Obrázek podcastu Pátá žena

Audiokniha Pátá žena

Délka:

13 hod 45 min

Čte:

Jiří Vyorálek

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Přízraky domu Carrowů

Přízraky domu Carrowů

Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, …

Obrázek podcastu Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Jiří Dědeček Pohádky o Malé tlusté víle Režie Kristýna Žantovská Nahrávka z archivu Českého rozhlasu Písničkář, básník, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček napsal pohádkovou knihu, ke které ho inspirovaly jeho dvě malé dcery a zvláště pak jejich hračky. Ty mezi sebou…

Obrázek podcastu Nad rovinou

Nad rovinou

Volyň. Část severozápadní Ukrajiny. Koncem 19. století sem přichází asi 16 tisíc Čechů. Za prací, za půdou, za snadnějším živobytím. Vzpomínky Marie Stryjové nás posouvají do válečných let, kdy se přes vesnice a městečka českých rodáků několikrát převalí fronta. Válečné…

Obrázek podcastu Kaspar Hauser

Kaspar Hauser

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Wer war Kaspar Hauser? Diese Frage stellen sich die Menschen noch heute. Im Jahr 1828 findet man einen fremden jungen Mann auf dem Unschlitt…

Obrázek podcastu Dámský klub půlnočního plavání

Dámský klub půlnočního plavání

Na životě bývá někdy nejtěžší ho přežít. Tak alou do vody a plaveme! Čerstvě ovdovělá Elizabeth z irské vesnice na pobřeží Atlantiku má dvojnásobný důvod truchlit. Zesnulý manžel, jenž v obci působil jako nerudný praktický lékař, ji svými utajenými dluhy dostal do pěkné…

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

Jeden svět nestačí. Dokonce ani dva Listerové v něm… Asi tak tři miliony let po vynálezu umělé inteligence je lidstvo na vyhynutí proto, že jediný člověk Dave Lister sedí v lochu bez vyhlídky na sex. Skopičiny časoprostoru ho uvrhly do kárného tábora gužifů na Lotomi 5,…

Obrázek podcastu Troufalá vášeň

Troufalá vášeň

Když se Jordan nastěhuje k otci svého přítele, má to být jen dočasné řešení komplikované situace. Jenže Pike Lawson se jí brzy začne dostávat pod kůži. Oba vědí, že by se svým touhám neměli poddat, a snaží se s nimi bojovat. I kdyby to nebyl Coleův táta, pořád je mu osm…

Obrázek podcastu U stolu (1988)

U stolu (1988)

Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Obrázek podcastu Pátá oběť

Pátá oběť

Oficiálně se detektiv Porter a jeho tým věnuje případu dívky, která byla nalezena pod zamrzlou hladinou v chicagském parku. Laguna zamrzla před několika měsíci a dívka se pohřešuje teprve tři týdny. Navíc na sobě měla šaty jiné dívky, jejíž zmizení nahlásili rodiče tepr…

Obrázek podcastu Všechny moje plesové sezóny

Všechny moje plesové sezóny

Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Obrázek podcastu Obyčejný život (1968)

Obyčejný život (1968)

Noetická trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a…

Obrázek podcastu Vztahy a mýty

Vztahy a mýty

Audiokniha v podání samotného autora ukazuje nejčastěji tradované mýty o vztazích s nadhledem a přitom odborně objasňuje, do jaké míry bychom jim měli naslouchat. Kdo ještě nedostal zaručeně osvědčenou radu do vztahu, ať se přihlásí. A podrží ruku nahoře, pokud se jí ne…

Obrázek podcastu Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých…

Obrázek podcastu Nevinným sa neodpúšťa

Nevinným sa neodpúšťa

Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že čím ich je viac, tým je život ľahší, no nie vždy je to tak - často idú riadne na nervy. Zvládnuť výstrelky ro…

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Obrázek podcastu Aristokratka v Československu

Aristokratka v Československu

... DO ODVOLÁNÍ ZAVŘENO. ZKUSTE TO JINDE! Příběh trojlístku bájných postav se začíná psát na počátku léta 1983. I tentokrát ho vypráví Marie III., přestože se sama přistěhovala na Kostku až v prosinci 1996, kdy její hraběcí rodina dostala zámek už popáté zpátky. Zatím h…

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

Obrázek podcastu Nultá hodina

Nultá hodina

Zločin bez motivu. Klasická detektivka z pera královny zločinu. Přestože v ní nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale inspektor Battle, zločin zdánlivě bez motivu a jiskřivé dedukce vedoucí k odhalení pachatele, nebudou chybět. Klasická detektivka z pera krá…

Obrázek podcastu Kati ve službách císařů

Kati ve službách císařů

Práce popravčího není lehká. Druhý díl kroniky katů Mydlářů zachycuje události let 1610–1622. Syn pražského popravčího uvádí vzpomínky svého otce, z nichž k nejtíživějším patří stínání hlav českých pánů v roce 1621. Druhá kniha katovské kroniky zachycuje události let …

Obrázek podcastu Čechura: Divoké sny Maxipsa Fíka

Čechura: Divoké sny Maxipsa Fíka

Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval pan malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v …

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj na dobrou noc

Dědečku, vyprávěj na dobrou noc

Dědečku, vyprávěj na dobrou noc je knížka sedmi příběhů ze života malé Viktorky a její mladší sestřičky Alenky. Některé mohou připomínat pohádku, ale bez čarodějnic a princezen. Milovníci knížek o laskavém dědečkovi a zvídavé Viktorce už vědí, že dědeček i vnučka jsou s…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Vrbová čtvrť je ve staré Číně synonymem zábavních pavilonů, kam muži chodí do společnosti skvělých herců a muzikantů, ale především vybraných kurtizán. V městě Pujangu, kde sídlí podprefekt soudce Ti, vévodí těmto podnikům Zábavní pavilon Mistra Wanga. Jen jedinkrát zde…

Obrázek podcastu Africká sopka

Africká sopka

Jiří Pobuda vypráví Ervínův dobrodružný příběh z východoafrického prostředí. Přibližuje nám napínavé putování farmáře Jeffa a mladé výzkumnice Margot africkou divočinou, kde si za dramatických okolností osvojí opuštěnou opičku Mindu. Pověrčiví domorodí Jaluové vytrvale …

Obrázek podcastu Konec stárnutí

Konec stárnutí

Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…