Audiokniha Písečný muž

Život víry 2022/06
Život víry 2022/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Naši mě nechápou! Dřív jsme si s dětmi rozuměli. Najed…

Magdalena Dobromila
Původní rozhlasová hra Venduly Borůvkové byla napsána pro divu brněnských jevišť Simonu Pekovou. Přestože je z názvu patrné, že je hlavní postavou hry spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová, její kuchařské kariéře, se kterou je nejčastěji spojována, se hra věnuje ne…

Šimek, Sobota, Krampol: Nejlepší scénky
Slavná humoristická čísla komiků, kteří společně bavili diváky na scéně divadla Semafor. Výběr z dnes již legendárních výstupů zaznamenává skeče z let 1957-89. Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval Miloslav Šimek řadu let s Luďkem Sobotou, posléze pak rozšířil dvojic…

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Zátopkovi u Nepilů
Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je …

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy
Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Čapek Josef a Karel: Devatero pohádek / 1
Nahrávka z roku 1998 v režii Jana Fuchse a v interpretaci Jiřího Krampola představuje tři nejznámější pohádky ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek. První loupežnická pohádka, O princezně solimánské, Druhá loupežnická pohádka - všechny tři patří mezi stálice základního…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

GÉNIUS v nás
Jedna z mezinárodně nejlépe prodávaných autorek a cenami ověnčená univerzitní profesorka Tina Seelig vyučuje kreativitu nejlepší a nejbystřejší studenty na Stanfordu. Rovněž učí kreativnímu myšlení podnikatele a vrcholové manažery po celém světě. V audioknize Génius v n…

Inscenace, které zaujaly IV
Komentář k původnímu albu (1 18 1477) z roku 1974: Nikolaj Vasiljevič Gogol žil v letech 1809 až 1852. Dětství strávil v romantickém prostředí rodného statku na Ukrajině a své první literární pokusy začal psát už na gymnasiu. Když mu bylo šestnáct, zemřel car Alexander …

Ryba viděná
Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

HUKOŽA PAÁ
PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY Pohádkový soubor " HUKOŽA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Žabák Valentýn, Tři malá prasátka, Neposlušná kůzlátka, Zlatá husa a Norská pohádka. Buchty a loutky sv…

Sekora: Ferda mravenec (r. 1940)
V této naší nejstarší a nezapomenutelné nahrávce Sekorova Ferdy mravence z roku 1940, která vyšla původně pod značkou Ultraphon, účinkuje R. A. Strejka, který mimo jiné v letech 1938 a 1939 účinkoval ve třech studentských rolích, které mu přinesly nevídanou popularitu: …

English Effectively
Anglická část knihy Jak se efektivně učit cizí jazyk namluvená rodilým mluvčím. Tato kniha umožnila tisícům lidí dostat se "za vodu" v angličtině. Pomohla zlomit jejich věčné začátečnictví, dodala jim sílu znovu a znovu nalézat chuť, čas, odvahu, motivaci. Pomohla najít…

Statečný cínový vojáček
Pohádkový příběh Statečný cínový vojáček od Hanse Christiana Andersena vyšel poprvé v roce 1838. Popisuje příběh jednoho cínového vojáčka, který byl poslední z várky a při vyrábění na něj nezbylo dost cínu. Proto měl pouze jednu nohu. Vojáček se zamiluje do papírové bal…

Povídky Jaroslava Haška
Povídky Jaroslava Haška v podání Františka Filipovského.

Bezpodmínečné rodičovství
Cesta od odměn a trestů k lásce a porozumění. Jednou ze základních potřeb dítěte je být bezpodmínečně milováno, vědět, že bude přijímáno, i když něco zkazí nebo se mu něco nepovede. Jenže konvenční přístup k výchově dětí, založený na trestech, odpírání pozornosti, odmě…

Hudebně doložený Ezop
Humorem i vtipem vás upoutá a pobaví rozhlasová hra Ilji Hurníka Hudebně doložený Ezop, ve které autor parafrázuje Ezopovy bajky a v řadě příběhů s nadsázkou nahlíží osudové lidské vztahy. Zásadním způsobem do nich rovněž nechává vstoupit svět hudby. V inscenaci Jiřího…

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …

Račí princezna
Méně známá pohádka Jiřího Mahena Račí princezna. Za ní se vydá nejmladší z královských synů, prosťáček, hlupáček, který je každému jenom pro smích. Při svém dlouhém putování se spřátelí s ptáky i rybami, bude sloužit, stařičké babičce i poustevníkovi, rok prožije osaměl…

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Pozitivní programování mysli
V dnešní uspěchané době, je na nás kladen stále větší psychycký tlak. Většina lidí žije ve stresu a ve strachu z budoucnosti. Od narození je naše podvědomá mysl zaplavována negativními vjemy a emocemi. Každou myšlenkou, které věnujeme dostatečnou pozornost a energii, tv…

Václav Holzknecht Hovory k sobě
Původní LP album 8018 0212 "Václav Holzknecht Hovory k sobě" vydal Panton v roce 1981 - nyní tento titul s překrásným vyprávěním o životě plném hudby vydává Supraphon poprvé digitálně. Profesor JUDr. Václav Holzknecht (2. 5.1904 - 13. 8. 1988) byl český klavírista, hud…