Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Píseň ledu a ohně

Audiokniha Píseň ledu a ohně

Délka:

267 hod 8 min

Čte:

František Dočkal

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Orlík

Orlík

Orlické vraždy, jedny z nejbrutálnějších zločinů 90. let. Tým vyšetřovatelů, který v přehradě objevil sudy s lidskými těly a rozkryl peklo, jež nálezům předcházelo. Jaké stopy je přivedly až na dno vodní nádrže Orlík? Co všechno museli riskovat? Kriminalista Jan Štoček

Obrázek podcastu Dokonalá lítost

Dokonalá lítost

Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že

Obrázek podcastu Maigret váhá

Maigret váhá

„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Přemyslu I. Otakarovi se po letech obratné diplomacie i bojů podaří získat Zlatou bulu sicilskou, čímž stvrdil nárok na dědičnou vládu svého syna. "Jednooký král" Václav I. (o oko přišel v ml

Obrázek podcastu Hurvínkovy přírodozpytné výlety

Hurvínkovy přírodozpytné výlety

Další titul archivních nahrávek protagonistů Divadla S+H /bývalého ředitele a dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a současné ředitelky divadla, Heleny Štáchové, interpretky Máničky a tety Kateřiny/ nabízí čtyři scénky, jejichž společným jmenovatelem je Hurvínkovo

Obrázek podcastu Případ Holečkovi

Případ Holečkovi

Zločin je vyřešený, vrah odsouzený, a přesto zůstává spousta nezodpovězených otázek... První hraná série o restorativní justici. Johana se už nevrátí. Zbyli tu po ní rodiče, sestra a taky on. Ten, který ji připravil o život. V čem může pozůstalým pomoct setkání s pach

Obrázek podcastu Život víry 2026/07-08

Život víry 2026/07-08

Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal

Obrázek podcastu Balady Jiřího Wolkera

Balady Jiřího Wolkera

Jiří Wolker ( *29. března 1900 – † 3. ledna 1924) Komentář k původnímu albu DV 15171: Jiří Wolker náležel k mladému básnickému pokolení z počátku dvacátých let, které v jinošském věku zažilo první světovou válku, zrálo v paprscích Velké říjnové revoluce, a zaněcujíc s

Obrázek podcastu Anička ve městě

Anička ve městě

Aničku čeká v Praze spousta překvapení, okouzlení i zklamání, radostí i strastí a otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Žákyně druhé třídy si musí zvyknout na nové prostředí, školu, kamarádky, ale také si tu kupuje vysněné křečky. Co ještě ve městě objeví?

Obrázek podcastu Faëthon

Faëthon

Když se v roce 1962 připravoval k realizaci text hry již tehdy téměř zapomenutého básníka Otakara Theera, rodil se zásluhou dramaturga Jaromíra Ptáčka a režiséra Miloslava Jareše významný inscenační počin. Theerovo drama nebylo od roku 1917 nikdy znovu uvedeno a z rep

Obrázek podcastu Recital 1966

Recital 1966

Zvukový záznam slavného představení poprvé v kompletní verzi na 2CD V roce 1965 se stal Miroslav Horníček členem divadla Semafor. Spolu s jednou z největších pěveckých osobností tohoto divadelního souboru Hanou Hegerovou utvořili originální dvojici, jež své mistrovství

Obrázek podcastu Pastvina zmizelých

Pastvina zmizelých

Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější - od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i s

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova

Obrázek podcastu Darkness

Darkness

Nine steps have led us to the final stage – right into the heart of the Darkness. Aptly enough, the iconic author from Ireland is on the doorstep; Bram Stoker – and with his Dracula to boot. Well, wait a second – not exactly, to be honest. Dracula’s Guest is one of the

Obrázek podcastu Príhody tuláka po Slovensku

Príhody tuláka po Slovensku

Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p

Obrázek podcastu Spiklenci z lásky

Spiklenci z lásky

Staroměstský měšťan Viktorín z Grafenfelsu chce zachránit svého přítele, novoměstského radního Eliáše Rozýna z Javorníka, uvězněného v souvislosti se vzpourou českých stavů proti císaři Ferdinandovi. Jako jedinou možnost vidí přímluvu u vrchního státního žalobce Kapra z

Obrázek podcastu Královna Margot

Královna Margot

Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re

Obrázek podcastu Stařec a moře

Stařec a moře

Nejslavnější dílo Ernesta Hemingwaye, novela, za kterou obdržel v roce 1954 Nobelovu cenu za literaturu. Příběh se odehrává v malé kubánské vesnici poblíž Havany, odkud starý rybář Santiago vyjíždí sám na lov. Po dlouhé neúspěšné době uloví největší rybu svého života, s

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom

Obrázek podcastu Tábor ztracených - 2. část

Tábor ztracených - 2. část

Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."

Obrázek podcastu Ztráta kontroly

Ztráta kontroly

Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J

Obrázek podcastu Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Co bylo předtím, než se Pú potkal s Kryštůfkem Robinem. Anglická spisovatelka Jane Riordanová natolik milovala příběhy Medvídka Pú, že napsala příběh o tom, co předcházelo setkání Medvídka Pú a Kryštůfka Robina. Máte rádi dobrodružství Medvídka Pú, Kryštůfka Robina, Pr

Obrázek podcastu Hrbaté duše

Hrbaté duše

Bochoř u Přerova, léta 1941 a 1942. V lázeňské vesnici se proplétají osudy dvou mužů – Ambrože Ptáčka, který pro vrtkavou lásku opustil rodinu, a Dezidera Horváta, patriarchy cikánské rodiny hledající v době nacistické okupace bezpečí. Zatímco starosta Lanč se snaží chr

Obrázek podcastu Sen o české mši vánoční

Sen o české mši vánoční

Hra o neobvyklých okolnostech, které mohly provázet premiéru slavné Rybovy mšeOsoby a obsazení: Jakub Jan Ryba (Marek Eben), Tomáš (David Novotný), Terezka (Petra Špalková), Rubeš (Petr Haničinec), Rubešová (Růžena Merunková), Rybová (Martina Hudečková), farář (Vladimír