Audiokniha Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora

Nepatrná ztráta osamělosti
Nelehké osudy Petra Steina, mladíka židovského původu, který se po útěku z pochodu smrti vrací v květnu 1945 do rodné Prahy. Knižní předloha získala v roce 2024 cenu Magnesia Litera za debut. Rozhlasová nahrávka z roku 2025.

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Žena v bílém
Román Žena v bílém předcházel Měsíčnímu kameni a žánrově patří spíše k příběhům s tajemstvím, než by byl plnokrevnou detektivkou. Přesto detektivní zápletku nepostrádá. Mimo ní tu najdeme prvky romantické a hororové. Složitý děj nás zavádí do viktoriánské Anglie. Jednak…

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice
Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Glatz – Země Pána Boha
V Kladsku už se pátračům znovu házejí klacky pod nohy. Přitom tenhle odložený případ zavání od samého počátku… V údolí poblíž Lázní Dušníky, na hranici s mladým Československem jen pár kilometrů od Náchoda, se konečně našly ostatky dcery prosperujícího dovozce doutníků,…

Život víry 2025/02
Život víry 2025/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Temná strana Síly Bible jasně mluví o existenci duchovní bytosti jménem Satan či Ďábel. …

Ukradené fantazie
AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Skleněný hotel
Náš svět je plný hranic a lidský život je o jejich překračování… Barmanka Vincent sní o zajištěné existenci, její nevlastní bratr Paul o umělecké kariéře, ovdovělý finančník Jonathan o vztahu bez závazků. Jejich sny se jim vyplní – ovšem jak už tomu v životě bývá, vždyc…

Zabil jsem...
Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Čokoláda pro wehrmacht
Dieselpunkový román z alternativní historie druhé světové války. Vítejte v Praze roku 1942 — ve městě plném dieselpunkové estetiky velkých strojů a divokých jazzových večírků, stejně jako každodenního strachu z nacistických represí. Ulicemi se prohánějí jezdci na hyperm…

F. L. Věk
Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající…

Zbouchnul jsem Satanovu dceru
Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Ptáci v trní
Podmanivý příběh okouzluje od svého vzniku miliony čtenářů. Australská prozaička v něm líčí více než půlstoletí v životě farmářského rodu Clearyů, jehož členové přicházejí z chudých poměrů na bohatou usedlost v australském vnitrozemí. Ze širokého okruhu hrdinů a dějovýc…

Ťažké časy v Číne
Pavel Dvořák berie poslucháča naspäť do Číny, tentokrát však v období, kedy cudzinci neboli v krajine vítaní. Druhá autorova audiokniha je o hľadaní domova, o ceste za poznaním komplikovanej krajiny, ako aj o pochopení sveta v čase krízy. Hoci autor na svoju prvotinu na…

Dědečku, ještě vyprávěj
Dědečku, ještě vyprávěj je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího…

Odvaha
Ve válce není jisté vůbec nic. Jenom smrt. Země vyhnanců rozervala válka. Družina ardanské princezny Edany v čele s válečníkem Corbanem prchá z Dun Carreg, aby se skryla daleko na severu. Při strastiplné cestě nepřátelským Cambrenem však bude čelit mnoha výzvám i nepřát…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Epištoly kutnohorské a vybrané články politické
Audiokniha s titulem Epištoly kutnohorské a vybrané články politické vychází při příležitosti 190. výročí narození Karla Havlíčka Borovského (31. října 1821). Devítihodinová nahrávka obsahuje kompletní Epištoly, jak byly souborně vydány v roce 1851, a 21 novinových člán…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Opřete se do toho
Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš…

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Případ kněze z Bojné
Zrada, krev a intriky Velké Moravy. Slavomír vyráží po stopách vrahů. Šestý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Slavomír, kníže z rodu Mojmírovců, a jeho věrný vikinský druh Erik se opět pouštějí do nebezpečného pátrání. Píše se rok 871 a za Sl…

Karneval paměťových buněk
Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dozvíte se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogra…

Humoristické povídky O.Henryho
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva
Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…