Audiokniha Pohádka pošťácká (1989)

Pomsta je sladká, a.s.
Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d…

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Živý mrtvý a další policejní povídky
Miko Syrový slaví dvě desítky let své policejní kariéry. Tedy slavil by, pokud by zrovna neležel v nemocniční posteli. A tak alespoň vzpomíná na dobráky i nebožáky, kteří prošli jeho detektivním životem. Na jedné straně kolegové, na té druhé zlodějíčci, podvodníci, rabi…

Odysseus
Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),…

Nevermore Baltimore
Když Jerry Linden přiletěl z Paříže do Washingtonu převzít tělo své sestry (včetně devítimilimetrových projektilů v něm), ani v nejmenším netušil, v čem to jeho drahá sestřička vlastně jela. Až na místě zjistil, že kromě poměrně rozsáhlé sítě místních nevěstinců zdědil …

X způsobů smrti
ZAPOMEŇ NA VŠECHNO. NA TERMÍN, MÍSTO, OBĚŤ, ZBRAŇ I ZPŮSOB SMRTI. NA VŠECHNO ZAPOMEŇ.TOHLE JE ÚKOL JAKO ŽÁDNÝ JINÝ. Temná partie rozehraná v titulu Motiv X se dočkala napínavé koncovky. Je noc a z přístavu u Helsingborgu vyplouvá nafukovací člun s jediným pasažérem. Na …

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě
Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované …

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Ať žije Mánička!
Nejslavnější scénky s Hurvínkovou nejlepší kamarádkou! Když bylo Spejblovi a Hurvínkovi samotným smutno, objevila se obvykle vzorná, občas hubatá a vždycky dobrá kamarádka Mánička! Ač u žen a dívek se to galantně nemá prozrazovat, tady snad můžeme: právě slaví 88. naro…

Vinice ve Francii
Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem. Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji…

Osudová léta
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ BEZOHLEDNÝ KONKURENT OSUDOVÁ LÁSKA Wiesbaden, rok 1951 Kavárnu U Anděla čekají bouřlivé časy. Hned vedle tradičního podniku rodiny Kochových vzbudí pozornost jistý konkurent se smyslem pro modernost. Zatímco se Hilda zoufale snaží přesvědči…

Zločin jak ho pamatuju
České dějiny viděné pod úhlem zločinu. Novinář Josef Klíma pátrá, jak zločin formoval české dějiny od devadesátých let po současnost. V audioknize defilují jména Mrázek, Krejčíř, Roubal, Kajínek a další. Devadesátá léta byla nejen dobou nadějných vyhlídek svobodné spole…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Buď se mnou
Tereza Hamiltonová má za sebou těžký rok. Zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého bratra a od jejich prvního, nezapomenutelného polibku s ní Jase nepromluvil jediné slovo. K tomu se přidává bolestivý rozchod a zranění, které jí může navždy zavřít dveře ke kariéře tan…

Kdoule
Audiokniha Kdoule obsahuje závěrečnou část trilogie Ivany Chřibkové. Automobilová nehoda, při níž hlavní hrdinka Anna narazí do betonového odpadkového koše v majetku hlavního města Prahy, způsobí dvě věci. Uvědomí si, že žije tak pohodlně, až přestala vnímat detaily kol…

Jičínské pole mrtvých
Za městem Jičínem na cestě k Zebínu je ohrazená louka, na níž se od pradávna pohřbívaly oběti morových epidemií, ale také popravení zločinci, sebevrazi a kacíři. Jednoho dne zde najdou mrtvé zohavené tělo velíšského lesmistra označenené satanským znamením. Majitel panst…

Nultá hodina
V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič…

SHERLOCK HOLMES ve státních službách
PRVNÍ ROZHLASOVÁ HRA VYSÍLANÁ PO 70 LETECH ŽIVĚ 17. 9. 2017 „Obstarali jsme si i zelnou hlávku, abychom mohli zachytit samotný okamžik vraždy“ Artur Conan Doyle: SHERLOCK HOLMES ve státních službách Sherlock Holmes: Honza Hájek John Watson: Pavel Batěk Fama Quartet Dá…

Oznamuje se vražda
Další z detektivních příběhů Agathy Christie nás zavádí do malého anglického městečka Chipping Cleghorn. Poklidný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se pak událos…

Osamělí
V čem může být zakopaný pes? Na Severu? V chladné a zmučené duši? Na kamenech Husí rokle u města Kymlinge se našlo tělo teoretického fyzika proslulého bytostným samotářstvím. Vše nasvědčuje tomu, že se v návalu deprese vrhl ze srázu dobrovolně, ale proč si tedy na příš…

Bad Boy (Zlý kluk)
Tento fiktivní příběh z Ameriky je o moderních manželích, kteří musí chodit do práce, zatímco mají “tak trochu” problémy s hlídáním svého 5-letého syna. Poslechněte si příběh o tom, co jejich syn vyvede lidem, kteří ho přes den hlídají a bavte se tím, co všechno je sch…

3x Wallander #1
3× Wallander Osamělost, melancholie a honba za spravedlností. Vítejte ve světě komisaře Wallandera. Zločiny, které vyšetřuje, bere osobně. Pije a přejídá se, trpí zdravotními neduhy. V práci i doma se často vzteká a nejednou rozčarovaně pochybuje, jestli zvolil správn…

Jerome: Myšlenky lenivého člověka
Pro sváteční zahálku... Jeden z nejpopulárnějších humoristů evropské literatury, Jerome Klapka Jerome, známý autor Tří mužů ve člunu byl ve svém osobním životě velký milovník lenošení. I svůj měsíčník nazval "Lenoch". Ve sbírce humoristických esejů Myšlenky lenivého člo…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014
Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)