Audiokniha Ostrov šedých mnichů

Vinnetou – Rudý gentleman
Jakou radost cítí Vinnetouovo srdce, že opět vidí svého bratra Old Shatterhanda! Vinnetou a Old Shatterhand se opět potkávají, oba mají své poslání. Pokračují však po společné cestě a vydatně jim v tom pomáhají zálesák Old Firehand a stopař Old Death.. Na počátku druh…

Proměna
Jak věci změnit, když je změna zdánlivě nemožná? Proč je tak těžké provést nějakou výraznější změnu? Ať už v pracovním nebo osobním životě. Proč se změně k lepšímu lidé tolik brání, anebo v lepším případě "jen neudělají nic"? Je to lenost, zvyk, slabá vůle? S audiokniho…

Saturnin při chuti
Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových V…

Krev na paletě
Dvanáct obrazů ze života malíře Michelangela Merisiho, zvaného Caravaggio. Z knihy Miloše Kočky, řady studií, článků, a zejména několika životopisných románů, připravil a v roce 1988 natočil režisér Pavel Linhart.

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Deník malého poseroutky 17
Greg vyjíždí na šňůru se svým bratrem Rodrickem a jeho kapelou Wíbuschná plýna! Jenže to ještě netuší, do čeho jde. Brzo pozná i odvrácenou tvář rockové slávy. Probdělé noci, nezaplacené koncerty, hádky mezi členy kapely a finanční trable jsou na denním pořádku a Greg s…

Bobulka a Lísteček
Poslechněte si příběhy kluka Jakuba a jeho dvou nových kamarádů Lístečka a Bobulky, bavičů, kteří vymýšlejí hry a legraci pro stromy.V archivu Českého rozhlasu znovuobjevený seriál pro děti napsala a režírovala Helena Philippová. Hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský a…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Toulky s tátou
Toulky s tátou představují fiktivní román se silnými autobiografickými prvky. Jeho páteří je cesta dospělého syna se stárnoucím otcem do Ameriky – cesta za dávným snem, za domnělým ideálem svobody a za místy známými z milovaných knih, které oba hlavní aktéry formovaly. …

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Velké maličkosti
Jan Werich opět jak ho neznáte na novém CD Velké maličkosti. Rozhlasový archiv odhalil další na CD dosud nevydané záznamy s Janem Werichem. Další z řady CD se zvukovými záznamy vystoupení Jana Wericha před rozhlasovým mikrofonem nazvané příznačně Velké maličkosti shrnuj…

Království těla a ohně
Všechno, v co Poppy věřila, je lež – oklamal ji i muž, do kterého se zamilovala. Teď sama netuší, kým bez závoje Panny vlastně je. Ví ale, že pro ni neexistuje větší hrozba než Princ Atlantie. Chce, aby proti němu bojovala, a ona jeho rozkaz ráda uposlechne. Aby našla s…

Fischer: Bleděmodrý Petr
Příběh malého pejska jménem Petr, který se narodil s bleděmodrou srstí. Pro jeho modrou barvu s ním nechce nikdo kamarádit, proto se vydá až do dalekého New Yorku. Na cestě za kamarádem hočeká mnoho dobrodružství - pobyt v psím vězení, lstivý kocour, přísný policista, j…

Deník malého poseroutky 9
Rodinný výlet, to by měla být veliká legrace… pokud samozřejmě nejste Heffleyovi. Cesta začala slibně, ale pak přišlo hned několik špatných odboček. Záchody na benzínce, vyšinutí racci, pomačkaný nárazník a prase na útěku – nic z toho úplně nesplňuje Gregovu představu o…

Carrie Soto se vrací
Neřeší věk ani zranění. Jako gladiátorka je odhodlaná zvítězit. Pro její urputnost a tvrdou hru se jí urážlivě přezdívá Čubka nebo Válečná sekera, ale nikdo nemůže Carrie Soto upřít, že je nejlepší světovou tenistkou všech dob. Když odchází do sportovního důchodu, má na…

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Čtvrtek: O Rumcajsovi, Mance a Cipískovi
Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger aněkolik jich namluvil také pro vydavatelství Panton. Tento titul nabízí ro…

Tsunami
Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech…

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Bivoj válečník
Fantasy opředená staroslovanskými mýty. Vyvrcholení dvoudílného románu na motivy Starých pověstí českých. Území Čechů napadnou Zličané, dobudou Libušín i Budeč, a zdá se, že není naděje na záchranu. Na pomoc přispěchá Bivoj, který se s poselstvím vydává za knížetem Přem…

Příběh mateřídoušky
Když se Anně začne hroutit manželství, odjede s tříletým synem ke své matce a při průzkumu chaloupky po předcích najde pytlík s mateřídouškou. Díky ní se dostává k událostem první poloviny dvacátého století, vyhroceným vztahům mezi Čechy a Poláky i velké lásce, které st…