Audiokniha Petrohradský lichvář

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Život víry 2020/2
Život víry 2020/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdanka Gillíková, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: ... a budou jedno tělo Co…

Nekonečná hra
>> Od autora knihy Začněte s PROČ „Nekonečnou hru jsem napsal pro všechny, kdo se nebojí změnit status quo a budovat realitu, která naplňuje naši hluboce zakořeněnou potřebu cítit se bezpečně a vytvářet hodnoty, jež nás přesahují.“ – Simon Sinek # O audioknize Autor …

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy
“Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.” Paměti diplomata jsou autorovou prvotinou. Kniha neobyčejným způsobem spojuje v jeden celek životní osudy autora s převratnými historickými událostmi v letech 1984-2001. Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické …

Žiju bez dětí
Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je …

Černý korál
Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Pochovaní zaživa
Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa …

Setkání u kulatého stolku I
Setkání u kulatého stolku č. 4 a č. 5 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Přemyslem Rutem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 4: Počasí - o atmosféře, o počasí a o nocích Téma Setkání č. 5: Počasí v lidové písni a…

Slepá mapa
„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

Já si to všechno pamatuju
Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Marmeláda a její sardinky
Že chcete zažít neobyčejné a dobrodružné prázdniny? Poslechněte si, jak je stráví holčička přezdívaná Marmeláda! Nejdřív se s tatínkem vydá na výlov přemnožených sardinek do Tyrkysového moře, odkud si přiveze několik plechovek s vlastními etiketami. Po návratu její teta…

Pohádky 5
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již pátý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Sliepočka Rabona
Kdesi celkom ďaleko žila sliepočka Rabona, na ktorú si už dlhý čas brúsila zuby vyhladnutá líška. O líškach je známe, že sú prešibané. No tá z našej rozprávky od samého hladu nedokázala poriadne uvažovať a tak to bola práve sliepočka, kto líšku prekabátil, čím si zachrá…

Jaroslav Hašek - Povídky
Duchovní otec Švejka zahájil svou spisovatelskou dráhu drobnými povídkami, črtami a humoreskami, které publikoval v časopisech. Vybrali jsme řadu, která vycházela v Humoristických listech. Autor v nich navázal na tradici lidového šibalského humoru, kterou potom dále roz…

Řetěz
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Riskovali byste pro svého potomka vlastní život? A co život jiného dítěte? Představte si ráno jako každé jiné. Vypravíte dceru do školy a jedete do práce. Pak zazvoní telefon – neznámé číslo. Na druhém konci je cizí žena, k…

Setkání s Rámou
Jeden z nejslavnějších románů světové sci-fi od spisovatele a nositele titulu „Velmistra žánru science-fiction“, Arthura Charlese Clarka. Z vesmíru se postupně vynořuje obrovský objekt vážící miliardy tun, který astronomové pojmenují Ráma. Proniká nepředstavitelnou rych…

Políbit tu správnou nevěstu
V životě June je všechno skoro dokonalé. Spolu se svými kamarádkami vede agenturu Wedding Dreams, vytváří fantastické dorty a okouzluje jimi své klienty. Tak co na tom, že v lásce to trochu vázne? Když do agentury přijde požadavek, aby zorganizovala zimní svatbu pro dce…

Hurvínkův dřeváček
Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

Mŕtvy na Pekelnom vrchu
Historická detektívka o prvom prípade kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mes…

Pravidla skutečných ninjů
Do třídy přišel nový kluk a s ním spousta problémů. S nikým se nebaví, sprostě nadává, a navíc se pere. Spolužáci zjišťují, že to s ním nebude lehké. Ale jednoduché to nemá ani sám Ivoš. Naštěstí je tady Lenka, sociální pracovnice věnující se bojovému umění. Díky ní a k…

Život víry 2022/11
Život víry 2022/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Jan a Renee Pospíšilovi: Neptáme se „proč“, ale „Bože, kde jsi teď?“ Když …

Poprava
Už se zase trestá jako za středověku. Jenom kat je dnešní… Na Šibeniční skále, která na předměstí Reykjavíku slouží už stovky let jako turistická atrakce, se ten oběšenec objevil v naprosto nevhodnou dobu. Tým vyšetřovatelů v čele s ráznou Erlou proto musí od počátku po…

Posunutá hranice
Statisíce Čechoslováků se přes noc z 29. na 30. září 1938 stalo cizinci ve svých domovech. Během několika týdnů odešlo ze zabraných území v pohraničí téměř 350 tisíc Čechoslováků. Ti, kteří zůstali, se stali občany nepřátelského státu. Byl to podzim, který napsal mnoho …