Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pane doktore

Audiokniha Pane doktore

Délka:

4 hod 34 min

Čte:

Zbyšek Horák

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Herecký portrét Karla Högra

Herecký portrét Karla Högra

Karel Höger (17. 6. 1909 – 4. 5. 1977) . Z velmi obsažného komentáře Vladimíra Gabriela k původnímu supraphonskému albu DV 15197 z roku 1963 jsme vybrali:.................Je-li v základech hereckého umění onen známý paradox mezi tvůrcem a vytvářenou postavou, k vrcholům

Obrázek podcastu Carmen

Carmen

Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte

Dášeňka čili život štěněte

Milé děti, určitě jste postřehly, že pejsek na obalu audioknížky není foxteriérka Dášeňka, o které píše pan Karel Čapek. Máte pravdu. Tím štěnětem je naše Bleška (australská kelpie). Svým vzhledem je slavné Dášeňce na hony vzdálená, ale věřte, chová se přesně podle ště

Obrázek podcastu Hříchy pro pátera Knoxe

Hříchy pro pátera Knoxe

Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána

Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána

Toto je příběh ze Sedmimoří… … vlastně teda jako druhý příběh ze Sedmimoří. A jako takový má určitá pravidla: Všeho víc! Víc výbuchů, víc přestřelek, víc dostaveníček holek s klukama… ale to by asi nebyl ten příběh ze Sedmimoří, ne? Tak alespoň moře šermířských soubojů,

Obrázek podcastu Kouzelná chobotnice Krejzy

Kouzelná chobotnice Krejzy

Alena Vostrá. Původní pohádkový seriál. Krejzy je chobotnice, která baví své sousedy a známé, zbavuje je svými kouzly trápení a starostí a dělá život v moři radostnější a zábavnější. Když chceme něčeho výjimečného dosáhnout, musíme si to umět zasloužit. Podobně tomu je

Obrázek podcastu Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Vánoční pohádky Zbyňka Malínského voní jehličím, vánočním cukrovím a jsou milým dárkem pod stromeček. Zásluhu na tom mají také tři velcí vypravěči, jejichž hlasy důvěrně znají nejenom děti, alei jejich rodiče.

Obrázek podcastu Dělám si to sám

Dělám si to sám

Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute

Obrázek podcastu Povětroň (1978)

Povětroň (1978)

"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a

Obrázek podcastu Mademoiselle Coco a vůně lásky

Mademoiselle Coco a vůně lásky

Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn

Obrázek podcastu Důvod věřit

Důvod věřit

Harper Andersová miluje děti – jinak by neučila ve školce. Když je potřeba najít nouzovou pěstounskou péči pro jednoho předškoláka a jeho bratříčka, rozhodne se je vzít k sobě. Její byt je ale vytopený… a tak skončí ve volném domě její dávné lásky Knoxe Danielse. Ten se

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze

Obrázek podcastu O království, kde se drželo slovo

O království, kde se drželo slovo

Pohádkové vyprávění o tom, že slova nesmíte brát tak doslova. V tomhle království je tak brali. A často je ani nevraceli, kam patří. A tak tam byl někdy nevýslovný zmatek.Slova nesmíte brát tak doslova. Ono se snadno něco řekne, ale člověk musí taky přemýšlet, co to zna

Obrázek podcastu Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR – A1, anglicky-slovensky je unikátna audiokniha vytvorená na základe zoznamu slov The Oxford 3000 – CEFR A1. Obsahuje 900 najdôležitejších anglických slov potrebných na zvládnutie úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).

Obrázek podcastu Klub nenapravitelných optimistů

Klub nenapravitelných optimistů

Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd

Obrázek podcastu Poslední kapitán

Poslední kapitán

"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 3

Hovory o józe a mystice č. 3

Vyprávění J. Vacka je doprovázeno duchovně laděnou klasickou hudbou. 1) Duchovní symbolika Vánoc - Vánoční svátky patří beze sporu k nejvýznamějším v roce. Jiří Vacek v nahrávce vysvětluje vnitřní význam Vánoc. Nahrávka vznikla původně jako pořad pro Český rozhlas v pro

Obrázek podcastu Pohádky 9

Pohádky 9

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Obrázek podcastu Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Dvořák (generální ředitel České televize)

Obrázek podcastu Snad jsem zas tolik neřekl

Snad jsem zas tolik neřekl

Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h

Obrázek podcastu Žárlivost a jiné povídky

Žárlivost a jiné povídky

Nevěra se nevyplácí a nakonec vždycky vyjde najevo. A když se vášeň proplete se žárlivostí, k pomstě zbývá už jen krůček. Dva úplně stejní horolezci bojují o krásnou řeckou servírku. Taxikář nachází v šéfově autě náušnici své manželky. Žena letící z New Yorku do Londýna

Obrázek podcastu O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

Medzi dvoma kráľovstvami stála od pradávna hustá tmavá hora. V tej hore vraj vyčíňali strašidlá a mátohy, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejeden hrdina sa nebojácne vybral horu prejsť, no živého ho už nikto nevidel. A tak hora ďalej rástla a bujnela, lebo ani drevorubači

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.