Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pigyho vesmírná odysea

Audiokniha Pigyho vesmírná odysea

Autor:

Eva Spoustová

Délka:

4 hod 32 min

Čte:

Kryštof Bartoš, Eva Spoustová, Anna Císařovská a další

Vydavatel:

YouRadio Talk

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Prach, popel a dým

Prach, popel a dým

Kdo zabíjel na Vřesovském mlýně? Příběh z detektivní série Marie Kovandová. První kniha z detektivní série Marie Kovandová. Překladatelka právnických textů narazí v knize z antikvariátu na dopis, který vzbudí její zvědavost. Pouští se proto do pátrání… Marie si koupila

Obrázek podcastu Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni

Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni

Pohádka Václava Čtvrtka "Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni" vypráví příběh ševcovského tovaryše Kuby z Jičína a jeho bitvy s tlustým nafoukaným správcem jičínského zámku Kolomajznou o svoji milou Stázinu. Než švec Kuba a jaho milá Stázina ke štěstí přijdou, musí

Obrázek podcastu Znamení vlka

Znamení vlka

Česká paranormální romance překonávající vše, co u nás v tomto subžánru, a to nejen jako audiokniha. Autorka M. T. Majar uvádí první díl úspěšné série Vlci se samostatnými příběhy… Tori věděla, že není obyčejná. Ale tohle netušila. Stačilo jedno kousnutí. Slovo „vlkodl

Obrázek podcastu Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu,

Obrázek podcastu Dvě staré babky

Dvě staré babky

Pro soubor třiačtyřiceti filozoficky laděných minipovídek nizozemského praktického lékaře, básníka a spisovatele jsou příznačné půvabná poetika, přemýšlivost, ironie, humor, absurdní logika a hra s konkrétními i přenesenými významy. Autor v leckdy groteskních, tragikomi

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov

Obrázek podcastu Hop sem, hop tam

Hop sem, hop tam

Legendární český prvorepublikový herec Jára Kohout patřil ve své době k největším hvězdám filmu a divadla. Původní profesí zubař se stal slavným nejprve jako partner jiného oblíbeného komika - Ference Futuristy. Později svého velkého učitele přerostl a stal se velkým di

Obrázek podcastu Pani Medeného vrchu

Pani Medeného vrchu

Audiokniha Pani Medeného vrchu – obsahuje 2 rozprávky Vasilisa premúdra a Pani medeného vrchu, ktoré na motívy klasických rozprávok napísala Dagmar Kovářová. Žil raz dávno jeden šikovný, múdry ale chudobný mládenec – sirota a bol sám. Nič nemal, okrem zdravého rozumu a

Obrázek podcastu Měděná Venuše

Měděná Venuše

Krysy jsou vždycky větší, než by člověk čekal. Třetí z řady vtipných antických detektivek, v nichž ožívá každodenní Řím z r. 71, z počátku vlády císaře Vespasiana. V roce 71 není ve starověkém Římě nikdo svatý. Alespoň to si myslí Marcus Didius Falco, soukromý detektiv

Obrázek podcastu Ferda cvičí mraveniště

Ferda cvičí mraveniště

Chabou kondici mravenců je třeba posílit. Čeká je velká bitva svalů, vtipu a hbitosti. Knížka Ferda cvičí mraveniště vznikla v roce 1947, dvanáct let po prvním příběhu Ferdy Mravence. Ferda a Brouk Pytlík se rozhodli, že posílí fyzického ducha svých kamarádů. Mravenec

Obrázek podcastu Z rebela mnichem

Z rebela mnichem

Svoboda je volbou, pro kterou se může rozhodnout každý z nás. Lama Ješe Losal Rinpočhe a jeho opravdový příběh. Lama Ješe Losal vyrůstal v male vesničce předindustriálního Tibetu a až do svých patnácti let nevěděl, co je to auto nebo silnice. Spolu s ostatními dětmi se

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1051 - 1100

Toulky českou minulostí 1051 - 1100

Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit

Obrázek podcastu Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře

Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře

V téhle pohádce, která je víc pohádkovým muzikálem a kterou možná znáte i z televizního zpracování, se všechno točí kolem strašidel, polévek, kouzelného flašinetu a začarované Lesněnky.Hrají: Vladimír Hrubý, Věra Kubánková, Zdeněk Kutil, Miroslava Hozová, Jan Kanyza a d

Obrázek podcastu Už jsem ti to říkala?

Už jsem ti to říkala?

Historky, na které nechci zapomenout. Milovaná hvězda Gilmorových děvčat a autorka New York Times bestselleru Rychleji mluvit nedokážu přichází s upřímnou, zasvěcenou a neuvěřitelně zábavnou sbírkou esejů o svých létech v showbyznysu, která obsahuje historky sahající od

Obrázek podcastu Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým

Obrázek podcastu Život víry 2025/02

Život víry 2025/02

Život víry 2025/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Temná strana Síly Bible jasně mluví o existenci duchovní bytosti jménem Satan či Ďábel.

Obrázek podcastu Princezna a psychopat

Princezna a psychopat

Když si ženu vyhlédne psychopat, může nastat peklo. A že je těžké mu odolat! Umí totiž namíchat zamilované koktejly plné obdivu, vášně a velkých gest. Hodní kluci jen s otevřenou pusou smutně přihlížejí… Jenže ouha, když psychopat ukořistí, mění se v tyrana, nebo se nab

Obrázek podcastu Bílá velryba

Bílá velryba

Píše se rok 1814. V přístavním městečku New Bedford se chystá mladý Izmael na moře. Dá se najmout na velrybářskou loď, jejíž kapitán Achab kdysi přišel o nohu v boji s bílou velrybou zvanou Moby Dick. Brzy se ukáže, že cílem nové výpravy není lov, ale pomsta za každou c

Obrázek podcastu Léčivá zelenina

Léčivá zelenina

Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh

Obrázek podcastu Jizva

Jizva

Katarzyně je přes čtyřicet a za celý život nevytáhla paty z rodného Polska. Teď však má pro svou firmu otevřít novou pobočku v Ostravě. Od studenta Martina, kterého zaměstná jako tlumočníka, se dozví o tragické historii blízké vesnice Životice. Katarzyna dojde k názoru,

Obrázek podcastu Nevyměkni

Nevyměkni

Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela

Obrázek podcastu Zmizení Satoshi Nakamota

Zmizení Satoshi Nakamota

Když v roce 2011 zmizel tvůrce bitcoinu, kterého svět zná pod jménem Satoshi Nakamoto, nastalo ticho, dlouhé a nesnesitelné. Zbyl jenom vzkaz, přání, pár řádků v počítači… Proč se Satoshi už nikdy více neozval a co se tenkrát stalo? Za jednoduchými otázkami vyvstala nek

Obrázek podcastu Kabinet kuriozit

Kabinet kuriozit

Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby