Audiokniha Ostrov šedých mnichů

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Soumrak Camelotu
Xaverius Hawk usiluje o zničení Camelotu. Ale na scéně je i agent JFK. Sci-fi ze série Agent JFK. John Francis Kovář je tentokrát vyslán na Camelot, o jehož zničení usiluje podvratný Xaverius Hawk ve spolupráci se zrádkyní Agentury Nikitou Bernstein. Agent John Francis…

Lenka a Nelka
Daniela Fischerová. Četba na pokračování ze stejnojmenné knihy.Ty dvě se prostě nenávidí. Lenka a Nelka jsou jednovaječná dvojčata, která sotva kdo rozezná, a přitom je každá docela jiná. Režie Hana Kofránková.

Zlatý syn
Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –…

Vyšší princip
Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál…

Střepiny v trávě
Vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Igorem Barešem pokračuje v kompletaci díla legendárního českého scénaristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof, Životu za podpis a Psí kůži přichází se čtvrtým počinem - autorovou prvotinou Střepiny v trávě. Vyš…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Srdce, ve kterém bydlím
Každý člověk má dvojí domov. Jedním je jeho prostředí, dům, pokoj - druhým místem, ve kterém žije, je jeho srdce. Děti se zabydlují jak v prvním, tak v druhém domově. Ten druhý je pro ně však základní a hlavní, a navíc plný dobrodružství. Jsou dospělí, kteří podobně jak…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Boss Babiš
Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i …

Sila rozumu v bláznivej dobe
Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon…

Útěk do Budína
Román z roku 1932 prozaika, dramatika a esejisty Vladislava Vančury (1891-1942) vypráví dramatický příběh o lásce a nezdařeném manželství pražské studentky se slovenským šlechticem. Vyprávění je podobně jako Vančurův Konec starých časů (1934) situováno do dvacátých let …

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Dekameron: Den čtvrtý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Život víry 2022/11
Život víry 2022/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Jan a Renee Pospíšilovi: Neptáme se „proč“, ale „Bože, kde jsi teď?“ Když …

Kirké
Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr…

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Desátý díl se opět odehrává v hotelu, ale to jen proto, že pan podnikatel už o svou firmu přišel. Tím,…

Převážně zdvořilý Leopold
Leopold, novinář ve středním věku, žijící ve stereotypním manželství s Nelou, má až nutkavou potřebu vyjadřovat se ve verších a za všech okolností zůstávat zdvořilý, což ho občas dostává do velice prekérních situací. Ani v nejčernějším snu by ho však nenapadlo, že když …

Egon: Děsná psina
Příběh jednoho psího seniora, jeho nesnesitelné paničky a shovívavého páníčka. Petra Baďurová (1964) byla dvanáct let skutečnou paničkou skutečného psa Egona. Tou, které Egon říká panda, trochu je a trochu není. Je odpůrkyní polidšťování psů a ve své knize s nadsázkou,…

Jak přejít řeku
Co tě nezabije, to se vrátí a zkusí to znovu. O antropocénu, cestě indiánského šamana do Detroitu, kamenech Dunaje, o přílivech a odlivech civilizací, a o vděčnosti a naději v post-covidové době. Znepokojivá audiokniha podle textu Václava Cílka o naší společnosti, pla…

Poláček: Bylo nás pět
Historická nahrávka z roku 1955 a 1966 vychází teprve nyní kompletní na čtyřech albech a nahradí dosud publikovanou zkrácenou zvukovou verzi. Nejznámější, vlídný a úsměvný román Karla Poláčka je vzpomínkou na dětství, psaný v okamžicích autorovy velké životní krize pře…

Plzeňské strašení potřetí
Plzeňské strašení potřetí - audiokniha obsahuje třetí pokračování plzeňských pověstí v podání Martina Stránského a dalších. Třetí volné pokračování úspěšného projektu Plzeňské strašení opět obsahuje dalších 5 mluvených pověstí v podání známého herce Martina Stránského, …

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Dekameron: Den pátý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…