Audiokniha Plzeňské strašení potřetí

V zahradách medicejských
V románu Kámen a bolest se Karel Schulz zabýval životem a tvorbou slavného sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. Ten je pojítkem všech událostí, které se odehrávají na pozadí mistrova příběhu. Vzniká tak mohutná historická freska. Umělcův příběh je spojen…

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho
Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Sloužil jsem v Gaze
O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Moudrost vyžaduje úsilí
Kterou cestu si zvolíte – tu jednoduchou, nebo tu správnou? Každý jeden den svého života stojíme na rozcestí. Volíme si mezi neřestí a ctností. Budete sobečtí, nebo ohleduplní? Budete trénovat dobrý návyk, nebo zlozvyk? Budete zbabělí, nebo odvážní? Užijete si blaženou …

Mexabo
Humorné sci-fi, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama. Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průš…

Petr a Lucie
Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Úterní poledne
Manifest lásky, zrcadlo duše začínajícího spisovatele, nebo učebnice sexuálního poblouznění? Greg Sydor od mládí netouží po ničem jiném než se stát spisovatelem, psaní je pro něj nezbytností. New York, místo, které zrodilo tolik proslulých autorů, je mu inspirací i prok…

Umění konverzace
Jiří Adamíra jako soukromý učitel a Jana Preissová jako jeho žačka v půlhodinové lekci společenské konverzace. Vždyť umění dobře mluvit a vystupovat potřebuje k úspěšnému životu snad každý z nás!

Oldřich a Božena aneb Krvavé spiknutí v Čechách
Děj hry nás přenese na samý počátek historie našeho státu, do období ostrých střetů, ve kterých se promítaly zájmy církevní, rodové a císařské. Autor František Hrubín tu odkrývá i kruté mocenské boje v zákulisí přemyslovského rodu s dominující postavou knížete Oldřicha.…

Nic nebude jako dřív
Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Oblomov
Roku 1859 vydal Ivan Alexandrovič Gončarov svého Oblomova. Román byl vřele přijat pro to, jak vystihl ducha doby a zkarikoval její neduhy. Oblomov není schopen ničeho, ani kariéry, ani lásky a promarní svůj život v pasivitě a nečinnosti. Pro svou nerozhodnost bývá Oblom…

Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy
Máte radi dobrodružstvo, napätie, záhady? Alebo všetko v jednom, navyše podľa skutočnej udalosti? Potom je román DEVÄŤ určený práve vám. Chceli pokoriť horu Otorten, no ich púť skončila pod Cholatčachľom, domorodcami nazývanom Mŕtva hora. Našli ich v snehu v spodnej bie…

Zlodějka příběhů
Kniha držitelky Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2008, kterou získala za svou prvotinu Kroky vraha. Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se j…

Kapka Ája
Jedna za všechny. A všechny za vodu v obecném zájmu. Každé kapce vody jednou skončí sladká léta holčičího nicnedělání a pozná to i Ája, odteď školou povinná. V malotřídce slečny učitelky Vlnky má coby čerstvá prvňačka co dělat, aby zvládla učivo všech předmětů: jak těc…

Košile štěstí
Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

Poe: Havran
EDGAR ALLAN POE ( *19.11.1809 – †7.10.1849) autor Havrana, nejznámější básně všech dob a nejvýznamnějšího díla romantismu, byl americký básník, prozaik, literární teoretik a esejista. Lyricko-epická baladická báseň Havran (v orig. Raven = Krkavec) vypráví příběh nemocn…

Dívka, která si říkala Tuesday
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat…

Karlštejn
Historická milostná hra na motivy Vrchlického veselohry Noc na Karlštejně Osoby a obsazení: šašek (Rudolf Pellar), král Karel IV. (Miroslav Doležal), královna Alžběta, jeho manželka (Jiřina Petrovická), Vladimír Leraus, Alena, Ješkova neteř (Viola Zinková), vévoda z Ber…

Hra o trůny - Střet králů
Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Obchodní němčina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina do práce/Obchodní němčina A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém…

Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády
Původní 2LP album 1218 0611 věnované vzpomínkám příslušníků 1. čs. samostatné brigády na rok 1943, na boj na frontě po boku Sovětské armády vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně.

Maškaráda
Michail Jurjevič Lermontov: Maškaráda. Drama ruského klasika - tragédie muže, kterého společnost zbaví poslední víry v čest, poctivost a upřímnost člověka. Překlad Emanuel Frynta. Režie Miloslav Jareš.Osoby a obsazení: Osoby a obsazení: Jevgenij Alexandrovič Arbenin (Vl…