Audiokniha Osada havranů

Císařova hvězda – Rudolf II
Rudolf II., římský císař, český a uherský král, proslul jako obzvlášť zajímavý panovník, který zbožňoval ženy, astrologii, magi a čekal na svou šťastnou hvězdu. Fulget caesaris astrum. Poté co přesídlil na milovaný Pražský hrad, postupně se uchyloval do ústraní a věnova…

Mafiánska poprava?
Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozho…

Usměvavý muž
Policajt musí umět v pravý čas odejít. Nebo ve správnou chvíli zůstat. Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabil člověka, podléhá existenciální krizi, utápí v depresích a nezadržitelně propadá alkoholu. Nakonec se rozhoduje definitivně odejít od policie. O…

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Die Verwandlung
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé studenty. Franz Kafka ist einer der bedeutendsten deutschsprachigen Erzähler des 20. Jahrhunderts. Seine Erzählung „Die Verwandlung” thematisiert in un…

Šípková Růženka (1966)
Klasická česká pohádka o prokletí, které zlomí jen statečnost a láska. Nastudování z roku 1966 v režii Jana Bergera, který si do jedné z rolí vybral i - v rozhlase nepříliš obsazovaného - Jaroslava Marvana. Osoby a obsazení: vypravěč (František Smolík), král (Jaroslav …

Historie mého života
Italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat, alchymista, milovník žen a dobrodruh Giacomo Casanova (1725-1798) po neobyčejně pestrém životě zakotvil v severočeském Duchcově, kde na sklonku života napsal knihu Historie mého života. Naše desítidílná četba na pokračování…

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Na křídlech RAF
Českoslovenští váleční letci v reportážích a rozhovorech BBC. Nahrávky válečných relací BBC věnovaných československým letcům v řadách Royal Air Force ve Velké Británii jsou dodnes poutavé jednak pro svou atmosféru (vedle redakčních textů a komponovaných pásem o bojovýc…

Myslet jako římský císař
Poznejte stoické principy, které vám mohou změnit život. Tato kniha vám pomůže mluvit a chovat se moudře, řídit se svými hodnotami a přemoci mnohé vášně, snášet bolest a smrt, a v neposlední řadě vzdát se strachu a přemoci hněv. - Jak se zachovat vždy moudře a rozvážně?…

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce
Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, nejmladší dcery tragicky ovdovělého britského aristokrata, je chemie. Zatím ji využívá především k líčení pastí na své nepřátelsky naladěné starší sestry, avšak brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky – zvláště pak o …

Jak být úspěšný
Každý může proměnit své sny o úspěchu v realitu. Použitím rad a inspirativních nápadů, založených na zdravém selském rozumu, audiokniha Jak být úspěšný provází posluchače krok za krokem programem sebepoznání, který pomůže nalézt sebedůvěru, nastavit si vlastní cíle, pře…

O Popelce a jiné pohádky
Libuše Šafránková vypráví O Popelce a další pohádky Rozhodli jsme se shromáždit nahrávky pohádek, které načetla Libuše Šafránková pro Supraphon, v tomto celku, aby v různorodosti textů mohl ještěvíce vyniknout něžný, milý, srdečný hlas a přirozený herecký výraz oblíben…

Život po životě
Vzpomínky těch, kteří přežili svou klinickou smrt. Přelomová kniha tématu posmrtného života, která nastartovala celý vědní obor a demytizovala pocity těch, kteří se dostali do prožitků blízkých smrti. Prožitky blízko smrti zažívaly všechny generace lidstva. Především v…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Kód růže
Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …

Paní Láryfáry
Koho by občas nepotrápila nimravka nebo mlátilka, že? Naštěstí je tu paní Láryfáry, kouzelná přítelkyně všech rošťáků! Paní Láryfáry je docela maličká, na zádech má hrb a voní po vanikových rohlíčcích. Bydlí v domku postaveném vzhůru nohama se svým psem Darebou a kočk…

Co nebude v dějepise
Syrové reportážní a dokumentární svědectví o tom, jak okupaci prožívali "lidé všedního dne" vyšlo hned po válce v roce 1945. Autorem knihy s názvem Co nebude v dějepise je prozaik a novinář spjatý s historií Lidových novin Bedřich Golombek.Golombek zapsal z minimálního …

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Justýnka a asistenční jednorožec
Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s…