Audiokniha Pět neděl v balónu

Sedm metrů čtverečních
Korupce, drogy, snad i vražda? Takového konce se zatčený komisař Carl Mørck jistě nenadál… Na tyhle vánoční svátky proslulý vyšetřovatel ze zvláštního oddělení Q kodaňské policie rozhodně nezapomene. Místo aby si užíval zasloužené volno s Monou a dcerkou poté, co s týme…

Cesta bez návratu
S návratem na Zemi se nepočítalo. Báječná sto třicítka měla na Marsu zůstat, vybudovat tu první kolonii a připravit tak půdu pro další příchozí, kteří přiletí, taky zůstanou a udělají z Marsu to, co se nepodařilo vytvořit na Zemi. Tedy místo, kde povládne rozum a cit a …

Největší záhady zločinu
Tucet neobjasněných případů naší kriminalistiky a nové informace vedoucí k vyřešení. Badatel a reportér Jaroslav V. Mareš se pustil do troufalého počinu a pokusil se rozkrýt proslulé případy, které otřásly naší společností. Kniha tematicky volně navazuje na bestseller N…

Žantovský: Havel
Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovn…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Černá luna
Když se vám zjeví Lucifer, aby vás požádal o malou službičku, je to vždycky problém. Zvlášť, když se ten problém jmenuje Lilith, která je na útěku z pekla poté, co velkému šéfovi provedla něco nepěkného. Může to být horší? Jistě. Když jste lovec démonů a shodou okolnost…

Oznamuje se vražda
Další z detektivních příběhů Agathy Christie nás zavádí do malého anglického městečka Chipping Cleghorn. Poklidný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se pak událos…

Pohádky ze Šumavy
Šumava, kraj rybníků a tajemných, hlubokých hvozdů...kraj opředený bájemi a pohádkami. Nad bažinami se míhají světýlka, vodní hladinu čeří nožky rusalek, které škádlí z vrby u rybníka hastrmánek a hubuje nakvašený hejkal... Pohádkové bytosti většinou lidem hodným pomáha…

Musela jsem zemřít
Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Spací vady
Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde
Neštěstí nechodí po horách, ale po single holkách! Lucie je zpátky (nejen) na Tinderu a přichází s další várkou milostných karambolu, vypečených historek a peprných i bláznivých příběhů ze světa randění. Ze světa, ve kterém každý někoho hledá – a občas i sám sebe. Dozví…

Hladový hrob
Cormorana Strika kontaktuje znepokojený muž, jehož syn se vydal do hlubin norfolkského venkova, aby se připojil k náboženské sektě. Univerzální humanitární církev navenek působí jako mírumilovná organizace, pojí se s ní však zlověstné události a nevysvětlená úmrtí. Robi…

Relikviář
Noční můra z newyorského muzea byla zažehnána. Nebo snad ne? Půldruhého roku po děsivých událostech v Muzeu dějin přírody zažívá New York opět cosi nadpřirozeného. V opuštěných tunelech podzemní dráhy se skrývá nebezpečí větší než pouhé krysy – a bezdomovci, kteří zde h…

Vysazená okna
Slaboch a zločinec, nebo utajený hrdina? Psychologický román s tajemstvím z doby osvobozování Brna na konci druhé světové války od českého spisovatele a novináře Bedřicha Golombka. Hlavní postavou psychologického románu s tajemstvím Vysazená okna (1947) je mladá žena Mi…

Miler: Krtečkova dobrodružství 5 (Krtek a kouzelné Vánoce)
Zatím poslední z řady Krtečkových příběhů, v milé interpretaci Marka Ebena a Aničky Slováčkové. Krtek objeví kouzelný pramen, ze kterého každý, kdo se napije, zpívá jako slavík. Jsou Vánoce, Krteček si zdobí stromek. Vrána mu jej sice ukradne, ale nakonec Krtek Vánoce n…

Erbovní znamení
Populární spisovatel a popularizátor Zdeněk Mahler čerpá velmi často inspiraci ke svým dílů v dějinách. Nejinak tomu bylo i u jeho rozhlasové hry Erbovní znamení. V příběhu z dob nacistické okupace parafrázoval Mahler některé motivy ze života spisovatele Vladislava Vanč…

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Spolubývajúca
Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po…

Co nás učí nádory
Kniha profesorky Jany Šmardové nabízí jedinečný pohled do světa biologie i filozofie, na život člověka. Objevte s námi dílo, které mimořádným způsobem propojuje vědu, moudrost a lidskost a připomíná, jaký zázrak život je.

Na smrt pomalu
Máte rádi detektivky zlatého věku jako Hercula Poirota nebo Sherlocka Holmese? Přitahují vás případy Jacka Rozparovače? Pak vám tato mrazivá historická detektivka z průmyslové Filadelfie konce 19. století nesmí ujít! Když je v řece nalezeno bezvládné tělo mladé ženy, zd…

Kouzelný klíč - Konec duchů na Hlodavčím zámku
Na podzimní prázdniny u strýčka na Hlodavčím zámku se Lukáš s Adélkou velmi těšili. Hned po příjezdu je strýček, který je zde kastelánem, vezme na prohlídku. Během ní se děti dozví, že pod zámkem se údajně nachází vstup do jiné dimenze a na chodbách mohou potkat ducha r…

Večerníčkův kolotoč pohádek
Pohádky z šesti nejoblíbenějších cyklů televizních Večerníčků se točí na pomyslném kolotoči tohoto titulu. Zbývá jen vybrat si tu, kterou máte nejraději!

Císařovy nové šaty
Příběh o marnivém císaři, který se nechá napálit a před své poddané předstoupí docela nahý. Pohádku na motivy Hanse Christiana Andersena pro rozhlas napsal dramatik František Pavlíček.