Audiokniha Pan Kaplan má stále třídu rád

Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A2, anglicky-slovensky, je audio kniha vhodná pre samoukov. Druhý diel zo série – Tentokrát CEFR. Je to prehľadný a praktický kurz anglickej slovnej zásoby určený pre Slovákov, ktorí chcú postúpiť od základov k istejšiemu používaniu jazyka. Na úrovni A2…

Pohádky tisíce a jedné noci 1-10
Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví noc, dá ji ráno zabít. Potom však pozná vzdělanou a krásnou Šahrazád, která si zachraňuje život tím, že svému manželovi vypráví po dobu tisíce a jedné noci zajímavé a…

100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Písařovicová (moderátorka ČT)

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Nekromant Johannes Cabal
Johannes Cabal, geniální vědec a notorický snob, je posedlý jediným cílem – oživit mrtvé. Jenže k tomu potřebuje i svou duši, kterou kdysi bez váhání prodal Satanovi výměnou za tajemství nekromancie. Aby ji získal zpět, musí přijmout ďábelskou sázku: má jeden rok na to,…

Volání odnikud
Tramp Ota Fink vyšetřuje. Ota Fink, soustružník a bezděčný vyšetřovatel, musí během trampování přijít na kloub zmizení manželky plukovníka Hlomozy, který jako by vypadl z oka majoru Terazkymu. Je začátek šedesátých let a Ota Fink, mladý soustružník, tramp a bezděčný det…

Zločin v Amalfi
Druhý díl série oddechových krimipříběhů z prosluněné Itálie. Švédský učitel dějepisu Hugo Lind a majitelka cestovní kanceláře Lara Belmonteová řeší další případ záhadného úmrtí. Tentokrát Belmonte Travels zorganizovala luxusní pobyt na pobřeží Amalfi pro bohatou obchod…

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…

Katabáze
Teprve v pekle zjistili, jak ďábelské dokáže být akademické prostředí… Na téhle alternativní verzi univerzity Cambridge lze v 80. letech studovat vedle běžných věd i analytickou magii. Doktorandi Alice a Peter, mezi nimiž vládne ostrá rivalita, zde pracují pod vedením s…

Rodiny a rodinky
Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Vzpoura strašidel
Někdy musí i strašidla táhnout za jeden provaz… Na zámku Červená Lhota, kde dělá kastelána bývalý baletní mistr Pivoňka, se dějí věci! Po příjezdu Josefa Kroupy z Úřadu pro potírání nadpřirozených jevů to chvíli vypadá, že místní strašidla přijdou o svůj posmrtný klid a…

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Zavřu oči v modlitbě
Divadelní prkna prý znamenají svět. A klíč je v tom, že jsou vratká. Ne-li přímo ztrouchnivělá záští. Soukromou detektivní kancelář Julie Starkové vyhledá hvězda stockholmského Královského činoherního divadla Bianca Salová, vyděšená z toho, že ji v bytě stalkuje bývalý …

Pohádka
Král hororu přečetl spoustu děsivých pohádek – a nakonec napsal svou vlastní… Sedmnáctiletý Charlie Reade sice vypadá jako bezstarostný lamač dívčích srdcí s permanentkou do posilovny, jenže život se s ním zrovna nemazlil. V dětství už oplakal milovanou mámu a potom byl…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Macourek:Žofka ředitelkou zoo
Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně …

Obchodní polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Obchodní polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci a v obchodním kontaktu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Je Hurvínek OP?
Původní LP album 11 1621-1 "Je Hurvínek OP?" Divadla Spejbla a Hurvínka vydal Supraphon v roce 1991, v roce 2001 byl tento titul vydán lehce pokrácen jako součást CD titulu SU 5243-2 " Hurvínkovy přírodozpytné výlety". Nyní tedy tento titul, kde Mánička s panem Spejblem…

Noc temných klamstiev
Richard Krauz a Jozef Fischer zvaný Chosé pracujú na oddelení vrážd v Našom Meste už veľmi dlho. Vyše dvadsaťpäť rokov sa snažia zmieriť so skutočnosťou, že medzi pojmy zákon, právo a spravodlivosť sa nie vždy dá vpísať znamienko rovná sa, ale skôr otáznik. Niekedy aj v…

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Morávkova zpověď - Věřím v Boha a ve své pistole
Příběh známého odbojáře Václava Morávka, úhlavního nepřítele pražského Gestapa a jednoho z vůbec nehledanějších mužů Němci obsazené Evropy, je zde zachycený ve strhujícím vyprávění. Celá slavná story zde nekončí, jak by někdo čekal, smrtí hlavního hrdiny, ale pokračuje …

Josef Hlinomaz vzpomíná
Vzpomínky svérázného herce a originálního malíře před rozhlasovým mikrofonem jsou stejně barevnou koláží plnou fantazie jako jeho vzývané naivistické obrazy. Josef Hlinomaz vás v lehce nostalgické náladě pobaví i po letech!.Josef Hlinomaz - herec, ilustrátor a významný …