Obrázek podcastu Pentagram

Audiokniha Pentagram

Autor:

Jo Nesbo

Délka:

15 hod 33 min

Čte:

David Matásek

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Křepelková: Hvězda naděje

Křepelková: Hvězda naděje

Naše dramatizovaná pohádka začíná svatbou princezny Hvězděny a budoucího krále Jaromíra, ale svatbu překazí tajemný rytíř a vyzve prince na souboj. Princ ale nechce bojovat, je rozmazlený, bojí se a chová se jako zbabělec - rytíř mu dá lhůtu tři roky, aby si princeznu z…

Obrázek podcastu Patriot

Patriot

V knize najdete život Alexeje Navalného popsaný jeho vlastními slovy. Dočtete se o jeho dětství v Sovětském svazu, o politickém prozření, o milované rodině, o upřímném a zapáleném odporu proti zkorumpovanému režimu, a hlavně o lásce k Rusku a k jeho lidu. Travičský atak…

Obrázek podcastu Novičok nebo kulka

Novičok nebo kulka

„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Obrázek podcastu Towers, 9/11 Story

Towers, 9/11 Story

Anglická verze strhujícího a pravdivého příběhu česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC. Nahlédněte spolu s ním do …

Obrázek podcastu Prokletí Spřízněných: Jiskra Věčného plamene

Prokletí Spřízněných: Jiskra Věčného plamene

Když vzplanou stará tajemství, všechno kolem shoří. Světu smrtelných vládnou krutí Dědicové, potomci samotných bohů, kteří kdysi osídlili devět říší Emarionu. Diem Bellatorová se pokouší nevyčnívat, ale vskrytu duše touží opustit svou chudou, uzavřenou vesnici. Když n…

Obrázek podcastu Dobrodružství Marca Pola

Dobrodružství Marca Pola

Četba z české upravené verze románu Marca Pola: Milión. Vypravěčem je v režii Karla Weinlicha nepřekonatelný Zdeněk Štěpánek. Upozorňujeme na sníženou technickou kvalitu záznamu

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Mazaný a činorodý Josef Frajvald začíná svou soukromou „odysseu“ ještě v časech rakousko-uherské monarchie, kdy se rozhodne zvelebit vyženěný pohřební ústav dosud nevídaným způsobem… Na čestné místo v pestré galerii slavných českých „literárních příbuzných“ patří vedle…

Obrázek podcastu Pohádky 10

Pohádky 10

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Desátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Obrázek podcastu Hovory s Bohem II.

Hovory s Bohem II.

Je čas začít nový život Druhá kniha populárních Hovorů s Bohem je psána formou „veřejného dialogu“, který je určen všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. To, co se přihodilo autorovi této knihy, se může stát i vám. Je čas začít nový život. …

Obrázek podcastu Sandokan II: Tajemství černé džungle

Sandokan II: Tajemství černé džungle

Černá džungle nemá konce. Hlavní postavou druhého dílu Sandokanových dobrodružství je lovec hadů Tremal-Naik, rozhodnutý osvobodit bílou dívku vězněnou sektou přívrženců bohyně Kálí. Atmosféra temné džungle, kde na každém rohu číhá smrtelné nebezpečí. Sekta přívrženců …

Obrázek podcastu O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Obrázek podcastu Sněhurka z vesmíru

Sněhurka z vesmíru

Spisovatel Sebastian neprožívá zrovna nejšťastnější období svého života. Vztah s manželkou skomírá, syn se proti jeho vůli chce vydat také na spisovatelskou dráhu. On sám je totiž slavný, uznávaný a bohatý, ale vůči svým schopnostem, a vlastně i vůči možnostem literatur…

Obrázek podcastu Ernettiho stroj

Ernettiho stroj

Nejlépe střežené tajemství Vatikánu. Román založený na skutečných událostech, který vás zavede někam mezi Dana Browna a Jamese Bonda. Březen 1938. Italský fyzik Ettore Majorana mizí v moři u Sicílie. S ním i tajný projekt, na němž léta pracoval. Podzim 1955. Jako zázrak…

Obrázek podcastu Hořící přízraky

Hořící přízraky

Paedwankové ovládli Gordonovu zemi a zřídili si v ní stálou základnu. Vnikli do Orcigardu, zničili Sršní hnízdo a odvlekli hraničáře z Hořké Vody. Co udělají příště? Obyvatelé Pohraničí už vědí, že jim hrozí smrtelné nebezpečí. Lidé, elfové, skřeti i všemožní míšenci mu…

Obrázek podcastu SEIF

SEIF

Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se do…

Obrázek podcastu Zeman: Cesta do pravěku

Zeman: Cesta do pravěku

Kultovní filmový příběh v podobě audioknihy s vypravěčem Oldřichem Kaiserem s využitím originální zvukové stopy z filmu. Cesta do pravěku filmového kouzelníka Karla Zemana se stala průlomovým filmem a dobrodružnou legendou české i světové kinematografie. Celé generace …

Obrázek podcastu U nás si odpočinete

U nás si odpočinete

V komediálním příběhu podle povídky amerického spisovatele se hudebnímu skladateli Benu Drakeovi, který hledá chvilku klidu, dostane neočekávané péče od chovatele dobytka Ralfa a jeho ženy Hildy. Představuje ale farma obdivovatelů jeho talentu to pravé místo?Osoby a obs…

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Střepy úzkosti

Střepy úzkosti

Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru… Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro vš…

Obrázek podcastu Tajný život stromů

Tajný život stromů

Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…

Obrázek podcastu Jak zlomit dračí prokletí

Jak zlomit dračí prokletí

V dalším díle svých pamětí se Škyťák Šelmovská Štika III. vydává se svojí novou kamarádkou Kamikazi na nejděsivější, nejstrašidelnější a nejpříšernější dobrodružství, jaké dosud zažil. Aby zlomil dračí prokletí a zachránil život svému na smrt nemocnému nejlepšímu přítel…

Obrázek podcastu Nic mě nezlomí

Nic mě nezlomí

Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Obrázek podcastu Věže, příběh 11. září

Věže, příběh 11. září

11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …