Audiokniha Pod Taktovkou

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Peníze, nebo život!
Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Jáchymov
Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Mrtví muži netančí
Audiokniha Mrtví muži netančí je další fantasy z dílny českého autora. Napsal Míla Linc, čte Jiří Pobuda. Hudba je dílem skupiny Elthin. Tři muži: Meyrink, který býval nejlepším lovčím, ale smůla se mu lepí na paty. Jocachim, který býval žoldnéřem, než přišel o ruku a s…

Dívka, která si hrála s ohněm - Milénium 2
Dívka, která si hrála s ohněm - Milénium 2 - audiokniha je druhým pokračováním trilogie Milénium, která se stala bestsellerem. Autorem je Stieg Larsson, čte Martin Stránský. Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerk…

Můj útěk z olověných kobek
Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat…

Nedostateční dlouholebci
Třetí díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Věc na prahu
Nemohu sice popřít, že jsem prohnal svému nejlepšímu příteli hlavou šest kulek, ale přesto doufám, že touto výpovědí dokážu, že nejsem vrah... Mrazivý příběh šílenství, věrného přátelství a věcí sahajících za horizont lidského vědomí. Druhá audiokniha věnovaná velikánov…

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Zlá minuta
Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Lenka a Nelka
Daniela Fischerová. Četba na pokračování ze stejnojmenné knihy.Ty dvě se prostě nenávidí. Lenka a Nelka jsou jednovaječná dvojčata, která sotva kdo rozezná, a přitom je každá docela jiná. Režie Hana Kofránková.

Atlasův paradox
Atlasův paradox je dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí…

Obrana Mozarta
Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Muž, který si pletl manželku s kloboukem
Lidský mozek je fascinující vesmír. Skutečné příběhy pacientů slavného amerického neurologa. Autor líčí jejich nemoci i odlišnosti s neobvyklou mírou empatie. Kdy si začnete plést manželku s kloboukem? Tehdy, když váš mozek ztratí schopnost rozpoznávat detaily a všechny…

Jen šmouha po nebi
Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads…

Věznice parmská
Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po…

Příběhy Staré dámy
Komplexně zmapovaná historie Tour de France Tour de France představuje více než 100 let dechberoucích dramat, komických situací i tragických nehod, má své hrdiny i poražené. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sl…

Případ doktora Karpety
V dramatizaci Bočkova románu se z prostého detektivního případu nečekaného zmizení doktora Milana Karpety rozvine tajuplný příběh o nesmrtelnosti. Z výpovědí doktorových příbuzných a známých se skládá obraz člověka mimořádných schopností a dovedností, který svým životem…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Příběhy léčitelky
Tato kniha vám nabízí možnost nahlédnout do příběhů lidí, kteří se vydali řešit své problémy v životě, ať už zdravotní, osobní nebo nadpřirozené s dennodenními zajímavostmi, které je potkávaly. Kromě příběhů najdete v knize spoustu návodů a rad, které vám můžou pomoci v…

Tichý dech
Kniha Tichý dech přináší svědectví mladého českého chirurga z afrického Konga a z Haiti, kam odletěl s dalšími lékaři ihned po ničivém zemětřesení. Zároveň jde o velmi osobní výpověď člověka, který vyrazil do dalekých končin plný romantického nadšení. Brzy byl ale konfr…

Amor a Psýché
I když je princezna Psýché nejkrásnější a nejpůvabnější, stále nemá žádného ženicha. V rozhlasové pohádce Františka Pavlíčka na motivy řeckých bájí uslyšíte Ivana Trojana, Vilmu Cibulkovou, Simonu Stašovou, Josefa Kemra, Jiřího Adamíru a další známé herce.Princezna Psýc…

Atlasův komplex
Moc má svou cenu… Atlasův komplex je dlouho očekávané pokračování bestsellerů Atlasova šestka a Atlasův paradox – s ještě vyššími sázkami i vášní! Po dramatickém návratu do knihovny Sídla je šestice členů Alexandrijské společnosti zranitelnější než kdy dřív. Stará spo…

Žiarlivec a iné príbehy
Vyšetrovateľ sa vďaka trpkej životnej skúsenosti stáva expertom na zločiny spáchané zo žiarlivosti. Podarí sa mu vystopovať muža podozrivého z vraždy svojho dvojčaťa? O tisíce kilometrov ďalej nájde taxikár náušnicu svojej manželky v šéfovom aute. Ako sa tam dostala? V …

Z povídek Oty Pavla 2.
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Jaromír Spal, Marek Eben, Jiří Klem, Bořivoj Navrátil a Jiří Lábus.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a si…