Audiokniha Pentagram

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Rozvaliny Gorlanu
První díl fantasy ságy Hraničářův učeň, na jejíž knižní předloze vyrostlo mnoho čtenářů, nás zavádí do tajemstvím opředené země Araluen. Mladík Will si už dlouho přeje absolvovat rytířský výcvik na hradě a stát se zdatným bojovníkem, jakým byl podle legend jeho otec. Na…

Nebe nezná vyvolených
Při návštěvě přítele v malém sanatoriu ve švýcarských horách učiní stárnoucí automobilový závodník Clerfayt nezávaznou nabídku krásné a křehké Lillian. Nevyléčitelně nemocnou dívku pomalé umírání pod lékařským dozorem natolik ubíjí, že se rozhodne nepříliš vážně míněný …

KONIÁŠ „Konec vlka samotáře“
Dobrodružný příběh „Konec vlka samotáře“ je součástí fantasy cyklu KONIÁŠ od jednoho z nejlepších spisovatelů české fantastiky, Miroslava Žambocha. Audiovydavatelství Walker & Volf ještě v tomto roce uvede první román z Koniášova světa – „Na ostřích čepelí“. A budou ná…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Tajuplné příběhy
Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova …

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Arazanini vlci
Zlovlci, obrovští netvoři, o nichž se vyprávělo, že jsou jen v legendách, se náhle objevili v kopcích a údolích Celtiky. Jsou mnohem větší než obyčejní vlci. A tak se Maddie a Will vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami sto…

Šikmý kostel 2
Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945. První díl o životech jejich rodičů a prarodičů se setkal s mimořádnou odezvou, román se stal Knihou roku 2020. Ženka, …

Totální rauš
Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na …

Srdce, ve kterém bydlím
Každý člověk má dvojí domov. Jedním je jeho prostředí, dům, pokoj - druhým místem, ve kterém žije, je jeho srdce. Děti se zabydlují jak v prvním, tak v druhém domově. Ten druhý je pro ně však základní a hlavní, a navíc plný dobrodružství. Jsou dospělí, kteří podobně jak…

Ty chladné oči
Válka hraje s lidmi krutou šachovou partii, pěšáci se promíchají, na barvě uniformy tolik nesejde. Během nacistické okupace Smolenska se setkají okouzlující ruská dívka Neonila a český mladík Emil donucený bojovat za wehrmacht. Když se spolu po válce usadí v Českosloven…

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda
Rozhlasová nahrávka z roku 1994 Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda je hororový příběh o dvou protikladných tvářích lidského charakteru ztělesněných dobrým doktorem Jekyllem a zlým panem Hydem. Pohledný Dr. Jekyll, vynikající vědec uznávaný celou vědeckou komuni…

Čert nikdy nespí
Čert Kazimour má velké potíže, neboť již delší dobu žádá nové silnější brýle a ty stále nejsou k dispozici. A právě kvůli tomu, že špatně vidí, se mu stále častěji klíží oči při četbě v pekelném zákoníku, takže nechtěně porušuje heslo: Čert nikdy nespí...

Anička skřítek a Slaměný Hubert
Proč slaměný Hubert už není slaměný? Kde je jeho slaměný klobouk? Umíte si ještě hrát? Neobyčejné putování po prapodivné zoologické zahradě nás zavede do zvláštního světa, který se skládá ze skutečných příhod i ze snů, z drobných slovních hříček, obrazů a představ. V to…

In Search of a Missing Friend
Audiokniha In Search of a Missing Friend namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. What have the Black Hand Gang done? Have they kidnapped Wills, a brilliant young inventor? Where is he? Where have they taken him? No one knows where Will…

25 strašidelných pověstí
25 známých českých strašidel představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům! Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech i Moravy plné strašidel a nadpřirozených bytostí. Bílá paní, bezhlavý rytíř, vodník, bludičky, čert, divoženky, vlkodla…

Fimfárum
Fimfárum - Pohádka o duších třech zlých lidí a o proutku "jen o chlup tenčím, než ta nejtenčí rákoska". Vypravěč, čert - David Novotný Kovář - Václav Neužil Kovářka - Klára Suchá Lokaj - Jaroslav Plesl Knížepán - Hanuš Bor Čochtan - Radek Holub Tchyně - Valérie Zawadská…

Pekelné příběhy čertí babičky
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

The Invisible Man
Jak se stát neviditelným? A jaká úskalí tento zdánlivě úžasný stav s sebou nese? Poslechnete si napínavý příběh o mladém vědci a studujte přitom angličtinu! Poté, co mladý přírodovědec Griffin objeví klíč k neviditelnosti a provede úspěšný pokus na sobě, již není schope…

Šťastný domov
Nic nového pod sluncem - napadne nás, když se v trafice pohrabeme v tiskovinách, které nám radí, jak si něco praktického vyrobit, jak jíst zdravě, jak si co nejkrásněji zařídit rodinné hnízdečko a srovnáme obsah těchto periodik s příběhem povídky Jaroslava Haška Šťastný…

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hledali, až našli
Třetí díl /dosud vyšlo: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili a Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady/ cyklu o dvou skřítcích známých z knížek i televizní obrazovky nabízí vyprávěnío tom, jak zasadili semínko, otvírali studánku, hledali pět peněz a našli pod …

Případ mlčících svědků
Rozhlasová adaptace povídky z knihy Velké kriminální případy, která mapuje skutečné zločiny z celého světa. Poslechněte si hvězdně obsazený příběh o loupežném přepadení a pokusu o vraždu.Osoby a obsazení: Josef Somr (Boucher), Jan Teplý (Trudeau), Dagmar Havlová Veškrno…

Jak si po anglicku učesat trávník
ANGLICKÉ PŘÍHODY Svět se mění, ale Kingston zůstává. Na loukách se pasou zvědavé ovečky místního farmáře, zámecká paní stále vymýšlí nové projekty, jak vybřednout z dluhů, sousedka Muriel překypuje převratnými novinkami z vesnice a rázovití staromládenečtí bratři Rusty…