Audiokniha Plavci na Sázavě

Traja starí mládenci
Čo môže byť pre vyšetrovateľa lepšie, než schopnosť čítať myšlienky? Noe o tom vie svoje. Za päť rokov na Komisariáte už vyriešil nejeden prípad a predsa je tentokrát v koncoch. Rozpoznávač, Snovič a Prázdny. Tri obete, ktoré nemali zdanlivo nič spoločné. Prečo si ich v…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Mnich, který prodal své ferrari
Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

Píseň písní
Starozákonní Píseň písní bývá také nazývána Velepísní, či písní Šalomounovou – za autora této sbírky milostné lyriky je totiž tradičně považován právě král Šalomoun, který se prý inspiroval mnohem starší milostnou poezií staroegyptskou. Texty svatebních židovských písní…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Noční dům
Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenž…

V pekle jsme všichni Hébert
Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadsk…

Sny v čarodějnickém domě
Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? To už Walter Gilman nevěděl. Nadějný student matematiky a geometrie s nástupem na Miskatonickou univerzitu v Arkahmu doslova propadl tamnímu přízračnému kouzlu a našel zálibu v okultních vědách. Záměrně se ubytoval v …

Apollinaire: Pásmo
Z komentáře Adolfa Kroupy k původnímu LP albu 1 18 1483 "Guillaume Apollinaire Pásmo" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Veliký Guillaume, bez kterého by nebylo poezie dvacátého století a jehož díla mají pro poezii takový význam j…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén
V roce 1989 původně plánované nevydané LP 11 0488-1 801 "A.P.Čechov Výročí / N.V.Gogol Úředníkovo ráno" má nyní premiéru na digitálním titulu VT 7970-2.

V hospodě
V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Dědečku, vyprávěj o Praze
Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka…

Barevný závoj
Přerod povrchní krásky v pokornou a chápavou ženu. Příběh dívky z anglické lepší společnosti, která se bez lásky provdá za lékaře. Vzrůstající odcizenost manželů se však začne drolit v centrální Číně, kde oba pomáhají při epidemii cholery. Z povrchní ženy se stává poko…

Pojídačka hříchů
Ji nikdo proklít nemůže. To ona je prokletí! Prchlivý Jindřich VIII. prosazoval v Anglii reformovanou víru po zlém, a tak má za vlády jeho dcery – panenské královny Alžběty I. zvané lidmi Bethany – dál navrch prachsprostá pověrčivost. Na těle i v žaludku ji pocítí čtrná…

Kouzlo maličkostí
Audiokniha známého filosofa a teologa Anselma Grüna ukazuje, jak prožívat svůj život ve větším klidu a radosti. Snaha dostát všem požadavkům doby nás žene k náročným výkonům. Zbytečně se porovnáváme s ostatními a máme velké nároky a očekávání. Výsledkem bývá frustrace, …

O kalifu čápovi
Wilhelm Hauff patří k předním světovým pohádkářům. Ačkoli zemřel v pouhých pětadvaceti letech, jeho pohádky hojně inspirované kolébkou pohádkových příběhů, Orientem, nepostrádají svůj romantický půvab i dějově vypjaté okamžiky často spojené s magickým kouzlem čarovných…

Zlá minuta
Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Podnájemnice v závoji
Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh …

Muž z labyrintu
Ne každý labyrint má cestu ven… Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mys…

Povídky, které pomáhají
Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje touha pomá…

Průšvihy Billa Madlafouska
10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos …

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská.

Buddhovy příběhy na dobrou noc
Odhalení, které nám otevře oči pro jinou realitu, o níž jsme nikdy neměli ani tušení, ale která se po celou dobu nacházela v lidech a místech kolem nás. Sbírka krátkých příběhů o nevšedních zážitcích obyčejných lidí, kteří se setkávají se skrytou povahou reality. Čtyři …