mistra pro duchovní praxi, bez jehož pomoci není možné dosáhnout poznání svého pravého božského Já. V souladu s tím učí hledající správné…

Obrázek podcastu Hoď je za hlavu

Hoď je za hlavu

„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

Obrázek podcastu Historie Duny – Služebnický džihád

Historie Duny – Služebnický džihád

V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

Obrázek podcastu Obřad

Obřad

Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je …

Obrázek podcastu Volání Cthulhu

Volání Cthulhu

Jedno ze stěžejních děl hororové literatury představuje první setkání s nechvalně proslulým kultem Cthulhu. Mladý antropolog v něm prochází poslední vůli svého prastrýce, a čím víc se noří do podivuhodného dědictví, tím víc rozplétá děsivé tajemství, které by žádný smrt…

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Obrázek podcastu Uzdrav sám sebe

Uzdrav sám sebe

Dr. LePera nabízí čtenářům podporu a nástroje, které jim umožní osvobodit se od destruktivního chování, získat zpět rovnováhu a vědomí, jak ovládat svůj život a navždy změnit způsob, jakým přistupujeme k duševní pohodě a péči o sebe. Jako klinická psycholožka se autorka…