Audiokniha Pavlát: Osm světel / Židovské příběhy a pohádky

Mnišská kápě
Když za rohem číhá travič, ptejme se, komu to prospěje… Středověkem ošlehaný bratr Cadfael – bylinkář, léčitel a hlava otevřená – řeší třetí případ přímo mezi zdmi svého kláštera ve Shrewsbury. V poválečném prosinci 1138 ke klidu místních benediktinů nepřispěla vražda …

Strážce hvozdu
Líté boje o holý život v historické fantasy. Povídka autora historické fantasy se opět vrací do temných staletí v prvním miléniu po Kristu, kdy lidé bojují o holé životy s krutými nájezdníky. Na pomoc volají i démonické lesní síly, které je odpradávna chrání. Vraťme se …

Bakly: Bez slitování
Jeden z nejlepších českých spisovatelů, Miroslav Žamboch, a jeho další legendární hrdina. Tentokrát se jmenuje Bakly. Co víc si přát, než vidět tuto horu svalů a vyhlášeného mrzouta likvidovat nepřátele, kteří mají tu smůlu, že stojí v cestě jemu samotnému i jeho neochv…

Binding 13
Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný a má před sebou hvězdnou kariéru. Zkrátka mu nic nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na …

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Trable
Příběh o 5 kamarádech, kteří se scházeli v hospodě při partičkách mariáše od konce šedesátých let, kdy dokončovali vysoké školy až do současnosti. Tam diskutovali o životě a toto téma se postupně měnilo od studia a dívek, po rodiny, pracovní problémy až k nemocím a úmrt…

Kouzelný kalendář
Další kniha norského autora Josteina Gaardera, známého u nás i po celém světě titulem Sofiin svět. Hlavní hrdina Kouzelného kalendáře – Jáchym – se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydává díky kouzelnému adventními kalendáři napříč prostorem …

Železný kruh
Románová trilogie Karla Nového Železný kruh, shrnující romány Samota Křešín, Ve vichru a Tváří v tvář, zůstává jedním z významných děl moderního českého románu. V rozhlase byla postupně adaptována do pěti dramatických celků. Rozhlasová dramatizace Jan Poš a Kateřina Poš…

Poprask na laguně
Rozhlasovou adaptaci jedné z nejzdařilejších a nejhranějších komedií dramatika Carla Goldoniho natočila v roce 1987 režisérka Alena Adamcová s Petrem Haničincem, Ladislavem Peškem, Viktorem Preissem a dalšími vynikajícími herci. Texty písní: Ivo Fischer.

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Čurillovci
Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd …

Zahradnictví
Rodinný přítel vezme za srdce, z Dezertéra zamrazí a Nápadník vás rozesměje. Tragikomická rodinná sága, pokrývající plochu mezi roky 1939 a 1959, vykresluje osudy tří sester Bedřišky, Ely a Vilmy a jejich blízkých od 2. světové války až po 50. léta. Válečnou romanci (Ro…

Jediná kniha o financiách, ktorú by ste si mali prečítať
Jediná kniha o financiách, ktorú by ste si mali prečítať dostala príťažlivú prezývku „nemecká finančná biblia". Táto audiokniha zbaví strachu z financovania aj tých, ktorí matematiku veľmi nemusia. Finančné poradenstvo Thomasa Kehla je cenným a prepotrebným základom pre…

Psychologie ovlivňování - 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti
Snažíte se ostatní přesvědčit? Chcete, aby vám vždy vyhověli? Bylo by fajn, kdyby vás děti více poslouchaly. Bylo by skvělé, kdyby vám kolegové či podřízení vyšli vstříc bez zbytečného nucení. Bylo by super, kdybyste dokázali zařídit, aby vám klienti říkali ve většině p…

Taras Bulba
Hrdinská Gogolova epopej na oslavu vrcholné doby záporožského kozáctva, kteří jsou stateční, velkorysí, živelně veselí a oddaní svému lidu. Tímto obdobím je 16. 17. století, kdy potomci uprchlíků bojují proti tatarským nájezdům a vedou osvobozenecký boj proti polské šl…

Jak zvyšovat firemní zisk snižováním nákladů
Ač se to může zdát samozřejmé je spousta podnikatelů, kteří snižování firemních nákladů často opomíjejí. Přitom náklady přímo ovlivňují míru jejich zisku, ale také mohou být pro firmu velmi nebezpečné. Díky této audioknize se podnikatelé dozvědí, že řízení nákladů je po…

O statečné princezně
Pohádky Josefa Lady jsou vždycky tak trochu naruby. Princezna Máňa je moderní ženská, která řídí auto, pro slovíčko nejde daleko a nezalekne se ani čertů. A tak není divu, že nečeká na své vysvobození udatným Honzou, ale naopak. To ona se rozhodne vysvobodit Honzíka Bár…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014
Host J. Pokorného - J. Podliska (vedoucí archeolog.odd. Národního památkového ústavu)

Významné inscenace Vinohradského divadla
Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl…

Don Giovanni
Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

Panský dům a jeho dědictví
Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žen…

Dárce
Provokativní příběh o chlapci, který zažívá něco neuvěřitelného a podniká něco nemožného. Představte si, že svět kolem vás je jako podle šablony, existuje jen jedna univerzální barva, jeden typ nábytku, všichni mají stejný střih vlasů, stejné oblečení. Má to své výhody,…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Strašidlo cantervillské
Crazy muzikál na námět stejnojmenné novely. Dramatizace Jiří Roll a Jaroslav Pour. Hraje orchestr Karla Vlacha. Režie Jiří Roll. Základem pro rozhlasovou nahrávku z roku 1969 se stala mimořádně úspěšná divadelní inscenace, kterou nastudoval hlavně jako zájezdové předsta…