Audiokniha Parta a cesta proti času 1

Pobřežní cesta
Teprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilometrů. Chtějí projít Jihozápadní pobřežní ces…

Akord a jiskry
Martin Patřičný je výtvarník, který dělá krásné věci ze dřeva. Dřevo má rád a vypráví o něm v knihách i v televizním pořadu o Kusu dřeva ze stromu. Kromě toho je ale také autorem mnoha fejetonů a povídek. Do výboru Akord a jiskry jsme kromě těch nových zařadili i povídk…

Anne ze Zeleného domu
Naštěstí mám fantazii. Co asi dělají lidé, kteří ji nemají? Upovídané hubené děvčátko se zrzavými copy přijíždí na nádraží v Bright Riveru na kanadském ostrově Prince Edwarda. Co tady Anne Shirleyovou asi čeká? Dvojice stárnoucích sourozenců, kteří se rozhodli, že k sob…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka V.
Završení projektu kompletního vydání Haškova Švejka čteného Janem Werichem. Na těchto 4 CD (a paralelně 4 MC) pokračují světoznámé historky Švejka a jeho druhů z 91. regimentu. Nadporučík Lukáš,nenažraný Baloun, šikovatel Vaněk, telegrafista Chodounský, jednoroční dobro…

Hejkalov
Kdybyste se vypravili do Hejkalova, možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebe…

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Plody vzdělanosti
Komedie o tom, co se stane, když se smíchá ruská duše, spiritismus a potřeba přikoupit pozemky. Inscenace z roku 1962, ve které uslyšíte legendární herce Otomara Korbeláře, Nelly Gaierovou, Eduarda Kohouta, Jiřinu Šejbalovou, Stanislava Neumanna a další.Komedii Plody vz…

Na kopci
Autor oceňovaných detektivek se po deseti letech vrací ke svému úspěšnému debutu. Jiří Březina vydává román Na kopci s úpravami, které jsou důkazem jeho literárního růstu. Vrací se tak k příběhu, který napsal ještě před krimi sérií s policistou Tomášem Volfem. Středobod…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Povídání o pejskovi a kočičce
Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všec…

Mycelium I: Jantarové oči
Lucas Hildebrandt (Jaroslav Plesl) poznal rigidní, fanaticky nábožné Össeany až nepříjemně zblízka; jeho otec byl největší pozemský odborník na jejich kulturu a rozhodl se své vědomosti synovi předat, ať už o to Lucas stál nebo ne – což jejich vzájemným vztahům příliš n…

Jak táhla mračna
Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…

Setkání v Canterbury
Skvěle obsazená adaptace dvou Canterburských povídek. Autor dramatizace Jaromír Ptáček si z rozsáhlého souboru dvaceti šesti povídek vybral dvě - vyprávění ženy z Bathu o rytíři, který má za úkol zjistit, po čem ženy nejvíc touží, a lodníkův příběh o bohatém obchodníkov…

Zvon
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mo…

Můj útěk z olověných kobek
Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat…

Kramařík, Nečas: Čertovská pohádka
Jakpak to asi vypadá v pekle, když čerti špatně topí a špatně vaří a provinilcům jako je pyšná princezna a rychtář, ale i samotnému Luciferovi, je zima a všichni mají hlad? Za trest pošle Lucifer čerty Marbulína a Bertulínka se zvláštním posláním do světa mezi lidi - mu…

Z kroniky mého života
Rozhlasová fantazie na motivy vlastního literárního životopisu Josefa Lady. Režie Josef Melč.Osoby a obsazení: Josef Lada (Jan Hartl), Hašek (Vítězslav Jandák), Patera (Milan Neděla), Mikeš (Oldřich Vízner), Marýsek (Josef Kemr), Švejk (Jiří Bruder), Balabán (Vlastimil …

Na odpis
Břitký průvodce odvrácenou stranou Silicon Valley.... Dan Lyons měl šťastnou a spokojenou rodinu, skvělou kariéru a práci, která ho bavila. Všechno změnil jeden telefonát jeho šéfové z Newsweeku. Padesátník, který sice má vynikající přehled v technologické sféře a o pro…

Z Izrastiny s láskou
Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Život víry 2022/04
Život víry 2022/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Víme, čemu věříme? Sedli byste si do trakaře, který veze provazochodec n…

Dobře rozšlápnuté boty
Výtečný Václav Postránecký v laskavém příběhu o lidech, kteří umějí mít rádi. Poslechněte si úsměvnou hru o všedních starostech i radostech dobrosrdečného Lojzy Roubala, poněkud nesmělého a poněkud upřímného ve svých citech. Lojza Roubal má šestadvacet let a přitom se c…

Ozvěny run
Jejich láska byla zakázaná, ale rezonuje věčností. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne přílež…

Bouře
Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou …

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…