Audiokniha Pentagram

Vlčpanna
Vlčpanna žije s kmotřičkou, sbírá byliny a těší se z náklonnosti kováře Petra. A právě v tuhle chvíli se dozvídá do té doby skryté tajemství - má bratra Wolfiho. Už jeho jméno napovídá, že to není obyčejný muž, ale napůl člověk, napůl vlk, snad i vlkodlak! A dívka se ro…

Tak kde jsou ti Američani?
Autobiografické vzpomínky akademického malíře Pavla Vošického zachycují přibližně půlstoletí jeho života. Zvraty a zkušenosti, které by vystačily na deset jiných životů. Politický vězeň v 50. letech, absolvent VŠUP, pěvecká hvězda Divadla Apollo bratrů Štaidlových, exul…

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Co má společného malá nožka s Kámasútrou
Příběh dvou čtyřicátníků, Ireny a Petra, které zcela nečekaně zasáhne vzájemný cit. Oba jsou velmi zranitelní a zároveň ochotní ještě jednou podstoupit martyrium lásky. Oba úspěšní, jeden pro druhého dostatečně atraktivní… Jak to, že ani tohle nestačí na udržení vztahu?…

Havran a slunce
Korijacký lovec Havran zabloudil tundrou k ledové hoře. Žije v ní sněhová panna. Říká se, že kdo ji spatří, promění se v ledový kámen. Svým mrazivým pohledem prý sežehne všechno živé. Král slunce, bratr sněhové panny, roznesl tuhle pověst po světě. Ze zlosti totiž vyhna…

Vánoce na Manhattanu
Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

ČERVENÝ TRPASLÍK 1: Nekonečno vítá ohleduplné řidiče
Připojte se k Jupiterské důlní a objevte vesmír! Toto je volání o pomoc z těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka zahynula v důsledku ozáření, přežil jen David Lister, který byl v době nehody ve stavu nevědomí… Jenže to už z televize znáte. Neznáte ale hloubku průšvihu,…

Kluk v kopačkách
"Tomáš je školní fotbalová hvězda se spoustou kamarádů. Teď se ale musí kvůli tátově nové práci přestěhovat na druhý konec země. Čeká ho tu nejen nástup do nové školy, ale i noví, ne vždy přátelští spolužáci, z nichž nejhorší je populární a namyšlený Michal. Ten se Tomo…

Poláček: Bylo nás pět
Historická nahrávka z roku 1955 a 1966 vychází teprve nyní kompletní na čtyřech albech a nahradí dosud publikovanou zkrácenou zvukovou verzi. Nejznámější, vlídný a úsměvný román Karla Poláčka je vzpomínkou na dětství, psaný v okamžicích autorovy velké životní krize pře…

Teta
Píše se rok 2010, když policie kontaktuje Agnès s informací, že její teta Colette Septembrová právě zemřela. Ale to není možné, Colette přece zemřela již před třemi lety… Agnès si myslí, že je to omyl nebo shoda jmen. Přesto se vrací do malého městečka v Burgundsku, odk…

Atlaský manévr
Koncem druhé světové války ukrylo Japonsko na Filipínách válečnou kořist známou jako Jamašitovo zlato. Část pokladu ale objevila americká vláda a lup ukryla do trezoru nejstarší světové banky. Ta ho teď chce ve formě bitcoinu využít k útoku na světové finanční systémy. …

Nabroušené pohádky III. a jiné …
Fantastické pohádky, ze kterých se utluče smíchy celá rodina. „Co je, prosím, pohádka jiného než lež, na kterou se nikdo nezlobí?“ Byl jednou jeden spisovatel. Měl velkou fantazii, rád psal. A rád si vymýšlel. Jednou ho napadlo, že by mohl napsat nějaké pohádky. Někter…

Inheritance
{'cs': 'Na začátku byl Eragon... Jak celý příběh skončí?\nDlouhý výcvik a boje přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. Ta nejtěžší bitva Eragona a Safiru přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Podaří se jim porazit krále zl…

Mariborská hypnóza
Knižní předloha se stala Knihou roku 2025 Magnesia Litera a zároveň zvítězila v kategorii Próza. Dora Kaprálová přijíždí na čtrnáctidenní tvůrčí pobyt do slovinského Mariboru. Fascinující originální optikou zaujatě prozkoumává dané místo, které spisovatel Drago Jančar …

Poklad
Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Kar…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

Symfonie ozvěn
Na May a tým od Sv. Mary čeká několik výletů. Ve viktoriánském Londýně obhlédnou Jacka Rozparovače, stanou se svědky vraždy arcibiskupa Thomase Becketta a zjistí, jaký zvuk vydává pták dodo, když se vrhne na sendvič s okurkou. Především ale budou muset čelit svému úhlav…

Pozdní sibiřské odpoledne
Říká se, že láska hory přenáší, že zamilovaní dokážou pro své milé udělat cokoli. Ale jaké to je, když všichni milují jednoho člověka? Vítejte v Rusku po epidemii finské krvácivé horečky, která v roce 1915 vyhladila téměř celé lidstvo. Na troskách civilizace se rodí no…

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Oko světa
Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň! V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana č…

Emilovy další skopičiny
Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Vítězná sestava
Světí účel prostředky? To je problém, který Štědroňovi hrdinové neřeší. Rozhodně si neberou na své cestě k cíli servítky a jsou schopni vskutku lecčeho. Nicméně, ambiciózní herci, krásné herečky, vykutálení umělečtí agenti nebo posádka debutujícího baru, ti všichni vás…

Tajný deník Adriana Molea
Pro všechny, kdo vědí, že život puberťáka není lehký. Bestseller napěchovaný britským humorem a jedna z nejvlivnějších knih posledního půlstoletí vám zaručeně bude vhánět slzy smíchu do očí. Adrian Mole má problém! Je mu přesně 13 a 3/4 roku, je jedináček, dostává k V…