Obrázek podcastu Pečeť smrti

Audiokniha Pečeť smrti

Délka:

12 hod 32 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde

Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde

Neštěstí nechodí po horách, ale po single holkách! Lucie je zpátky (nejen) na Tinderu a přichází s další várkou milostných karambolu, vypečených historek a peprných i bláznivých příběhů ze světa randění. Ze světa, ve kterém každý někoho hledá – a občas i sám sebe. Dozví…

Obrázek podcastu Plutoshine

Plutoshine

Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Pět a půl miliardy kilometrů od Slunce a dvě stě stupňů pod nulou – tento malý svět potřebuje hlavně světlo a teplo. Prostřednictvím zachycených asteroidů a slunečních zrcadel…

Obrázek podcastu Špion, který přišel z chladu

Špion, který přišel z chladu

Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od…

Obrázek podcastu JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Obrázek podcastu Na východ od ráje - Mistři slova

Na východ od ráje - Mistři slova

Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Obrázek podcastu Odvaha

Odvaha

Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne p…

Obrázek podcastu Jiráň, Palla: Ve znamení hada

Jiráň, Palla: Ve znamení hada

Dramatizace humorného románu autorů Jana Jiráně a Mariana Pally vypráví dobrodružné příběhy dvou přátel z Divokého západu - westmenů Jacka a Davida.

Obrázek podcastu Chlapec, který rozdával sny

Chlapec, který rozdával sny

New York, 1909 - Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z …

Obrázek podcastu Z deníku vlastizrádce

Z deníku vlastizrádce

Četba na pokračování ze vzpomínkové prózy bývalého politického vězně.JUDr. Miroslav Jirásek - jako zaměstnanec Kanceláře prezidenta republiky Dr. E. Beneše byl tehdejšími funkcionáři vládnoucí KSČ a všemocnou Státní bezpečností zařazen do "Skupiny Hrad". V soudním proce…

Obrázek podcastu Na co Alice zapomněla

Na co Alice zapomněla

Ztráta paměti neznamená konec. Vlastně to může být šance na nový začátek… Když se Alice probere na zemi v posilovně, je přesvědčena o tom, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým úžasným manželem Nickem. Jak se ovšem záhy ukáže, z její paměti se právě vymazalo d…

Obrázek podcastu Rok na vsi

Rok na vsi

Fiktivní moravská ves Habrůvka koncem 19. století je jevištěm, na němž se odehrávají každodenní radosti a strasti místních obyvatel. Staré lidové obyčeje, církevní svátky, život v harmonii s přírodou i Bohem, ale také sousedské spory, závist, láska, cizoložství, nemanže…

Obrázek podcastu Jak jsem nebyla na lvech

Jak jsem nebyla na lvech

Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Obrázek podcastu O Nosáčkovi

O Nosáčkovi

Když se královským rodičům narodí syn s velkým nosem, nechá král vyhlásit, že se nosy mají začít vytahovat všem. Kdo chce být urozený, musí mít dlouhý nos! Nejkrásnější nos je přece ten nejdelší! Právě v tom je princ utvrzován, a tak není divu, že jako mladý muž začne p…

Obrázek podcastu Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1960)

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1960)

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

Obrázek podcastu Sedmilháři - výběr z pořadu 2

Sedmilháři - výběr z pořadu 2

Sedmilhářské historky ze života, tentokrát věnované zážitkům v rozhlase. Připravila Dita Skálová. Vyprávějí: Veronika Matějová, Vendulka Strejčková, Jiří Melíšek, Rostislav Běhal a Věra Šťovíčková.

Obrázek podcastu Milenec lady Chatterleyové

Milenec lady Chatterleyové

Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Takže si jej angličtí kulturní t…

Obrázek podcastu Nemocná dívka

Nemocná dívka

Dramatická báseň, jejímž jádrem je boj za záchranu lidského života i naděje, že budou zachráněny i mnohé životy další. Rozhlasová úprava a režie Josef Melč. Hudba Marek Kopelent.Osoby a obsazení: statkář Rataj (Miroslav Doležal), jeho dcera Ida (Gabriela Vránová), Křika…

Obrázek podcastu Tajný deník Adriana Molea

Tajný deník Adriana Molea

Pro všechny, kdo vědí, že život puberťáka není lehký. Bestseller napěchovaný britským humorem a jedna z nejvlivnějších knih posledního půlstoletí vám zaručeně bude vhánět slzy smíchu do očí. Adrian Mole má problém! Je mu přesně 13 a 3/4 roku, je jedináček, dostává k V…

Obrázek podcastu Z povídek Oty Pavla 2.

Z povídek Oty Pavla 2.

Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Jaromír Spal, Marek Eben, Jiří Klem, Bořivoj Navrátil a Jiří Lábus.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a si…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014

Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Obrázek podcastu Osamělá holubice

Osamělá holubice

Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Obrázek podcastu Mé tety jsou víly

Mé tety jsou víly

Jak vypadá lidské štěstí? Jakou má podobu? To se v pohádkovém příběhu pokusí zjistit tři postarší víly - Celestýna, Rozalína a Marmelína v podání Věry Kubánkové, Marie Marešové a Stelly Zázvorkové...

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Povinná četba pro milovníky hororu a fantastiky. Průřez tím nejlepším z díla H. P. Lovecrafta včetně titulní povídky Barva z kosmu, která pojednává o důsledcích dopadu meteoritu do odlehlého údolí Nové Anglie. Americký autor Howard Phillips Lovecraft patří k zakladatelů…

Obrázek podcastu Tri nevesty

Tri nevesty

Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…