Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pasažier 23

Audiokniha Pasažier 23

Délka:

10 hod 35 min

Čte:

Peter Kočiš

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Pan Šimral přichází

Pan Šimral přichází

Dobrodružné, bláznivé, legrační, milé i absurdní příběhy důchodce pana Šimrala, který bývá někdy dosti zmatený, jako ostatně my všichni. Prolíná se zde poetika Nerudy i vtip Daniila Charmse. Příběhy pana Šimrala reflektují problémy moderní doby. Tento svérázný důchodce

Obrázek podcastu Nadělení

Nadělení

Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypa

Obrázek podcastu Citlivý člověk

Citlivý člověk

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu. Rodina kočovných herců brázdí soumračnou Evropou

Obrázek podcastu Příběhy eléva

Příběhy eléva

Devět autentických povídek ze železničního prostředí 50. a 60. let. Vzpomínky na dobu, kdy elektrická dráha byla v plenkách. Kdy vlaky poháněla pára a kdy rozjet dlouhou soupravu vyžadovalo zručnost a fyzickou sílu. Hlavní hrdina začíná jako běžný dětský obdivovatel vše

Obrázek podcastu Na ostřích čepelí II.

Na ostřích čepelí II.

Dokončení románu „Na ostřích čepelí.“ Drsný bojovník Koniáš opět v akci. S karavanou na cestě plné krve, bitev a zabíjení. Velkolepé bitvy, barvitě vylíčené souboje, množství dějových zvratů – a monumentální závěr jednoho z největších příběhů české fantasy. To vše na vá

Obrázek podcastu Ultrazpracovaní lidé

Ultrazpracovaní lidé

>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“ — Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu

Obrázek podcastu Ohnivý sloup

Ohnivý sloup

Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh

Obrázek podcastu Bronzové stíny

Bronzové stíny

Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus,

Obrázek podcastu Červená kůlna

Červená kůlna

Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s

Obrázek podcastu Rozsypaná slova

Rozsypaná slova

Román o posledních letech Karla Poláčka Rozhlasová nahrávka z let 2024–2025. Knižní předlohu vydalo nakladatelství Druhé město – Martin Reiner v roce 2020. Audiokniha obsahuje i epilog, který nebyl v českém vydání knihy. Ústřední postavou biografického románu je nov

Obrázek podcastu Betonová zahrada

Betonová zahrada

Čtyři nedospělí sourozenci se po smrti rodičů rozhodnou žít sami a po svém v rodinném domě uprostřed takřka opuštěné příměstské zástavby. Čas peskování a výchovných opatření vystřídala volnost, místo svazujících povinností je teď důležitější hra – hra na dospělé. Proslu

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z

Obrázek podcastu Vzpoura goliardů

Vzpoura goliardů

...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské

Obrázek podcastu Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre

Obrázek podcastu Auto z pralesa

Auto z pralesa

Tajemství světa pro křehké duše Krátké povídky Daisy Mrázkové otevírají vnímavým dětem oči, aby pochopily malé obyčejné věci, které utvářejí svět. „Bylo jedno město velice krásné, velice nové, velice skleněné, velice železobetonové. A domy byly vysoké a bílé jako kost

Obrázek podcastu Malá nemorální historie

Malá nemorální historie

Pár ve středním věku prožívá léto, které se podobá mnoha předešlým. Děti jsou na prázdninách, manžel (Josef Somr) tráví dovolenou sepisováním další odborné práce a zároveň využívá všestranné péče manželky (Jaroslava Adamová). Zmatek do této rutiny vnese neteř, která je

Obrázek podcastu Pevnost v poušti

Pevnost v poušti

Napínavý příběh českého mladíka, který vstoupí do francouzské cizinecké legie. Nad Evropou se vznáší nebezpečí druhého válečného konfliktu během 20 let. Hrdina knihy se v šestnácti letech zapojuje do odboje. V momentě, kdy hrozí zatčení, prchá do Francie, kde vstupuje d

Obrázek podcastu BAKLY – V objetí smrti

BAKLY – V objetí smrti

Vychutnejte si epické pokračování Žambochova ultimátního příběhu z knihy "BAKLY – Hledání smrti." Mistr české fantasy vás opět uvede do spletitého a neodolatelného světa svých magických příběhů... Bakly je kupodivu stále naživu, v jím vyvolané válce podsvětí se zaplétá

Obrázek podcastu Kniha tisíců let a smrtí

Kniha tisíců let a smrtí

Potřebovali jsme nástroj, řekla. Takže jsme požádali bohy. Mluví se o něm odedávna. Kolují o něm legendy. O válečníkovi, kterého není možné zabít. Který byl svědkem vzestupu a pádu tisícovky civilizací. On sám měl celou řadu jmen: Unute, Dítě blesku, Smrt. V dnešní době

Obrázek podcastu Moja čínska dekáda

Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák nikdy netúžil precestovať svet. Túžil spoznať Čínu. Ale tak, ako ju pozná málokto! Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, ale namiesto toho zavolal rodičom, že sa už nevráti. Z malej slovenskej dediny sa presťahoval do dvadsaťsedemmiliónovéh

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Binding 13

Binding 13

Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný a má před sebou hvězdnou kariéru. Zkrátka mu nic nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na

Obrázek podcastu Atlaský manévr

Atlaský manévr

Koncem druhé světové války ukrylo Japonsko na Filipínách válečnou kořist známou jako Jamašitovo zlato. Část pokladu ale objevila americká vláda a lup ukryla do trezoru nejstarší světové banky. Ta ho teď chce ve formě bitcoinu využít k útoku na světové finanční systémy.

Obrázek podcastu Horský křišťál

Horský křišťál

Nejpůsobivější příběh, který Stifter napsal. Sugestivně popsané ticho zasněžené a ledovcem pokryté krajiny je přímo slyšet. Popis pro distribuci: Jednoduchý poetický příběh, který vás zavede do zimních hor, nádherných a nemilosrdných. Rodiče sourozenců Konráda a Sann