Audiokniha Píseň o Bernadettě

Aristokratka pod palbou lásky
„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Láska, smrt a všechno zlý
Přijeli na pohřeb. Jenom netušili, že na svůj vlastní… Podivínský morous Izajáš Havran zaklepal bačkorami a zanechal svým nejbližším vpravdě pohádkové dědictví. Nebo možná ne. Klan Havranových se má totiž podrobnosti závěti dozvědět až poté, co stráví noc na zámku Rabe…

Veterán
Drsný svět mezi ocelí a magií – první část trilogie odehrávající se v prostředí románu „Seržant“ oceněného Akademií science-fiction, fantasy a hororu. Vstupte do úvodního příběhu, v němž se další ikonický Žambochův hrdina, veterán Max Bronštejnm ocitá ve světě, v němž s…

Dobří holubi se vracejí
Drsný, tragikomický příběh o závislosti na alkoholu a cestě k uzdravení, odehrávající se v protialkoholní léčebně. Hlavní hrdina, Lexa, se snaží alkoholové závislosti zbavit. Nedostudovaný vysokoškolák, živící se jako topič, se dobrovolně podrobí léčení. V léčebně vysle…

Maigret - Je tu Felicie
Vypadalo to jako obyčejná vražda… To by se k ní ale nesměla připlést ta holka s čelem jako umíněná koza! V idylické čtvrti venkovského charakteru na předměstí Paříže je zavražděn postarší muž. Vyšetřování se ujímá Maigret, avšak jediným potenciálním svědkem je dívka jmé…

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Kdoule
Audiokniha Kdoule obsahuje závěrečnou část trilogie Ivany Chřibkové. Automobilová nehoda, při níž hlavní hrdinka Anna narazí do betonového odpadkového koše v majetku hlavního města Prahy, způsobí dvě věci. Uvědomí si, že žije tak pohodlně, až přestala vnímat detaily kol…

Vyhasínání mozku Martina Kleina
Svědectví člověka, kterému ve stáří postupně zhasíná mozek. Od prvních náhlých příznaků, téměř roztomilé zapomnětlivosti, až k chaotickým koncům, kdy už mozek vnímá z reality jen jakési záblesky a nemocný je zcela odkázán na péči svého okolí. Ale není to příběh jen o ch…

Osamělý mořeplavec
Rozhlasová hra Pavla Soukupa Osamělý mořeplavec dramatickým způsobem zpracovává skutečný příběh německého studenta Hanse Zitta, jenž v roce 1929 podnikl na malém říčním plavidle osamělou cestu z Evropy do Indie. Účinkují: Pavel Soukup, Jiří Schwarz, Jiří Bruder, Jiří Ho…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Velký Gatsby
Slavný román Hemingwayova souputníka v mistrném překladu Lubomíra Dorůžky. Jazz, láska, peníze a neutuchající naděje. Do New Yorku přijíždí Nick Carraway, mladý muž s představou, že mu všeobecný politický a hospodářský boom dá vydělat prostřednictvím obchodování s cenný…

Lazar a píseň
Původní nahrávka sbírky lyrických básní o životě a cestě člověka životem, o vztahu jednotlivce k dalším lidem, sbírka básní "všedního dne " LAZAR A PÍSEŇ" básníka JOSEFA KAINARA (*29.6.1917 - †16.11.1971) byla původně vydána jako součást 2LP kompletu 2 18 0426-7 "Modern…

Mládí v hajzlu 2: Mladík v okovech
„Tak mám zaracha, nebo ne? Toť otázka! Na jedný straně je neoddiskutovatelnej fakt, že sem před dvěma dnama zapálil Berkeley a způsobil tak škody za pět milionů…“ Druhý díl nesmrtelné komické ságy o puberťákovi Nicku Twispovi v podání fenomenálního Borka Kapitančika. N…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....
Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl…

Pán loutek
Nový hrůzný krimithriller od autorky bestsellerů Kopírák a Číslo 20. Sleduje vás na každém kroku. Ovládá vás. A donutí vás zaplatit nejvyšší cenu… Všichni to už někdy zažili. Plíživý pocit, že na vás někdo zezadu upírá pohled. Slabou ozvěnu kroků někoho, kdo vás pronásl…

Dudek, Nekuda: Vodnická škola Josefa Dvořáka
V jisté etapě svého života byl Josef Dvořák notoricky obsazován do rolí vodníků. Stal se z něj "nejlépe hovořící vodník na českých jevištích". Z této kuriózní situace těží autoři kabaretu pro děti. Popletený a splašený podvodní pan učitel Dvořák má svou havěť sice rád, …

Zbraslavská kronika
Zbraslavská kronika Rozhlasová četba ze středověkého rukopisu Čte Jaromír Meduna Režie Lukáš Hlavica Zbraslavská kronika (Chronicon aulae regiae)je mimořádné literární dílo českého středověku. Vznikala v letech 1305–1339 v cisterciáckém klášteře na Zbraslavi, založen…

Remek: Pod námi planeta Země
Komentář k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...A stovky setkání s dělníky, zemědělci, vojáky, pohraničníky, vědci, pracovníky podniků, úřadů, s mládeží. Všichni budou chtít vědět a znát. Budou se ptát vcelku na to…

Svěrák: Povídky a Nové povídky. Komplet
Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 v nakladat…

Standa a dům hrůzy
Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček
Vánoční pohádky Zbyňka Malínského voní jehličím, vánočním cukrovím a jsou milým dárkem pod stromeček. Zásluhu na tom mají také tři velcí vypravěči, jejichž hlasy důvěrně znají nejenom děti, alei jejich rodiče.

Verne: Patnáctiletý kapitán, Ocelové město, Tajemný hrad v Karpatech
Tento komplet nabízí tři známé a často vydávané verneovky v klasických dramatizacích s prvního boxu (Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem, Dva roky prázdnin, Supraphon a.s. 2009). Uvítají jej jistě nejen mladí posluchači seznamující se s dobrodružným …

Mladík / Událost
Jako studentka si nechala vzít dítě, coby profesorka vzbudila pohoršení. Formující prožitky slavné průkopnice žánru autofikce, přetavené do dvou nevšedních novel. „Prožijeme-li něco, ať už je to cokoli, získáváme nezadatelné právo o tom napsat. Neexistuje částečná prav…

Hodiny
Světoznámý román je literární poctou spisovatelce Virginii Woolfové , popisuje jeden běžný den tří ženských postav (Virginie Woolfová, Paní Dallowayová a Paní Brownová), podobně jako Virginie Woolfová v Paní Dallowayové popisuje jediný den Paní Dallowayové. Původně zamý…