Audiokniha Petrohradský lichvář

Jak si správně přát
Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d…

Krvavý oheň
Ovládne Černý Rogan démonický meč a stane se vyvoleným bojovníkem? Třetí část úspěšné trilogie Černokněžník, v němž autor skloubil svět slovanských mýtů s reálnou historií, folklorem a archeologickými fakty. Černý Rogan, kdysi proslulý zabíječ Avarů, se z vůle bohů vrá…

Ochutnávačka
Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Rit…

Hrdinové domácího odboje
Kniha Hrdinové domácího odboje, vydaná krátce po válce v roce 1946, je autentickým svědectvím o odvaze, oběti i zradě během nacistické okupace. Její autor, Jaroslav Vozka, nebyl jen pozorovatelem – sám se aktivně zapojil do odbojového hnutí, byl zatčen gestapem a poznal…

Společenstvo klíčníků
Když čtrnáctiletý Martin přijíždí strávit část letních prázdnin k prastrýci v Rožmitále, nečeká nic jiného než pořádnou nudu. Jaké je jeho překvapení, když starý klíč, který mu prastrýc věnuje, rozpoutá celou sérii neuvěřitelných dobrodružství! K čemu klíč patří a jaké …

Ta přede mnou
Temný psychologický thriller, který byl ještě před vydáním prodán do více než 30 zemí po celém světě a jehož autorem je úspěšný spisovatel, vystupující pod pseudonymem J. P. Delaney. EMMA se snaží vzpamatovat z traumatického přepadení a se snoubencem hledá místo, kde by…

Prodejem k Vítězství
Pokud si chcete začít budovat kariéru jako úspěšný prodejce nebo už profesionálním prodejcem jste a rádi byste zvýšili své prodejní a obchodní dovednosti, navýšili prodeje, audiokniha Prodejem k vítězství se vám jistě stane neocenitelnou příručkou. Nemůže vás sice nauči…

100 statečných - Host č. 15 - Jef Kratochvil 06.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Kratochvíl (fotograf)

Kubátová: Pohádky pro zimní spáče
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby. Druhý titu…

Tatér z Osvětimi
Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat prom…

Lotta z Rošťácké uličky
Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká. Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou. A oprav…

Muž z vysokého zámku
V pochmurné alternativní vizi roku 1962 si vítězné mocnosti Osy – Velkoněmecká říše a císařské Japonsko – rozdělily USA a začínají dobývat vesmír. Mezi porobenými Američany, kteří si v každodenním zmaru navykli svá rozhodnutí konzultovat s věštbami staročínské Knihy pro…

Najbohatší muž v Babylone
Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt. TAJOMSTVÁ ÚSPECHU STARÝCH NÁRODOV – ISTÁ CESTA K ŠŤASTIU A PROSPERITE Nespočetnému množst…

Sulek maluje
Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof…

Ľaliové deti
Kultúrna genocída, agresívna asimilácia, neľudské zaobchádzanie, celoživotné traumy. To sú nosné témy spoločenského románu ĽALIOVÉ DETI. Vdovec Matthew Scott, starý Krí, žije v štvrti belochov, ktorým sa radšej vyhýba. Dávno stratil cestu k svojim dospelým deťom a v zat…

Zmizení Arthura Vaudreye
Amatérský detektiv otec Brown řeší nenadálé zmizení postaršího anglického šlechtice. Katolický kněz Brown je amatérským detektivem s neobyčejně bystrým postřehem, schopností logické dedukce, ale i se smyslem pro humor. Tyto vlastnosti projeví otec Brown i v případě nena…

Kavárna v Kodani
Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženet…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …