Audiokniha Píseň pro ohnivou dračici

Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky
Autorky této audioknihy jsou klinické logopedky. Na základě zkušeností z praxe své poradny vytvořily již řadu pomůcek k procvičování správné výslovnosti - pexesa, říkanky a především tyto pohádky. Ve veselých příbězích se často opakují hlásky, s nimiž mají děti při vys…

Vykoupení
Detektiv Miko Syrový si odjíždí odpočinout od ruchu velkoměsta do rodné vsi, kde plánuje strávit několik poklidných dnů se svou malou dcerou. Hned po příjezdu je však konfrontován s podezřelým úmrtím, které místní policisté až příliš rychle uzavřou jako obyčejnou nehodu…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Ukradené životy
Silniční dělník objeví ve výkopu tělo těhotné dívky. Téhož dne se u dveří inspektorky Lottie Parkerové objeví cizinka se synkem a prosí o pomoc při hledání ztracené přítelkyně. Když tentýž kopáč najde další mrtvolu, vyšetřovatelka musí mobilizovat veškeré síly a vypátra…

Bridgertonovi IV: Čekanka
Další audiokniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po n…

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět
Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění…

Towers, 9/11 Story
Anglická verze strhujícího a pravdivého příběhu česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC. Nahlédněte spolu s ním do …

Hotel času
Některá místa nechtějí být znovu objevena. Oslava 25. narozenin má být nezapomenutelná a tahle rozhodně bude. Nika, milovnice hororů a tajemna, pozve svých sedm nejbližších přátel na víkend do jednoho z nejděsivějších hotelů v Evropě. Jenže co začíná jako hra na strach,…

Angelika: markýza andělů
Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené…

Přítelkyně paní Maigretové
Bylo v peci knihaře spáleno lidské tělo? Po obdržení anonymního dopisu prohledá pařížská policie dům knihaře Steuvelse na Rue de Turenne. Téhož večera ho komisař Maigret zatkne: v radiátoru jeho dílny byly nalezeny dva lidské zuby. Zatčený však popírá jakékoli provinění…

Suchý: Nahá a další povídky
Umělecký rozmach Jiřího Suchého je porovnatelný s renesančními mistry - grafik, scénograf, kostýmní návrhář, textař, hudebník, dramatik, prozaik, básník, zpěvák, herec, režisér, ředitel…Audiokniha jeho povídek patří tedy k oné řadě publikovaných Suchého prací, čítající …

Záhada na zámku Styles
„Dohlédněte na ni, pane Hastingsi. Moje ubohá Emily. Jsou to žraloci – všichni.“ Třicátník kapitán Hastings se v létě roku 1917 na pozvání přítele Johna Cavendishe ocitá na styleském panství v Essexu, aby zde po propuštění z armády strávil zdravotní dovolenou. V domě pa…

Všetko, čo nás spája
Audiokniha Všetko, čo nás spája ponúka nahliadnutie do sveta vietnamskej komunity u nás cez optiku osobného príbehu autorky - slovenskej Vietnamky Kvet. Už pri jej narodení sa vyskytli problémy s identitou, pridelili jej totiž nesprávne rodné číslo. Mohlo za to možno je…

Na smrť 2
Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení. Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zo…

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Pouští a pralesem
Máte rádi dobrodružství? Vydejte se společně se Staškem, Nelou a dalšími hrdiny známého románu do nitra středoafrické džungle. Na strastiplnou pouť se obě děti nevydávají dobrovolně. Jsou uneseny a na své cestě za záchranou urazí tisíce kilometrů. Svedou nerovný boj s l…

Narcismus – vnitřní žalář
Narcismus a narcistická porucha osobnosti patří k mimořádně rozšířeným formám psychických obtíží dnešní doby. Audiokniha zkušeného terapeuta Heinz-Petere Röhra se zabývá osobitým způsobem vznikem této poruchy, jejím průběhem a naznačuje možnosti jejího překonání. Za výc…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Spolčení ničemů
Francií otřese vlna brutálních vražd. Sadisticky znásilněné a usmrcené dívky, vyvražděná rodina, náhodní cestující shození pod vlak... Stále stejná značka *e, která se jako cejch objevuje na obětech nebo v jejich blízkosti, ukazuje na sériového vraha – jenže kriminalist…

Na jih od hranic, na západ od slunce
Komorní milostný příběh, v němž hraje roli tajemství a osudovost, příběh ztrácení a nalézání, návratů k téže ženě, dilema muže, který má vše, o čem dřív mohl jen snít, a přesto tápe v domnění, že skutečnost je jiná, než jak se jemu či nám jeví… Milostný trojúhelník, v j…

Život víry 2021/4
Život víry 2021/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Když křesťané trpí Jaký je stav pronásledování křesťanů ve …

Ještě to promysli
>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

Případ holasické lásky
Hrdelní zločin na Velké Moravě. Osmý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování vraždy dvou mladých lidí znepřátelených rodů se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Nebýt knížete Slavomíra a jeho věrného přítele vikinga…

Pochovejte mě pod podlahu
„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho
Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…