Audiokniha Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu

Lidojedi
Hororová komedie. Co všechno dokážou slušní lidé udělat pro peníze...Hrají Oldřich Kaiser, Tatiana Vilhelmová, Jan Dolanský, Václav Neužil, Oldřich Vlach, Kryštof Hádek, Lukáš Hlavica a další. Režie Aleš Vrzák. Lidojedi jsou první původní rozhlasovou hru autorské dvojc…

Mimo obraz
Šestý případ je pro kriminalistu Tomáše Volfa tím, který ho nejvíce ovlivnil. A to hned v několika směrech. Vše odstartuje nález dodávky odstavené na okraji jihomoravského lesa, která ukrývá hrůzný náklad. Tomáš Volf rozplétá případ, jehož stopy vedou i do Prahy a zahra…

Superkomunikátoři
>> „Dokonalá kombinace příběhů, výzkumů a rad, která má potenciál proměnit i ty nejhorší komunikátory v jedny z nejlepších.“ — ADAM GRANT, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál >> # O knize Kolik jste promarnili příležitostí, protože vám uniklo to podstatn…

Maria Theresa: The Blessed Empress
Vládkyně habsburské monarchie, česká a uherská královna… Z učebnic historie se na nás dívá majestátní plavovlasá žena, pravá císařovna. Jaká ale byla doopravdy žena jménem Marie Terezie? V audioknize máte možnosti nahlédnout do soukromého života jedné z nejmocnějších že…

Setkání s Rámou
Jeden z nejslavnějších románů světové sci-fi od spisovatele a nositele titulu „Velmistra žánru science-fiction“, Arthura Charlese Clarka. Z vesmíru se postupně vynořuje obrovský objekt vážící miliardy tun, který astronomové pojmenují Ráma. Proniká nepředstavitelnou rych…

Selfies
V kodaňském parku je nalezeno tělo staré ženy. Šílený řidič zahájí hon na mladé dívky. Je možné, že spolu tyto na první pohled odlišné brutální útoky nějak souvisejí? Záhadu by měl rozřešit detektiv Carl Mørck z oddělení Q, ale on i jeho tým jsou pod značným tlakem. …

Poslouchání pro duši
Příběhy Bruna Ferrera, známého italského sběratele moudrostí a poučení, nabízí duchovní osvěžení a podněty pro všechny milovníky spirituální literatury, rodiče, vychovatele i dospívající. Autor je mistrem narativní zkratky a prosté pointy, která posluchače může provázet…

Stratené kníhkupectvo
Tri postavy, ktoré zdanlivo nič nespája. Jedno tajomné kníhkupectvo, ktoré vraj stálo na jednej pokojnej dublinskej ulici. Vydajte sa do sveta neobyčajných, prepletených príbehov naprieč minulosťou a súčastnosťou – príbehov skutočných, ale aj tých knižných. Prvý príbeh …

Rozpuštění
Mnichům ze Scarnsea není nic lidského cizí. Platí to i pro vraždu? Píše se rok 1537 a králův obávaný první ministr Thomas Cromwell pomáhá Jindřichu VIII. zbavit se nepohodlné manželky, stát se hlavou reformované anglikánské církve a získat majetek bohatých římskokatolic…

Steny záhrobí
Benedikta Klausnera pronásledují stíny minulosti. Pátrání po smrtícím tajemství vede až ke kořenům mezinárodní pojišťovací společnosti. Nenávist nepřátel a touha po pomstě zasáhnou nekromantovu rodinu i kolegy v plné síle. Někdo chce, aby Benedikt trpěl. Tentokrát bude …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Vůně toskánské lilie
Italská Florencie je dnes synonymem pokladnice uměleckých památek. V minulosti však měla rozhodující vliv i na politický život rozdrobené Itálie. Mimořádného věhlasu dosáhla ve 13. - 16. století. Z tohoto období prosperity vzešel i hospodářský a kulturní význam města. V…

Zlámané kosti
Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě - dva nálezy během jedné zimní noci odstartují další zneklidňující vyšetřování detektiva inspektorky Kim Stoneové. Další, které jí donutí čelit tváří v tvář někomu z jejího hrůzného dětstv…

Kouzelná dvířka
Otevřete s námi kouzelná dvířka do pohádky, která vypráví příběh o zlém klukovi Rumpálovi. Jak to s ním dopadne? Jestlipak se polepší? Dramatizace Jitka Škápíková. Režie Karel Weinlich.Osoby a obsazení: kouzelník Yšimoto z cirkusu Sarasáni (Boris Rösner), Teodor Rumpál,…

Gigolo – Zpověď luxusního společníka
Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Neviditelný
Co skrývá tajemný muž, který má kufry plné vědeckých přístrojů? Rozhlasová dramatizace slavného románu s Josefem Vinklářem, Oldřichem Vlachem a dalšími skvělými herci.Podivný vědec Charles Griffin se jednoho sychravého dne ubytuje v odlehlém hostinci manželů Hallových. …

Psí detektivní kancelář
Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... Tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář…

Pád domu Usherů, Berenice
V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os…

Melouch
Dva dlouholetí kamarádi – původní profesí učitelé se teď už živí něčím mnohem lukrativnějším. Z jednoho je gigolo a z druhého se stal nájemný vrah. Aby si ale odpočinuli, jedou spolu na dovolenou na řeku Sázavu. Takovýto příběh se snaží autor prodat filmovému producento…

Poslední zkouška
Zdá se, že Sebastian Bergman konečně našel důstojného protivníka… Proslulý policejní psycholog si musí přiznat, že na někoho, jako je strůjce takzvaných televizních vražd, ještě nenarazil. Sériového vraha, vystupujícího pod jménem Sven Cato či Cato st., totiž nepohání n…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Jak na virtuální školení
Kompletní průvodce video technologiemi v online vzdělávání od online coachingu, webinářů, mikroučení, webcastů až po kurzy ve virtuální a rozšířené realitě. Extrémní situace si žádají extrémní akce, a proto pro vás CEO Recruitment Academy, , během jednoho měsíce koronav…

And meet a woman ...
And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle…

Nora Sandová 4: Mlčet jako hrob
Na reportérku Noru Sandovou toho bylo v poslední době příliš, a proto se rozhodne odcestovat do Thajska a trénovat tam kickbox. Jednoho dne se náhodou dozví o brutálním stětí policisty v anglickém Toppinghamu. Na internetu se objeví záznam popravy, vše nasvědčuje tomu, …