Audiokniha Petrolejové lampy

Stín pochybnosti
Strhující psychologická hra s myslí pro fanoušky napínavých kultovních thrillerů jako Zmizelá nebo Jak vyrobit vraha. Novinářka Morgan Vineová se dlouhé čtyři roky snažila dostat na svobodu svou lásku z dětství Dannyho Kilcannona, který byl na základě pochybných důkazů…

Strašidlo minulosti
Ota Fink se vydává po stopách vraha. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida hledá vraha své dávné lásky. Soustružník Ota Fink je sympatický chlapík, který se umí postavit k práci…

Její pastorkyňa (2015)
Nové nastudování hry Její pastorkyňa připravil režisér Aleš Vrzák s Helenou Dvořákovou v roli Kostelničky a Klárou Suchou jako Jenůfou. Dvě ústřední mužské postavy, nevlastní bratry Števu a Lacu, si zahráli Ondřej Brousek a Jiří Vyorálek. Režisér se při práci nepouštěl …

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Čas vlků
Volné pokračování autorova románu Čtvrtý králův pes. Píše se rok 1417 a Hynku Tasovi z Boru se konečně podařilo krále přemluvit, aby jej propustil ze služby. Jako výsluhu dostává hrádek Vlkov na jihu Čech, vklíněný do panství věčných králových rivalů – Rožmberků. Klid, …

Kdo židli má, bydlí 2.
Posezení v divadle Ungelt. Pořad s Martou Kubišovou, Milanem Heinem a jejich hosty: H. Maciuchová, Z. Bydžovská, I. Orozovič, C. Höschl

Syn draka
Píše se rok 1477 a Uherským královstvím i Osmanskou říší se šíří znepokojivá zpráva. – Vlad III. Dracula nezemřel. Namísto chladného hrobu se zdržuje mezi živými a jako vampýr saje krev mužům, kteří se podíleli na jeho vraždě. Když se zvěsti o Draculově vzkříšení dostan…

Baskervillský pes
Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zprvu vzpírají logickému chápání, činí z Baskervillského psa nejslavnější Doylův detektivní román. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrt…

Zmizelá Šumava 2
Odhalte další příběhy starých, dnes již zaniklých osad a osudy obyvatel Šumavy. Budete svědky zániku samoty Torfstich, dozvíte se, jaké legendy obestírají hrad Kašperk, objevíte Sterzmühle, šumavský skvost v údolí říčky Pstružné, i osadu Vogelsang, kterou Švédové nikdy …

Já, Simon
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Nezvratné alibi
Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko…

Infico
Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybo…

Smlouva na lásku
Budu tě milovat a ctít. Dokud nás smrt nerozdělí. Mladé Candy se zoufale nedostávají peníze. Když ve striptýzovém baru, kde tančí u tyče, dostane nabídku s vidinou bezstarostného života, nezaváhá ani na okamžik. Tajemství, erotika a příběh, od něhož se neodtrhnete. Mla…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 3 - O troch priadkach & Obušok, z vrecka von! & Jabloňová panna
O troch priadkach, Obušok, z vrecka von!, Jabloňová panna - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Královražda na Křivoklátě
Život rytíře je ustavičný boj o moc. Strhující detektivka tentokrát odhaluje spiknutí proti králi a pátrání, které zabraňuje královraždě s pomocí důvtipu vyšetřovatele Oldřicha z Chlumu Přemysl II. zvaný Otakar slaví patnácté výročí korunovace českým králem. Jeho manže…

Svědectví
Musíme všichni táhnout za jeden provaz, nebo na něm budeme viset každý zvlášť. A co když ne? I patnáct let poté, co služebnice Fredova uprchla z Republiky Gileád, trvá na území Nové Anglie krutovláda založená na zotročení zdravých žen schopných rodit děti. Stav prohnilé…

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Pohádkovník aneb Herci čtou své oblíbené pohádky
Aňa Geislerová, Barbora Poláková, Patrik Děrgel, Václav Jílek, Jiří Suchý z Tábora, Jakub Prachař Hudba Václav Trojan Hrají Václav Hudeček (housle), Pavel Drešer (akordeon), Lubomír Brabec (kytara) Pohádkovník je plný kouzelných příběhů a hereckých hvězd! Pohádkovník…

Hra na smrt
Dobře uleželá mrtvá dívka Na rameno fasádníka Kabrhela slétl z nebe kus lidského srdce. Kde je tělo, kterému patřilo? Vtipná, s nadsázkou psaná detektivka, kde prim hraje bývalý šéf kriminál Augustin Veliký. Na rameno fasádníka Kabrhela vrána upustila kus uleželého, ba …

Album pohádek "Supraphon dětem" 1-10
Před pěti lety začal Supraphon vydávat pro děti pohádky ze svého bohatého archivu. Úspěšná digitální řada (původně zamýšlená jako miniserie) Album pohádek "Supraphon dětem" se rozrostla nakonec na 20 dílů. Jednotlivé tituly obsahovaly pohádky vyprávěné i dramatizované, …

Život s hudbou
Souběh konkurzu na licenci městského kolovrátkáře a soutěže klavírních virtuózů vyústí v tragické důsledky. Miloš Rejnuš patřil k největším dramatickým talentům své generace, bohužel jeho tvorbu ukončila tragická smrt. Přesto stačil dvaatřicetiletý autor napsat několik …

S pozdravem Jiří Sovák
JIŘÍ SOVÁK (*27.12.1920 – †6.9.2000) Původní CD titul Supraphonu SU 5293-2 S pozdravem Jiří Sovák vyšel v roce 2000 jako pocta jedné z našich předních hereckých osobností. Obsahoval výběr z jeho automobilistických povídek, Sovákovu návštěvu v kdysi oblíbeném televizním…