Audiokniha Podvod zlatého faraona

HATI
Jaké příběhy se vyprávěly v iglú Inuitů? Jakým legendám věřili severoameričtí Indiáni? A jaké pověsti se předávaly z otců na syny u ohňů obávaných Vikingů? Obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace v…

Deník malého poseroutky 19 - Recept na katastrofu
Greg Heffley je pod tlakem a zjišťuje, že když se smíchá hromada rodinných příslušníků, malý domek na pláži a úmorné vedro, je to recept na katastrofu. Když už jsme u receptů – tajné ingredience babiččiných slavných masových kuliček jsou už léta přísně střeženy. Podaří …

Balada o pilotovi
Autentický příběh z průběhu a závěru 2. světové války vznikl na základě archivních materiálů a rodinných vzpomínek. Obraz českého letce, který za druhé světové války působil u RAF, našel spisovatel Jiří Stránský ve vlastní rodině. Jeho žena byla totiž dcerou pilota Karl…

Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
Pohádka Václava Čtvrtka "Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni" vypráví příběh ševcovského tovaryše Kuby z Jičína a jeho bitvy s tlustým nafoukaným správcem jičínského zámku Kolomajznou o svoji milou Stázinu. Než švec Kuba a jaho milá Stázina ke štěstí přijdou, musí…

Dievča A
Kto sa naučil žiť s traumatickou minulosťou a kto ju nikdy neprekonal? Lex Gracieová prežila kruté detstvo. Sadistickí rodičia ju aj jej piatich súrodencov neprestajne týrali, držali v dome o hlade, zväzovali reťazami, zamykali potme v špinavých nevykúrených izbách so z…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Myslete na velké cíle
Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm…

Kája a Claudie: Hra na štěstí
Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Po jedné sourozenecké hádce se ale Claudie zraní a skončí v nemocnici. Vyděšená maminka se proto rozhodne, že dě…

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Nemali by sme
Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Nexus
>> Knihy šířily skvělé myšlenky, ale i mýty. Algoritmy nám usnadnily práci, a pak nás poštvaly proti sobě. Co nyní způsobí umělá inteligence? << # O knize Nejčtenější historik současnosti zkoumá, jak informační toky utvářely svět: od doby kamenné přes kanonizaci Bib…

Zlatá jablka a devět pávic
Poslechněte si příběh o království, kde rostou zlatá jablka. Kvůli nim se tam se každou noc slétá hejno krásných pávic. A pohádka může začít. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena napsal František PavlíčekOsoby a obsazení: princ Vítek (Petr Svoboda), jeho bratr (R…

Mojenka
Příroda je naším největším učitelem a někdy i druhou matkou… Bystrá, zvídavá a trochu svéhlavá Magdaléna, které její zbožňovaná maminka neřekne jinak než Mojenka, bydlí s rodiči ve vesnici nedaleko Prahy. Je sice jedináček, ale chybějící sourozence jí vynahrazuje blízko…

Povídky a příběhy o koních
Příběhy ze světa koní od známých autorů čtou oblíbení herci. Nejkrásnější povídky a příběhy světové literatury o koních a lidech ve špičkovém hereckém provedení. Literární texty Marka Twaina, Charlese Dickense, Rudyarda Kiplinga, Luigiho Pirandella a Charlese G.D. Robe…

Padnout na zem
Josh Walker rád balancuje na hraně a je snem každé dívky. Oči má však jen pro Ember Howardovou. Společně ustáli smrt jejího otce, armádní leteckou školu i vztah na dálku. Teď před ně ale život staví novou výzvu – Josh míří do Afghánistánu. Do země, která ho už jednou má…

Za devatero mlhovinami
Sbírka tří povídek. Odehrávají se v různých obdobích a na vzájemně vzdálených místech, a přesto mají něco společného. Ta první(Podej ďáblovi prst)vás zavede do Třicetileté války. Zapadlý klášter v Čechách čelí útoku loupeživých žoldáků a pomoc se dostaví v podobě napro…

Jak se zbavit starostí a začít žít
Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Chaloupka na muřích nožkách
Babo Jago, stůj, nijak nečaruj! Chaloupko, otoč mě k životu čelem! Zatímco v Mrazíkovi se uměla otočit jen k Ivanovi a zase k lesu vchodem, tahle strašidelná chaloupka obávané baby Jagy má daleko širší repertoár. Pokud trochu pohne muřími nožkami a zčerstva popoběhne, z…

Zahrada bohů
Rodina i jiná zvířena stále na Korfu. Poslední část volné trilogie o pobytu rodiny Durrellových na řeckém ostrově Korfu. Navazuje na knihy O mé rodině a jiné zvířeně a Ptáci, zvířata a moji příbuzní. Jak si oblažit duši? Jednou z cest jsou knížky Geralda Durrella, který…

Zlodějové
Dvě frašky na jedno téma z lepší i horší společnosti. S použitím kupletů Josefa Kříže a Eduarda Basse a s citacemi z dobového tisku Osoby a obsazení: hlasatel (Miroslav Moravec), zpěvák + Lolotčin milenec (Jan Faltýnek), malíř (Ladislav Mrkvička), zloděj (Josef Dvořák),…

Ruce nad vodou
Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta …

Hrdinové severu
Historie dobývání Severního ledového oceánu. Na motivy knihy Příběhy objevitelů a dobyvatelů napsal Jiří Hromádko.Jak vzniklo jméno Antarktida a jak probíhala plavba k ní? Jak se objevovalo spojení mezi Evropou a bohatou Asií. Po kom nese jméno Beringovo moře? Kdy byla …

Mariňáci II.
Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

Stín
Novelu Stín napsal Jiří Křižan v roce 1968, ale jejího českého vydání se nedožil. Naději na vydání zhatila normalizace. V roce 1990 se stala předlohou filmu Tichá bolest, který natočil režisér Martin Hollý s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na pultech knihkupectví se …