Audiokniha Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka

Sámo
Velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara být nedlouhé zmínky v prastaré kronice tak řečeného Fredegara, možná bychom ani nevěděli, že francký kupec a později první známý český král vůbec existoval. Dokázal, co nikdo před ním a málokdo po něm – sjednotit naše …

Hříšná dohoda
Svatba má být tím nejšťastnějším dnem v životě, ne dnem, kdy zjistíte, že váš nastávající je nevěrný zmetek. Při zoufalém útěku od oltáře mě zachytí silné ruce. Škoda, že patří úhlavnímu nepříteli mého ex – Oliveru Deubelovi. Je bohatý a mocný, tenhle muž je ztělesněný …

Dokonalé městečko
Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člo…

Křišťálový klíč II.
Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se stanou sklářskými a textilními podnikateli, umělci, úředníky i učenci, se prolín…

Romance pro křídlovku
Lyrickoepická básnická skladba Františka Hrubína poprvé v původní nezkrácené nahrávce. Básníkovo nestárnoucí vyznání životu, lásce a smrti. Interpretem básně Františka Hrubína je Luděk Munzar, který o setkání se slavným básníkem v šedesátých letech mj. říká: " Oba jsme…

Baskervillský pes
Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zprvu vzpírají logickému chápání, činí z Baskervillského psa nejslavnější Doylův detektivní román. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrt…

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Bílé punčochy
Druhý díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Arila: Stíny Citadely
{'cs': 'Arila prozkoumává své nové síly a vydává se do pouštního města Salroa, aby pomohla zachránit spícího boha Rooaka. Ten se nachází ve špičce Citadely, obrovské sochy nesoucí jeho vlastní podobu, obklopený děsivým nepřítelem, který se do Aldolonu prodral skrz skuli…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Limonádový Joe
Humoristický román z roku 1946 o pistolníkovi z Divokého západu, který pije pouze Catlettovu limonádu, pomáhá utlačovaným a bojuje proti zlu a neřestem. Knižní předloha se od pozdějšího slavného filmu v mnohém liší, některé známé postavy mají jiné jméno, mnohé se ve fil…

Narozeninová kočka
Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec …

Signum laudis
Působivá četba z románu Vladimíra Kaliny, který je nejznámější ve své prvotní podobě filmového scénáře s Vlado Müllerem v hlavní roli. V rozhlase v režii Vladimíra Tomeše účinkují Jaroslava Adamová, Gustav Opočenský a Pavel Pípal.

Sherlock Holmes a Pláč nevinných
Píše se rok 1891 a na Baker Street přijíždí katolický kněz, který před náhlou smrtí stihne pronést jen „il corpe“. Za příčinu smrti kněze je sice označena cholera, ale když se k Holmesovi dostane zpráva o dalším mrtvém knězi, který zemřel za stejných okolností, nabude …

Konečná diagnóza - Mistři slova
Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…

Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Nahá s Davidovou hvězdou
Mrtvá žena v lese. Stopy vedou do židovské komunity. Jak souvisí nález mrtvoly mladé ženy v pražské Šárce s předcházející neobjasněnou vraždou mladé dívky? Stopy vedou do historie židovské komunity. Sobotní procházka slunečnou přírodou se poněkud vymkne. Místo romantick…

Roztěkané: Jak se žije ženám s ADHD
Proč máme v hlavě ohňostroj. Autorky, které se samy s ADHD potýkají, píší o desítkách žen, jimž tato diagnóza ztrpčuje život, a snaží se ukázat jim cestu, jak se k tomuto problému postavit. Jsou nesoustředěné, vyčerpané, skákají vám do řeči, impulzivně se rozhodují, špa…

Galerie slávy - Robert Vano
Galerie slávy - Robert Vano - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Vydavatelství Six Fresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známými osobnostmi. Každý, kdo zanechal v…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Lišák Pseudolus
Klasická antická komedie o sluhovi, který dopomohl ke štěstí svému pánovi. Otrok Pseudolus dokáže svým neodolatelným důvtipem získat pro syna svého pána milovanou milenku a vyrvat ji z chamtivých rukou profesionálního kuplíře Balia. Rozhlasová úprava a dramaturgie Jaros…

Romeo, Julie a tma
Nesmrtelný příběh tragické lásky z nejtemnějších časů naší historie. Slavná novela o Ester nenastoupivší do transportu a Pavlovi, který se jí snaží zachránit. Jenže je heydrichiáda a neuposlechnutí nařízení znamená smrt. Novodobé shakespearovské milence nerozděluje jako…

Terezínské rekviem
Rozhlasová kompozice podle povídky Josefa Bora. Dramatizace Karel Valtera a Dagmar Hubená. Z doboé recenze: " Celou hodinu poslouchá posluchač jediný lidský hlas s výjimkou zpívaných partů a mohutný symfonický orchestr. To není právě malá konkurence. Jít do soutěže s mi…