Audiokniha Panáček z popela

Limonádový Joe
Český pohled do proslulého období americké historie, kdy správná volba nápoje mohla rozhodnout o mnohém! Tento román z pera Jiřího Brdečky je parodií na klasické westerny s Jesse Jamesem, Billy Kidem a Buffalo Billem. Knihu proslavil stejnojmenný film z roku 1964.

Jak prokouknout druhé lidi
Tvrdí, že je to jeho nejlepší nabídka. - Je tomu skutečně tak? "Říká, že souhlasí." - Souhlasí doopravdy? "Slíbíl, že to už nikdy neudělá." - Ale stejně to zas udělal. Chcete se podobným nepříjemným překvapením vyhnout? Nechte si poradit od Joea Navarra, bývalého…

Nevykládej mi pohádky
Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Sherlock Holmes a případ Karel Marx
Otci světového proletariátu Karlu Marxovi kdosi odcizil rukopis Kapitálu. Kdo jiný ho může vypátrat než geniální detektiv Sherlock Holmes?!

Můjváclav
S poněkud neobvyklým názvem Můjváclav představuje slavná herečka a operní pěvkyně Soňa Červená nástrojařského vynálezce a zakladatele královéhradecké továrny hudebních nástrojů, svého praděda Václava Františka Červeného. Z pětidílné četby na pokračování se dozvíme o rod…

Relikviář
Noční můra z newyorského muzea byla zažehnána. Nebo snad ne? Půldruhého roku po děsivých událostech v Muzeu dějin přírody zažívá New York opět cosi nadpřirozeného. V opuštěných tunelech podzemní dráhy se skrývá nebezpečí větší než pouhé krysy – a bezdomovci, kteří zde h…

Petiška: Čtení o hradech, zámcích a městech
Oblíbené pověsti Eduarda Petišky o českých a moravských hradech, městech a zámcích. Čtivé a dobrodružné příběhy z našich dějin jsou podány poutavou formou přístupnou malým i velkým posluchačům. Skvělí vypravěči - herci Josef Somr a Miroslav Táborský - jsou skvělými int…

Muž, který si pletl manželku s kloboukem
Lidský mozek je fascinující vesmír. Skutečné příběhy pacientů slavného amerického neurologa. Autor líčí jejich nemoci i odlišnosti s neobvyklou mírou empatie. Kdy si začnete plést manželku s kloboukem? Tehdy, když váš mozek ztratí schopnost rozpoznávat detaily a všechny…

Album pohádek "Supraphon dětem" 5. - Jak princezna hádala, až prohádala, Silný Honza, Jak se z Matěje stal učenec
Třetí díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje další - tentokrát pouze dramatizované - pohádky ze supraphonského archivu. Pohádky ze 60. let Jak princezna hádala, až prohádala, Silný Honza a Jak se z Matěje stal učenec v interpretaci zvučných jmen našic…

Hurvínek mezi osly
Autor (Miki Kirschner) poslal tentokrát Hurvínka mezi osly. Nedivte se, jsou to docela roztomilá zvířátka a je s nimi legrace. A o čem to bude? Nechte se překvapit, prozradíme jenom, že v této hříčce uslyšíte kromě hýkání oslíků, také písničky. Hudbu k nim složil Jiří Š…

O Ječmínkovi
Jsem hanácké král Ječmínek!, prohlásil o sobe bájný panovník narozený na poli s ječmenem. Dobrým pomáhá a na lenochy má spadeno.Rozhlasová pohádka s nezapomenutelným Karelm Högerem v hlavní roli. Režie Jan Berger.

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Herecký portrét Ladislava Peška
Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po…

Bílá nemoc
Vynikající rozhlasová nahrávka hry Karla Čapka z roku 1958, která převzala obsazení ze soudobého nastudování v Národním divadle v Praze.

Volání netvora
Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než real…

Broučci
Legendární příběh nezbedného Broučka, který se učí orientovat ve světě a poslouchat hlas svého srdce, v podání současných členů i absolventů Dismanova rozhlasového dětského souboru. Účinkují bývalí členové Dismanova rozhlasového dětského souboru: Denisa Barešová, Marké…

Starý Bodrík
Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.

Básnický portrét Josefa Hory
Z komentáře Karla Bouška k původnímu albu DV 15140 "Básnický portrét Josefa Hory", které vydal Supraphon v roce 1962 a jež nyní vychází poprvé digitálně obohacené o Máchovské variace taktéž z pera Josefa Hory: Básník JOSEF HORA se narodil 6. července r. 1891 v Dobříni u…

Vyhasínání mozku Martina Kleina
Svědectví člověka, kterému ve stáří postupně zhasíná mozek. Od prvních náhlých příznaků, téměř roztomilé zapomnětlivosti, až k chaotickým koncům, kdy už mozek vnímá z reality jen jakési záblesky a nemocný je zcela odkázán na péči svého okolí. Ale není to příběh jen o ch…

Můj strýček Oswald
Během jídla a pití poslouchat zapovězeno. Hrozí udušení smíchem. Roald Dahl se opět představuje jako mistr humoristických příběhů plných bizarních detailů, mistrně vypointovaných k dokonalosti. K audioknihám tohoto druhu by měla být připojena varování: „Neposlouchejte …

Královna Margot
Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Hudebně doložený Ezop
Humorem i vtipem vás upoutá a pobaví rozhlasová hra Ilji Hurníka Hudebně doložený Ezop, ve které autor parafrázuje Ezopovy bajky a v řadě příběhů s nadsázkou nahlíží osudové lidské vztahy. Zásadním způsobem do nich rovněž nechává vstoupit svět hudby. V inscenaci Jiřího…