Audiokniha Patriot

Aréna
Mickey Haller sa púšťa do svojej prvej občianskoprávnej žaloby a zastupuje matku zavraždeného dievčaťa. Vrahom stredoškoláčky je jej mladý priateľ - AI četbot ho zrejme naviedol, aby ju zastrelil. Podarí sa Hallerovi dokázať, že firma zaoberajúca sa umelou inteligenciou…

Dousková: Oněgin byl Rusák
Je rok 1982, Helenka Součková, hrdinka románu Hrdý Budžes, přesídlila z Ničína do Prahy, povyrostla a začala navštěvovat gymnázium Nad štolou. Její další osudy zveřejnila autorka Irena Dousková v knize nazvané Oněgin byl Rusák. První díl Hrdého Budžese proslavila Barbor…

Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy
Šestihodinová nahrávka obsahuje celkem jedenáct vybraných a pravděpodobně nejznámějších příběhů, které spisovatel Šumavy zařadil do různých povídkových knih. Při jejich psaní čtenářům vylíčil skutečné události. Odehrály se v českém i německém prostředí, jsou veselé i sm…

Čo sa stane pri jazere
Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Dva roky prázdnin
Přátelství, obětavost i odvaha malých robinsonů. Jedna z nejslavnějších Verneovek líčí příhody patnácti dětských hrdinů ve věku 8–14 let zanesených bouří na pustý ostrov a bojujících o svůj život. Dnes už klasický dobrodružný román vypráví o nedobrovolných prázdninách …

Šikmý kostel
Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě – také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel, který strmě a v…

Dědictví skotských templářů
Tajemství templářského pokladu. Vražda na skotském hradě. A pravda, která může zabíjet. Lingvistka a historička Afrodita Rossová publikuje nález pokladu ukrytého templáři na Templštejně, a to samozřejmě vyvolá zájem nejen odborníků. Obrátí se na ni její skotský strýc Ma…

Pane doktore
Hrdinové v boji proti nemocem Historie medicíny od nejstarších dob po současnost. Autor přibližuje medicínské znalosti nejstarších civilizací a dává je do souvislosti se současnými lékařskými poznatky. František Gel poutavě vypráví historii medicíny od nejstarších dob p…

Čapek: Bílá nemoc
Karel Čapek (*9.1.1890 - †25.12.1938) napsal své protiválečné drama podle svých vlastních slov jako reakci na "konflikt ideálů demokracie s ideály neomezených a ctižádostivých diktatur". Dílo vzniklo nedlouho před vypuknutím 2. světové války v roce 1937; reaguje na souč…

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Návštěvníci
Zvládne Expedice Adam 84 zachránit svět? Píše se rok 2484 a Centrální mozek lidstva hlásí ohrožení budoucnosti a možný zánik lidstva kvůli pravděpodobnému střetu tělesa se Zemí. Expedice vyslaná z budoucnosti má za úkol zajistit sešity Adama Bernaua, budoucího držitele …

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Řeznice z Malé Barmy
Kde udělali kolegové chybu? Na Severu? Že by byli na vražedkyni moc tvrdí? Marianne, odpočívej v pokoji. Barbarottimu zemřela milovaná druhá žena a jednapadesátiletý inspektor kriminálky ze švédského Kymlinge rázem v životě postrádá oporu – zbyla mu jen pětice dospělých…

101 esejů, které změní vaše myšlení
Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Dětské duše
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich …

Songaré
Příběh guinejského chlapce, který se vzepře proti tradicícm svého kmene a proti zakořeněným pověrám podporovaným kmenovým kouzelníkem. Román o dospívání, odvaze a statečnosti, jehož hrdinou je třináctiletý chlapec.Osoby a obsazení: Bak Urí Tumani, strýc lovec a námořník…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Musela jsem zemřít
Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Ekonomie dobra a zla
Bestseller Tomáše Sedláčka, který se stal v Něměcku Ekonomickou knihou roku - získal 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu 2012 (Wirtschaftsbuchpreis). Čte Tomáš Sedláček, Lukáš Hejlík a Alan Novotný. Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o …

Florencie, moje (sebe)láska
Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Jak porozumět člověku
Osvojte si umění mezilidské komunikace. Občas se zdá, že jsme ztratili schopnost porozumět jeden druhému. Každému z nás byla od dětství vštěpována zejména pravidla chování, ale ohledně sounáležitosti a opravdového pochopení druhého člověka jsme se toho dozvěděli překvap…

24 vánočních příběhů do adventního kalendáře
Zkraťte si čekání na Ježíška s jedinečným audio adventním kalendářem, který promění prosincové dny v kouzelnou cestu k Vánocům. Každý den si spolu s dětmi pusťte jeden z 24 vánočních příběhů, plných radosti, dobrodružství i pravého vánočního kouzla. Zaposlouchejte se do…