Audiokniha Píšu, dokud si pamatuju

Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...
Thyl Ulenspiegel je historicky spíše znám jako šašek a kašpar, ale tady byl autorem povýšen na hrdinu národního odboje, přičemž se nabízí, byť kulhající, srovnání v českých dějinách přibližně s bratrem Palečkem. De Coster však byl zaražen poměrně chladným přijetím, jeho…

Hudbu, kterou má ráda, vybírá prof. Zuzana Růžičková
Zuzana Růžičková vybírá a komentuje svá oblíbená díla z děl Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a Viktora Kalabise. Pořad byl natočen v roce 1993.Zuzana Růžičková (1927-2017), česká klavíristka, cembalistka a hudební pedagožka. V letech 1945 až 1947 stud…

SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá
Když je Správná pětka zase pohromadě, může se stát opravdu cokoli… Léto budiž pochváleno. Parta je díky němu znovu komplet u sestřenky George a užívá si lážo plážo na ostrově Kirrin. A co víc: bude mít dům pro sebe, protože teta Fanny vytáhla strýčka Quentina na dva týd…

Svěrák: Nové povídky
Když v roce 2008 uvedl Zdeněk Svěrák svou první knihu, nazvanou Povídky, sklidil s ní velký úspěch nejen u čtenářů, ale také u posluchačů, protože podle knihy vznikla vzápětí i zvuková verze.V roce 2011 vydal Svěrák Nové povídky, jež se staly vítězem ceny o nejprodávaně…

Poutníkův deník
Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř…

1001 myšlenek: část Psychologie
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Mrazivé vraždy
Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p…

Radúz a Mahulena
Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Hadí doupě
{'cs': 'Jedna rozvětvená rodina, jeden zvláštní dům a mnoho nebezpečných tajemství...\n\nPříběh, který Agatha Christie označila za jednu ze svých nejoblíbenějších detektivek, nepřivádí na scénu ani slavnou slečnu Marplovou, ani bystrého ješitu Hercula Poirota. Ve velkém…

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Grimmové
Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo…

Příběh jednoho kmene
Existují místa, kam se lidé neodváží. Pravdy, které se nesmí vyslovit. A hranice, za kterými končí vše, čemu jsme věřili. Na okraji světa, daleko od příběhů o hrdinech a králích, se rodí příběh těch, na které dějiny zapomněly, bytostí uruki – skřetů. Příběh kmene Snaga,…

Čtyři tisíce týdnů
>> „Čím produktivnější zvládnete být, tím hůř pro vás! Udělejte všechno, co po vás ostatní chtějí, a budou toho po vás chtít o to víc! Život ale naštěstí nemusí vypadat jako nekonečné čekání na vytoužený klid..“ ## O audioknize Na světě pobudeme sotva čtyři tisíce týd…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Hra na nikdy
„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Povídky 2
Druhý výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: František Filipovský, Jaroslav Kepka, Jaroslav Drbohlav, Rudolf Hrušínský a Miroslav Donutil. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Utrpení mladého Werthera
Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…

Růže pekelná
Poslechněte si příběh z pera velkého pohádkového vypravěče Josefa Štefana Kubína. Hlavním hrdinou je veselý a temperamentní Matěj, který si v pekle vyslouží čarovnou růži.Účinkují: Vladimír Hlavatý, Alois Švehlík, Jaroslav Kepka, Jana Dítětová, Ladislav Šimek, Josef Pat…

Život víry 2021/3
Život víry 2021/3 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – (Ne)pečujte o tělo Nakolik se máme starat o svou tělesnou schránku? Má…

Pohádky přednosty Drahoráda
Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos…

Petiška: Staré řecké báje a pověsti
V kompletu pěti alb vychází téměř úplná kniha Eduarda Petišky Staré řecké báje a pověsti, která patří už řadu let k nejoblíbenějším pramenům přibližujícím široké veřejnosti a zejména mladé generaci antickou mytologii. O významu znalostí z tohoto oboru propochopení vývoj…