Obrázek podcastu Pán vzduchu

Audiokniha Pán vzduchu

Délka:

13 hod 17 min

Čte:

Jan Vondráček

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Praze

Dědečku, vyprávěj o Praze

Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka…

Obrázek podcastu Tajemství abatyše z Assisi

Tajemství abatyše z Assisi

z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Pouť ke svatému Jakubovi do Compostely patří k vrcholným projevům křesťanské zbožnosti. Oldřicha z Chlumu dosud plně zaměstnávaly světské starosti, ale král Přemysl II. Otakar nařídí, aby jeho prokurátor byl členem dru…

Obrázek podcastu Síla slova

Síla slova

V původní rozhlasové detektivce, zasazené do současného českého města okresního formátu, zkoumá autor hry sílu a moc slova. Zavádí nás do světa, ve kterém mocní bossové vládnou nejen všem hospodářským subjektům svého regionu, ale navíc ovládají i všechna důležitá média.…

Obrázek podcastu Sluneční stát

Sluneční stát

Sluneční stát, který poprvé vychází jako audiokniha, je utopické dílo, které prostřednictvím dialogu popisuje ideálně uspořádanou společnost. Příběh je vystavěn jako vyprávění cestovatele, jenž se dostane do zvláštního města vystavěného na kruhovém principu, kde je vše …

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák

Klasický příběh o vychytralém plánu nezdolného lišáka, který se stal předlohou filmu Wese Andersona. Farmáři Soudek, Suk a Stýblo jsou neustále vzteky bez sebe, protože z jejich kurníků co chvíli zmizí další kulaťoučká slepička, boubelatá husička nebo pěkný krocan. Na n…

Obrázek podcastu Zoo v kufru

Zoo v kufru

Nejdřív zvířata, až potom zoo! Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou do západní Afriky, aby získali zvířata pro vlastní zoo. Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou d…

Obrázek podcastu Šeptalka

Šeptalka

Píše se rok 1897 a Peggy Devonová má tajemství, které nehodlá světu jen tak prozradit, protože by to nejspíš všechny vyděsilo. Umí totiž mluvit s duchy. A co kdyby jí mrtví prozradili něco, co má zůstat navždy skryto? Vše se ale změní ve chvíli, kdy je její nejlepší kam…

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Obrázek podcastu Příběhy skutečné odvahy

Příběhy skutečné odvahy

Už nemůžeš? Tak přidej na houževnatosti! Někdejší elitní parašutista Bear Grylls ví, k čemu se jedinec musí přimět, aby v extrémních situacích nepodlehl zoufalství.Předkládánám nejen strhující příběhy průzkumníků, špionů a dalších profesionálních dobrodruhů, ale i mezní…

Obrázek podcastu Čo sa stane pri jazere

Čo sa stane pri jazere

Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Obrázek podcastu Strašidelný hrad

Strašidelný hrad

Pod rouškou tmy starý hrad ožívá. Na nádvoří se v šeru noci rozeznějí tiché kroky. To si čarodějka Háta připravuje kotlík na lektvar. Oheň, který zapálil drak Uhlák, zažene studenou černotu do tmavých zákoutí hradu. Ze sklepení se vyplouží rozespalí upíři Jurák a Dumák.…

Obrázek podcastu Pád do temnoty

Pád do temnoty

Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého…

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě …

Obrázek podcastu Hodinky od Ašera

Hodinky od Ašera

Co trápí dnešní třicátníky? Přemíra stresu, pocit osamění, nebo jen to, že si nemohou dovolit hodinky Hublot? Karla a Helenu spojí jedno letní odpoledne náhoda. Přestože pokračují každý svojí cestou, osud je svede zpátky k sobě. Touží po rodině, zázemí a smysluplné prác…

Obrázek podcastu Markéta Přemyslovna

Markéta Přemyslovna

I princezny touží po lásce. Historický příběh zasazený do období počátku 14. století, v němž Václav II. vzpomíná na své neradostné dětství na Bezdězu a jeho nejmladší dcera Markéta prožívá první milostná okouzlení. V historické romanci zasazené do roku 1300 se prolíná o…

Obrázek podcastu Kritik

Kritik

Ve víně může být nejen pravda, ale i smrt. Kdo ji má na jazyku? Během degustačního turné po nepříliš známém vinařském regionu Gaillac zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen ve vinici na jihozápadě Francie, oblečený do karmínového roucha Řá…

Obrázek podcastu Srab

Srab

Román o šikaně a neschopnosti postavit se tyranům. Všechno to byla jen hra a přiznaná póza: zhudebňování hororové tematiky, stylizování se do rolí násilníků a vrahů, nošení děsivých masek na pódiu. Dokud Ripper nevzal do ruky skutečnou zbraň a nezměnil falešné pozérstv…

Obrázek podcastu Poprava

Poprava

Už se zase trestá jako za středověku. Jenom kat je dnešní… Na Šibeniční skále, která na předměstí Reykjavíku slouží už stovky let jako turistická atrakce, se ten oběšenec objevil v naprosto nevhodnou dobu. Tým vyšetřovatelů v čele s ráznou Erlou proto musí od počátku po…

Obrázek podcastu Morituri te maturitas

Morituri te maturitas

Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

Obrázek podcastu Cíl

Cíl

Cíl - audiokniha, jejíž autor, Eliyahu M. Goldratt, ukazuje, jak ze ztrátového podniku udělat podnik prosperující. Alex Rogo má tři měsíce na to dokázat, že neefektivní, ztrátová fabrika je schopna vydělávat... Kniha, jejíž autor byl časopisem Fortune Magazine označen j…

Obrázek podcastu Vládce stříbrného šípu

Vládce stříbrného šípu

Bájný Bivoj jako akční hrdina. Povídka autora historické fantasy předcházející trilogii o Bivojovi běsobijci. Bájný hrdina se musí postavit netvorovi, kterého probudil ze spánku. Divoký a nevlídný les rozevírá chřtán temnoty před třemi běžci. V čele běží Bivoj, v rameno…

Obrázek podcastu Dobrodružství pavouka Čendy

Dobrodružství pavouka Čendy

Pavouk Čenda a jeho kamarádka dřevěná kukačka spolu žijí ve starém opuštěném domě. Zaběhnutý řád však jednoho dne naruší zloděj a pak i lopaty buldozérů, které začnou dům bourat. Všechno zlé ale bývá pro něco dobré. A Čendův útěk z bezpečí starých hodin doprostřed nezná…

Obrázek podcastu Nártoun a Outloň

Nártoun a Outloň

Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…