Audiokniha Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora

Pes baskervillský
Nejznámější dílo, ve kterém figuruje Sherlock Holmes. Hrůzostrašné zvíře obchází místními bažinami a naplňuje kletbu, která v minulosti padla na slavný baskervillský rod. Kdo za touto tragédií stojí, kdo spřádá plány, jak se zmocnit značného majetku? To pochopitelně odh…

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých
Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě
Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Rudý kapitán
Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger…

Milé rozednění. Světová lidová poezie
Původní k EP komplet 1088 0591 "Milé rozednění" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul světové lidové poezie ve skvostné nterpretaci Viktora Preisse, Borise Rösnera a Dany Syslové vychází poprvé digitálně.

Vodní hrob
Novinář Marek "Terence" Vráz se setkává s umírající ženou, která chce na poslední chvíli ulevit svému svědomí. Svěří se mu, že před lety tajně porodila a pak zabila své dítě. Terence se snaží ověřit pravdivost jejího příběhu, naráží však na nesrovnalosti a v ženině vypr…

Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání
Původní audio kazetu 8 28 0156 "S.K.Neumann Kniha lesů, vod a strání" vydal Supraphon v roce 1973 - nyní tento titul v interpretaci Otakara Brouska vychází poprvé digitálně. Básnická sbírka KNIHA LESŮ, VOD A STRÁNÍ vznikla v tichých a klidných moravských lesích, kam se…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

100 statečných - Host č. 15 - Jef Kratochvil 06.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Kratochvíl (fotograf)

Obrazy ze starého zákona
Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk…

Ať tvé tělo mluví pravdu
Malé město, kde se pevnou rukou snaží vládnout starosta spolu s dvěma zmatenými radními, navštíví na posvícení cikánská skupina - kromě hudby, zpěvu a neustálého veselí přivezou také špínu, blechy a nemoci. Alespoň to si myslí ustrašení obyvatelé, kteří v cikánském tábo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?
Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých…

Srdce, ve kterém bydlím
Každý člověk má dvojí domov. Jedním je jeho prostředí, dům, pokoj - druhým místem, ve kterém žije, je jeho srdce. Děti se zabydlují jak v prvním, tak v druhém domově. Ten druhý je pro ně však základní a hlavní, a navíc plný dobrodružství. Jsou dospělí, kteří podobně jak…

Hororové rande
Najhoršie rande v živote môže byť tým najdôležitejším. Audiokniha Hororové rande nie je triler! Je to tragikomický príbehom o láske, priateľstve, strachu zo straty ale tiež o tom, ako nás blízkosť smrti núti klásť si tie najťažšie otázky. Sebastian Fitzek tentoraz namie…

Boj o první místo
Zvítězí čestnost a poctivost nad lží a zlými úmysly? Pátá foglarovka, tentokrát v podání Vojty Kotka / Třináctiletého Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své…

100 statečných - Host č. 88 - Jiří Mikeš 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Mikeš (lektor VŠE, odborník na reklamu)

Havajský princ
Příběh o chlapci s královským jménem Kamehameha, které znamená samotu a jeho velkém tajném snu. Autor: Miloslav Stingl. Dramatizace Pavel Cmíral. Režie Ladislav Rybišar. Osoby a obsazení: vítr Tulák (Jaromír Spal), Kamnehamneha (Jan Seifert), maminka (Drahomíra Fialk…

Klub komiků a klaunů Petra Nárožného 1.
Je to k nevíře, ale ze všeho se dá udělat dobře fungující úřad. Chce to jen schopného úředníka. Tajemník Klubu komiků a klaunů je dokonce všeho schopen. Jako vejce vejci se podobá herci Petru Nárožnému. On sám tvrdí, že je jeho dvojníkem, avšak zlí jazykové říkají, že j…

Urostorky
V audioknihe Urostorky vás urológ Ján Švihra ml. prevedie svetom bizarných, vtipných a šokujúcich príbehov a historiek z nemocnice, pričom sa nevyhne ani dôležitej osvete v oblasti urológie, ktorá je žiaľ stále vnímaná ako tabu. Časopis Forbes ho zaradil medzi najvplyvn…

Rozum a cit
Poslechnout hlas svého srdce, nebo si zachovat chladnou hlavu? „Několikrát zfilmovaný oblíbený román o hledání svého místa na slunci a opravdové lásce, která musí překonat dobové konvence a nemilosrdné intriky.“ Román sleduje tři sestry Dashwoodovy, které se musí přestě…

Tantalův rod
První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který …

Čepel entropie
Tonda Vořezálek otevře oči do světa, v němž zemřel. Znovu potká svou milující ženu i přátele z útulného domova důchodců — a vzápětí je všechny pozabíjí. Démon, kterého si přinesl z druhé strany, má totiž hlad a chce si užívat. Záhy však démon zjistí, že svět lidí není t…