Obrázek podcastu Past na Hurvínka, Hurvínkův mořský vlk

Audiokniha Past na Hurvínka, Hurvínkův mořský vlk

Délka:

1 hod 5 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Divadlo J.K.Tyla Plzeň

Divadlo J.K.Tyla Plzeň

Původní 2LP komplet 2 18 0431 "Divadlo J.K.Tyla Plzeň" vydal Supraphon v roce 1978 u příležitosti 170. výročí narození J.K.Tyla ve spolupráci se Svazem českých dramatických umělců - nyní tento komplet s ukázkami z divadelních her nejen jmenovaného J.K Tyla, ale také aut…

Obrázek podcastu Hodinář

Hodinář

Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Obrázek podcastu Na plný koule

Na plný koule

V osmadvaceti měl všechno, co kdy od života chtěl. Pak všechno zahodil, stal se dobrovolně nezaměstnaným, odjel na dva měsíce na Kubu a sepsal pro svého ztraceného kamaráda dopis s návodem, jak toho může dosáhnout i on. Ale i TY! A to stejně jako autor bez počátečního k…

Obrázek podcastu Great Expectations

Great Expectations

Audiokniha má obtížnost četby A2. Pip is born poor, but one day his life mysteriously changes. He is sent to London to learn to become a gentleman. But who is paying for his education? Who is paying for his life in London? We follow Pip as he grows up, falls in love and…

Obrázek podcastu Můj život v Severní Koreji

Můj život v Severní Koreji

Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Obrázek podcastu Za hranice odolnosti

Za hranice odolnosti

Jak najít rovnováhu mezi výkonem a zdravím? Michal Novotný, fyzioterapeut světové sportovní elity, vás provede cestou od homeostázy a síly přes stres a bolest až po sebepoznání, výkon a dlouhověkost. Vychází při tom z poznatků fyzioterapie, psychologie i historie. Kniha…

Obrázek podcastu Herecký profil Františka Smolíka

Herecký profil Františka Smolíka

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15161 vydanému v roce 1963 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně? Byla by to vrchovatě početná diskotéka, kdyby se měly zvěčnit na gramofonových deskách hlasy všech dramatických postav, které kdy ztělesnil národní umělec František Smol…

Obrázek podcastu Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven

Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Obrázek podcastu Tohle nikdo nečekal

Tohle nikdo nečekal

Nervydrásající novinka od královny psychothrillerů s nečekanými zvraty. Bryden a Sam Frostovi mají skvělá zaměstnání, stylový byt v luxusním komplexu, rodinu a přátele, kteří je podporují, a milovanou dceru. Dokonalý život pro dokonalý pár. Pak Samovi v kanceláři zazvon…

Obrázek podcastu Hořící kříž

Hořící kříž

Pro lásku samu bych prošla ohněm zas. Modré hory Severní Karolíny smáčí déšť, doprovázený studenou mlhou. Na usedlosti Fraserových se schází rodina a přátelé, aby oslavili svatbu dcery Brianny. Všichni doufají, že konečně našli bezpečný domov. Jenže klid je pomíjivý ste…

Obrázek podcastu Žil jsem ve 20. století

Žil jsem ve 20. století

Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost, …

Obrázek podcastu Oldřich a Božena aneb Krvavé spiknutí v Čechách

Oldřich a Božena aneb Krvavé spiknutí v Čechách

Děj hry nás přenese na samý počátek historie našeho státu, do období ostrých střetů, ve kterých se promítaly zájmy církevní, rodové a císařské. Autor František Hrubín tu odkrývá i kruté mocenské boje v zákulisí přemyslovského rodu s dominující postavou knížete Oldřicha.…

Obrázek podcastu Vítězství

Vítězství

Původní 2LP album 1218 4611 se vzpomínkami příslušníků 1. čs. armádního sboru v SSSR vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Modrý kříž

Modrý kříž

Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Obrázek podcastu Ocelové žezlo

Ocelové žezlo

Ocelové žezlo, první díl série Bohatýr, představí knížete Svjatoslava. Ten chce silou sjednotit kmeny v mocnářství, kterému bude vládnout. Co na to Ilja z kmene Muromců? Ocelové žezlo je prvním dílem série Bohatýr, ve které Juraj Červenák, inspirován slovanskými mýty, s…

Obrázek podcastu Naděje umírá poslední

Naděje umírá poslední

Očité svědectví holocaustu. Kniha vypráví o osudu autorky, která měla v okamžiku propuknutí druhé světové války 10 let a byla žákyní jedné varšavské obecné školy. V září 1939 žila s rodiči a bratry v ul. Nowiniarské. Museli se přestěhovat do ghetta, kde žili až do vypuk…

Obrázek podcastu Táta za všechny prachy

Táta za všechny prachy

Pro Franka je jeho táta hrdina. Je to totiž úspěšný automobilový závodník! Stačila ovšem jedna nehoda a z táty hrdiny je najednou táta bez nohy, bez zaměstnání, bez peněz a bez vyhlídek na lepší budoucnost. Zoufalé časy si žádají zoufalá opatření, a tak se Frankův táta …

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Obrázek podcastu Život víry 2024/07–08

Život víry 2024/07–08

Život víry 2024/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Domácí násilí - Dokud nás násilí nerozdělí? – Znamená slib „v dobré…

Obrázek podcastu Poslední Lucemburk

Poslední Lucemburk

Ladislav řečený Pohrobek se narodil čtyři měsíce po smrti svého otce Albrechta Habsburského a po smrti staršího bratra Jiřího se stal jediným dědicem české a uherské koruny. Přesto byl uherským králem nakonec zvolen polský Vladislav Jagellonský. Ladislavovým poručníkem …

Obrázek podcastu Historky z Tinderu

Historky z Tinderu

Příběhy o lásce, sexu a dalších katastrofách Nejlepší rande vedou k oltáři, ta nejbláznivější ke skvělým historkám. Populární stand‑up komička Lucie Macháčková líčí s humorem a nadsázkou milostné trapasy a karamboly. Zábavná audiokniha plná optimismu vám zlepší den a za…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Sedíš ve správném vlaku

Sedíš ve správném vlaku

Audio kniha Sedíš ve správném vlaku přináší porozumění tomu, že se nacházíte přesně tam, kde máte být, a že jste tím, kým jste měli být, alespoň pro tuto chvíli. Přestanou vás trápit pochybnosti o sobě, svých vlastnostech a o tom, zda vše nemohlo proběhnout nebo být jin…

Obrázek podcastu Sny umírají s králi

Sny umírají s králi

Historický román odehrávající se v první polovině 14. století, v neklidných dobách Českého království po vraždě Václava III. Na uprázdněný trůn usedl manžel přemyslovské princezny Anny Jindřich Korutanský, ale nespokojení čeští pánové už pomýšlejí na změnu. Ve hře je ma…