Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pohádka o tom draku z Turkových Vrat

Audiokniha Pohádka o tom draku z Turkových Vrat

Délka:

55 min

Čte:

Miroslav Masopust

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jako hvězdy v temné noci

Jako hvězdy v temné noci

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo

Obrázek podcastu Pozitivní programování mysli

Pozitivní programování mysli

V dnešní uspěchané době, je na nás kladen stále větší psychycký tlak. Většina lidí žije ve stresu a ve strachu z budoucnosti. Od narození je naše podvědomá mysl zaplavována negativními vjemy a emocemi. Každou myšlenkou, které věnujeme dostatečnou pozornost a energii, tv

Obrázek podcastu Neviditeľná

Neviditeľná

Populárna slovenská spisovateľka Lucia Sasková v najnovšej próze s názvom Neviditeľná nadväzuje na svoje úspešné romány s témou narušenej psychiky a ponúka čitateľom príbeh o živote na hrane. Ten istý cudzí byt. Samota. Zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň

Obrázek podcastu Prolhaný život dospělých

Prolhaný život dospělých

Nový román od autorky Geniální přítelkyně. Neapol s jejími protiklady, dialektem, vášnivostí a prudkými emocemi. Ženy, jejich vnitřní svět, složité dospívání, touha vymanit se z rodinných stereotypů a postavit se na vlastní nohy. To jsou témata, ke kterým se Elena Ferr

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte

Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte

Rodičovství, které bere ohled na mozek. Každý z nás chová v srdci naděje a sny ohledně svých dětí. U většiny z nás se točí kolem toho, aby děti byly šťastné, zdravé a samy sebou. Poselství celé této knihy spočívá v tom, že pro své děti můžete tyto sny proměnit ve skuteč

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Věda a Technika

1001 myšlenek: část Věda a Technika

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Normální lidi

Normální lidi

Jak se pozná, že je to opravdová láska? Dvojici spolužáků – opovrhovanou Marianne a oblíbeného Connella – spojuje víc, než se na první pohled zdá. Přestože spolu ve škole ani mimo ni veřejně nepromluví, mají spolu milostný poměr. A ten nestojí a nepadá pouze se sexem, p

Obrázek podcastu Vídeňské zločiny I.

Vídeňské zločiny I.

První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd

Obrázek podcastu MY

MY

Život v „Jednotném státu“ vzniklém ve třetím tisíciletí po „dvousetleté válce“. Lidé už netrpí bídou, ztratili však jména a stali se pouhými „čísly“. Ženy jsou pojmenovány samohláskami, např. I – 330, a muži souhláskami. Hlavní hrdina, D–503, si píše deníkové záznamy, d

Obrázek podcastu Jak vychovat z dítěte sportovce

Jak vychovat z dítěte sportovce

Sport je radost, ne frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa pomůže lépe porozumět tomu, v čem může být sport užitečný pro rozvoj osobnosti mladého člověka, jak ho motivovat i zbavovat frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa určená nejen rodičům m

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b

Obrázek podcastu Dvojitá výhra

Dvojitá výhra

Všichni své kariéry rozjíždíme s dobrými úmysly. Jak se ale v práci zvyšuje stres a napětí, propadne řada z nás dříčské mýlce. Říkáme si: když ještě trochu přidám, zvládnu to. Ať ale makáme, jak chceme, povinnosti nás vždycky předběhnou. Pracujeme více a spíme méně, v k

Obrázek podcastu Z Prahy k Baltickému moři v balónu

Z Prahy k Baltickému moři v balónu

Dnes se podobné činnosti, do jaké se pustil nakladatel Vilímek s přáteli a francouzským vzduchoplavcem Godardem, říká adrenalinový sport. V roce 1891 se o adrenalinu nemluvilo, nicméně pánové se, vybaveni kožichy, šampaňským, koši s jídlem a dokonce skládací stoličkou k

Obrázek podcastu Maria Theresa: The Blessed Empress

Maria Theresa: The Blessed Empress

Vládkyně habsburské monarchie, česká a uherská královna… Z učebnic historie se na nás dívá majestátní plavovlasá žena, pravá císařovna. Jaká ale byla doopravdy žena jménem Marie Terezie? V audioknize máte možnosti nahlédnout do soukromého života jedné z nejmocnějších že

Obrázek podcastu Stýskání zažehnáno

Stýskání zažehnáno

Soňa Červená - jedinečná umělkyně nejen v českém, ale i světovém měřítku, popsala svůj osud v autobiografickém diptychu Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. Její dráha obsáhla ta nejmenší místa v domovině i největší vzdálenosti na pěti kontinentech. Vystoupila ve 113

Obrázek podcastu Jih proti Severu II.

Jih proti Severu II.

Yankeeové ji ve válce neporazili. A nepodaří se jim to ani tentokrát! Ubránit domovskou Taru byl pro Scarlett odjakživa cíl veškerého snažení, jelikož rodná hrouda je pro Jižana posvátná. Nic na tom nezmění ani nouze za poválečné rekonstrukce Jihu (1865–1877) během prez

Obrázek podcastu Petr a Lucie

Petr a Lucie

Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ

Obrázek podcastu Intimní historie od antiky po baroko

Intimní historie od antiky po baroko

Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, sl

Obrázek podcastu Průvodce Římem

Průvodce Římem

Nechte se vtáhnout do atmosféry historického Říma. S naším audioprůvodcem máte věčné město na dosah ruky i vy. Získáte: - více než 50 minut profesionálního a neotřelého výkladu k historii, umění a 16 památkám, které při své cestě do Říma určitě musíte navštívit - orient

Obrázek podcastu Vražda v Mezopotámii

Vražda v Mezopotámii

Na archeologickém nalezišti se čas od času vykope i pěkně uleželá averze… Slečně Amy Leatheranové se naskytla příležitost prodloužit si pobyt na Blízkém východě tím, že se přidá k Američanům provádějícím archeologický průzkum ve zříceninách asyrského města. Anglická oše

Obrázek podcastu BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 1

BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 1

Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. In the first part, the business risk buster strikes at a car showroom where two co-owners cannot

Obrázek podcastu Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?