Audiokniha Pod Taktovkou

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …

Pekelné příběhy čertí babičky
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině
Další z úspěchů dlouholetého tvůrčího tandemu dramaturgyně Jaroslavy Sterjčkové a režiséra Jiřího Horčičky. Rozhlasová inscenace, která vznikla na motivy slavné knížky herce Jindřicha Plachty.

Amber 3 - Znamení jednorožce
Ve třetím díle fantasy ságy Tajemný Amber – Znamení jednorožce – se lámou dosavadní jisté hodnoty a boří známé mýty. Vyvrcholení této audioknihy je současně dovršením všech tří dosud zveřejněných audioknih této světově proslulé série. Situace kolem hlavního hrdiny Corwi…

Síla pozitivního jednání
„Lidé, kteří jednají pozitivně, dosahují lepších výsledků.” Svět kolem nás se totiž zlepšuje prostě jen tím, že jednáme pozitivně. Z tohoto jednání nám může plynout okamžitý prospěch od lepšího zdraví, otevřené mysli až po harmonii ve vztazích. Audiokniha významného aut…

Perpetuum mobile
Autobiografické vyprávění o životě v pražské Libni.Spisovatel Stanislav Vávra se vyučil knihařem, v letech 1950-1952 byl členem Záběhlické skupiny surrealistů a Libeňských psychiků. Patřil k úzkému okruhu přátel Vladimíra Boudníka a Bohumila Hrabala: byl to právě Vladim…

Zaměřte svou pozornost
Každý z nás má k dispozici 168 hodin týdně, ale to nám nestačí, nebo ano? Práce pohlcuje téměř veškerý náš čas – lidé v mnoha profesích a ve vedoucích funkcích v ní tráví 70 i více hodin týdně. Přesto pochybujeme o své produktivitě. Zároveň přicházíme o drahocenný čas, …

Mycelium IV: Vidění
Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, kte…

Kolář: Z deníku kocoura Modroočka
Něžné a hřejivé vyprávění o malém kocourkovi, který si píše deník o všech zážitcích se "svým člověkem", o objevování okolního světa, o setkáních s přáteli i nepřáteli, vyprávění o tom, kdo je Zelenoočka, Bělovous, Zrzunda, Franta Šramota a hlavně Kiki a také o tom, co s…

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Deset nejčastějších podnikatelských chyb
Chybami se člověk učí a těch deset nejzásadnějších, kterých se podnikatelé dopouštějí dnes a denně, představuje další vzdělávací audiokniha pro podnikatele. Většinou jde o stejné chyby, které dělají podnikatelé opakovaně. Proto je cílem této audioknihy naučit je těmto c…

Toulky českou minulostí 1201-1218
Závěrečné díly oblíbeného seriálu pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého.

Slabé odpolední slunce
Jakou podobu má životní úspěch? A podle čeho poznat, jestli jsme ho dosáhli, nebo jsme napřeli síly špatným směrem? To jsou otázky, které klade svým hrdinům dramatik, scenárista a novinář Karel Steigerwald v rozhlasové hře Slabé odpolední slunce z roku 1976. Vytvořil v …

POHÁDKY z Dračí skály
Na Šumavě, v Dračích skalách poblíž vesničky Svojše žije velký počet zvláštních lesních potvůrek. Nastěhovaly se tam proto, že je to tam nejhezčí, a nemusí mít strach, že by je někdo obtěžoval nebo dokonce lovil. Jsou totiž neviditelné. Jediný člověk, který je vidí, je …

Hororové povídky
Audiokniha Hororové povídky je volným převyprávěním úspěšné a vysoce hodnocené knihy Jana Opatřila obsahující 10 mrazivých povídek ze záhrobí. 2 povídky se odehrávají ve Skotsku, zemi odkud horor vzešel, a do níž Opatřil každý rok jezdí sbírat inspiraci. Povídky namluvi…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Stříbrný trn
Trhlina je uzavřena a na trůn usedl mladý král, ale tolik potřebný mír je stále ještě daleko. Za severní hranicí Ostrovního království se náhle objevuje nová hrozba. Záhadný Murmandamus pozvedl svou korouhev a sjednocuje pod ní peklomory, gobliny i četné vyvrhele lidské…

Milý mouřeníne - milý Béďo
Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k…

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Suchý: Nahá a další povídky
Umělecký rozmach Jiřího Suchého je porovnatelný s renesančními mistry - grafik, scénograf, kostýmní návrhář, textař, hudebník, dramatik, prozaik, básník, zpěvák, herec, režisér, ředitel…Audiokniha jeho povídek patří tedy k oné řadě publikovaných Suchého prací, čítající …

Zmizelá Šumava
Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…