Obrázek podcastu Plavba snů

Audiokniha Plavba snů

Délka:

2 hod 36 min

Čte:

Pavel Batěk

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Legendy a pověsti staré Šumavy

Legendy a pověsti staré Šumavy

Šumava záhad a tajemství. Skrytá místa, hluboké lesy, rokle a strže Šumavy jsou nezřídka opředeny množstvím záhad a tajemství. Výbor z původních záznamů šumavských pověstí vybral, z němčiny přeložil a uspořádal Josef Rauvolf. Legendy a pověsti dotvářejí podobu každého k…

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Smrtící tajnosti

Smrtící tajnosti

Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterov…

Obrázek podcastu Sviňa

Sviňa

Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní …

Obrázek podcastu Rázová vlna

Rázová vlna

Závěr akční postapokalyptické trilogie Spad, Poločas rozpadu... Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… V jeho troskách řádí…

Obrázek podcastu Tajemství zázračné paměti

Tajemství zázračné paměti

Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Obrázek podcastu Na východ od ráje - Mistři slova

Na východ od ráje - Mistři slova

Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Obrázek podcastu Lovec mafiánů

Lovec mafiánů

O jeho případech se psalo i točilo, teď přichází s vlastní verzí... Syrový a naprosto autentický příběh „lovce mafiánů“ Karla Tichého je zpočátku docela úsměvný, třeba když autor líčí, jak chytal v terénu veksláky, nabývá ovšem na dramatičnosti ve chvíli, kdy dojde na…

Obrázek podcastu Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Obrázek podcastu Hořící říše

Hořící říše

Nad Chazarskou říší se vznáší zlá předtucha. I třetí část cyklu Bohatýr je skvěle namíchanou směsí historie, fantasy, bojů a nových postav. K varjažskému knížeti Svjatoslavovi se vracejí bohatýři v čele s Iljou Muromcem, aby mu pomohli dobýt Chazarskou říši. Prosperujíc…

Obrázek podcastu Ten kouř kolem tebe

Ten kouř kolem tebe

Na Aljašce právě vrcholí zlatá horečka, které podlehly tisíce mužů. Jsou mezi nimi i Chris, zvaný také Kid nebo Smoke, a Shorty. A byl mezi nimi i Jack London, který své zážitky a zkušenosti z pobytu na drsném severu zúročil v nejedné své knize. A právě podle jeho povíd…

Obrázek podcastu Vtačí kráľ

Vtačí kráľ

Verili by ste, že obyčajný havran môže zožrať celého vola? Presne to sa totiž stalo istému statočnému mládencovi, keď so svojím volom oral pole. No keďže tento mládenec bol nielen statočný, ale aj veľmi odvážny, vydal sa havrana hľadať. Putoval veľa dní a nocí, až sa do…

Obrázek podcastu Hra na smrt

Hra na smrt

Dobře uleželá mrtvá dívka Na rameno fasádníka Kabrhela slétl z nebe kus lidského srdce. Kde je tělo, kterému patřilo? Vtipná, s nadsázkou psaná detektivka, kde prim hraje bývalý šéf kriminál Augustin Veliký. Na rameno fasádníka Kabrhela vrána upustila kus uleželého, ba …

Obrázek podcastu Smrtící kolotoč

Smrtící kolotoč

Šéfinspektor Kett je zpátky ve hře.Robert Kett, dříve vyhledávaný šéfinspektor, byl vlivem předchozích událostí postaven mimo službu. Ačkoliv by se mohlo zdát, že je celá jeho rodina šťastná a pohromadě, z něj se stal vyhořelý a zlomený muž. Útěk před světem na poklidné…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Černé světlo

Černé světlo

V černém světle vystoupí na povrch minulost. Enzo Macleod už dokázal rozlousknout dva zločiny ze sedmi nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů. Na třetí případ ovšem nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali zákeřnou chorobu, a se mu kdosi sna…

Obrázek podcastu Čtvrteční klub amatérských detektivů

Čtvrteční klub amatérských detektivů

Tahle čtveřice britských penzistů ještě rozhodně nepatří do starého železa... V luxusní vesnici pro seniory se každý týden schází neobvyklá skupinka přátel, která se snaží rozlousknout staré nevyřešené kriminální případy. Někdejší policistka či snad dokonce tajná agentk…

Obrázek podcastu Twisted Games: Hry na ostří nože

Twisted Games: Hry na ostří nože

Stoický, zádumčivý a arogantní elitní bodyguard Rhys má dvě pravidla: 1) Chránit své klienty za každou cenu. 2) Nezaplést se s nimi citově. A ještě nikdy nebyl v pokušení tato pravidla porušit... až doposud. Bridget von Ascheberg. Princezna, která je přinejmenším stejně…

Obrázek podcastu Sekora: Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka

Sekora: Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka

Náš dvojdeskový komplet obsahuje vše, co skrýval archiv Supraphonu o statečném mravenci Ferdovi, který si vždy se vším věděl rady, i o jeho příteli Pytlíkovi, věčném popletovi. Dramatizací textů knih Ondřeje Sekory Ferda Mravenec a Ferda v cizích službách stvořil režisé…

Obrázek podcastu Operativec. Pravidlo tří zdrojů

Operativec. Pravidlo tří zdrojů

Špionážní thriller odehrávající se na Středním východě a v České republice. Kriminalista z brněnské policejní expozitury David Prokop nemá moc důvodů věřit místním kurdským obchodníkům, kteří často jednají ve svém zájmu. Vypadá to však, že by si díky nim mohl došlápnout…

Obrázek podcastu Setkání

Setkání

Povídky Po letech a V Paříži jsou o setkáních dvou lidí. O setkání s láskou, s osudem, taky s nepochopením, setkání v pravý čas nebo tvrdém setkání s realitou. "Jen málo věcí je smutnějších než setkání s člověkem, který přesně ví, co by měl dělat, ale nedokáže se k tom…

Obrázek podcastu Farma zvířat

Farma zvířat

Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Obrázek podcastu Krysař

Krysař

Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Obrázek podcastu Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …