Audiokniha Plzeňské mordy

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Ešusoun
Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

Zdravá střeva
ZDRAVÁ STŘEVA Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím. Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi …

Smích prodlužuje život! 10
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Vzpomínky na Afriku
„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s…

Německá gramatika B1
Děkujeme za zájem o kurz Německá gramatika B1. V tomto kurzu pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Být bohem je lidské
Účelem audioknihy je jednoduše a srozumitelně předat základy ezoteriky. Radek Harny se více jak 30 let zabývá evolučním cvičením a léčitelstvím. Začínal v psychoenergetické laboratoři u profesora Kahudy v Praze, kde byla v minulém režimu soustředěna většina českých senz…

Čechov: Námluvy, Tragédem proti své vůli
Původní LP album 1018 4034 "A.P.Čechov Námluvy, Tragédem proti své vůli" vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul s výběrem scén z Čechovových her v nezapomenutelném podání herců Vlastimila Brodského, Josefa Somra, Dany Brochové (Tragédem proti své vůli) a Jaroslavy Ada…

100 statečných - Host č. 74 - Anna Sálová 08.06.2014
Hostem L. Výborné - A. Sálová (popularizátorka deníku z 1. světové války, politoložka)

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - N. Fridrichová (reportérka a moderátorka České televize)

Šťastnější
>> „Skvělé rady od mé oblíbené vědkyně o tom, jak co nejlépe využít náš nejcennější zdroj: čas.“ — Angela Duckworth, autorka bestselleru Houževnatost << >> Nemám čas na: cvičení, koníčky, poctivý spánek, meditaci, kamarádky, děti, zkoušení nových receptů, vyčistit si z…

Život víry 2022/06
Život víry 2022/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Naši mě nechápou! Dřív jsme si s dětmi rozuměli. Najed…

Španělština pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky španělštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, t…

Portrét básníka Vladimíra Holana
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu DV 15298 "Portrét básníka Vladimíra Holana" vydanému Supraphonem v roce 1966 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Na počátku své básnické dráhy napsal Vladimír Holan knihu nazvanou Triumf smrti; nyní jsme v čase, kdy se…

Z korespondence Boženy Němcové
"Já musím psát. Když jsem mnohdy mrzutostí nebo starostí sklíčená, jak sednu k psaní, žiji v jiném světě," svěřuje se v jednom ze svých dopisů Božena Němcová (4. 2. 1820 Vídeň - 21. 1. 1862 Praha). Když pročítáme její korespondenci, vždycky znovu musíme obdivovat, s jak…

Imaginární jeviště Miloše Nedbala
Původní LP titul 1018 2640 "Imaginární jeviště Miloše Nedbala" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul s ukázkami z tvorby MILOŠE NEDBALA (*28.5. 1906 – † 31. 10.1982 ), tohoto výrazného, osobitého herce vážných, důstojných a přísných rolí, vydáváme poprvé digitálně.

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu
Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi, …

Vánoce Smolíka McFiggina
Výbor z humoristického satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a hluboce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nímž se autor hlásil- Charlese Dickense a Marka Twaina. Lacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem a někdy i …

Zelenskyj
Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko…

Přepište svůj příběh
Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Ženitba
Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky.V domě stárnoucí a vdavekchtivé Agáty se díky dohazovačce Tekle schází čtveřice nápadníků. Každý z nich bezostyšně sleduje především své vl…

Život víry 2024/06
Život víry 2024/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Když jsem založil sbor, přestalo se v naší čtvrti vraždit – rozhovor s Dimasem Salaberriosem H…