Audiokniha Orten: Čemu se báseň říká

Carmilla
Mysteriózní hrabě Drákula v ženské podobě. Slavná gotická novela z roku 1872 líčí příběh mladé ženy, jež podlehla vlivu upírky jménem Carmilla. Vyprávění je opředeno tajemnou, mráz nahánějící atmosférou. Slavná gotická novela z roku 1872 vypráví příběh mladé dívky Laur…

Gutta z Bubnu
Gutta je mladá šlechtična, která je donucena provdat se za zhýralého pána hradu Buben, Evana. Ten po ní chce jediné - dědice panství. Po náročném porodu se místo vysněného syna narodí Guttě dcera Jitka. Evan v návalu vzteku sedá na koně a vyráží tryskem nebezpečnou zasn…

Lidstvo: Dějiny naděje
Při pochybnostech vycházejte z dobra! Zajímavý pohled na problematiku krizových situací, lidskosti, dobra a zla. Jedno z autorova desatera zní: Při pochybnostech vycházejte z dobra! Je člověk od přirozenosti sobecký a nedůvěryhodný, nebo v něm převládá dobro, laskavos…

Profesori zločinu
Peter Šloser v šiestej detektívke opäť otvorí trinástu komnatu a prevedie nás nepoznaným svetom policajného zákulisia a zločinu, s ktorým tridsať rokov aktívne bojoval. Autor, ktorý prežil horúce roky v NAKA (Národnej kriminálnej agentúre), nás núti zamyslieť sa, kto sú…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Hurvínek macht Ferien
Meine lieben Menschenmädlein und Menschenknäblein! Es ist euch sicherlich bekannt, was für Schwierigkeiten es manchmal mit den Erwaschsenen gibt. Zum Beispiel beim Vorlegen des Schulzeugnisses, knapp vor der schönstein Jahreszeit, nämlich den Ferien. Das muss sich unser…

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Nejdražší suvenýr
Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naop…

Obchodníci s vesmírem
Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Mašková: Tajemno kolem nás
Audioknižní průvodce alternativními formami léčby Autorka, zkušená psycholožka a léčitelka PhDr. Miroslava Mašková, společně s herečkou Naďou Konvalinkovou představuje posluchačům rozmanité možnosti a způsoby pro dosažení harmonie těla a duše. Vznikl tak průvodce alter…

Krize
Harrison Foster pracuje jako krizový ředitel pro londýnskou firmu, která se specializuje na právní záležitosti. Po požáru ve stájích v Chadwicku, při němž zemře šest velmi cenných koní, včetně favorita derby, je povolán do Newmarketu. Harry zjistí, že nejspíš nešlo o ob…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Ako som sa naučil rozumieť svetu
Skvelá skúsenosť. Úžasná hodnota. Pohľad na výnimočný život. Kniha Moc faktov vzala rebríčky predajnosti útokom a z mena Hans Rosling sa stal celosvetový pojem. Vo svojich memoároch Rosling vymenil čísla za ľudí. Namiesto štatistík a grafov nám približuje svet medziľuds…

Případ pohřešovaného háčka
Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v…

Strašidýlko Stráša hasí průšvihy
Je pořád ještě trochu lekavý, ale to se poddá… Malý Stráša, syn Bílé paní a Bezhlavého rytíře, se na domovském hradě příšerně bál. Jenže od doby, co chodí do školy, to s jeho nesmělostí není už tak katastrofální. I když zatím plně nerozumí všem našim pořekadlům, našel s…

Hypnotizér – Hypnóza, její moc a síla
HYPNÓZA – Všichni jsme o ní slyšeli, ale kdo z nás ji zažil na vlastní kůži? Jakub Kroulík nám poodhalí její tajemství. K čemu může sloužit? – Může být nebezpečná? – Dá se zneužít? – Má něco společného s magií? – Umí nás zbavit fobií? – Pomůže nám zhubnout a přestat ko…

Dobývání vesmíru
Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…

Matčin hrob
Když dva malí chlapci při hře v lese nedaleko parkoviště pro karavany najdou pohřbené tělo, policejní náčelnici Josie Quinnové se začínají vracet nepříjemné vzpomínky. I ona si v tom lese jako dítě hrávala, co nejdál od své nevyzpytatelné matky Belindy Roseové. Josie al…

Desatero dobrého podnikatele
Desatero dobrého podnikatele je první audiokniha, ze série Odhalená pravda o rizicích podnikání. Jedná se o sérii rozhovorů na různá zajímavá témata, související s riziky, ale i úspěchem v podnikání. Posluchače čekají rozhovory s odborníky specializujícími se na poraden…

Dobrodinci
Utopila se jako kotě v přepravním kontejneru. Že by nepohodlný náklad? Před helsinskou vilu zámožné podnikatelské dynastie Lehmusojových kdosi přistavil nápadný modrý kontejner plný vody. Prapodivná instalace však obsahuje něco, co k modernímu umění nepatří: utopenou m…

Jak se co dělá
Soubor Čapkových fejetonů je rozdělen do tří částí - Jak se dělají noviny, Jak se dělá film, Jak vzniká divadelní hra. Všechny tyto profese Karel Čapek vyzkoušel na vlastní kůži. Celý proces je popsán jako velké dobrodružství, kdy vůbec není jisté, jestli se dá vše stih…

Příhody lišky Bystroušky
Příběh maličké lištičky Bystroušky, která je revírníkem odchycena a odnesena od své rodiny z lesa a darována jeho vnukovi. Po těžkém životě mezi lidmi, dnech otroctví a pokoření a osamění se lištičce nakonec podaří uprchnout a vrací se do lesa, kde nalézá svůj nový do…

První plavba
Román vypráví o mladém americkém námořníkovi, který se pokouší udržet si svou romantickou nevinnost tváří v tvář tvrdým podmínkám na palubě lodi a hrůzám liverpoolských brlohů.Ještě na souši sní mladík o životě na moři: Briga! Už pouhé to slovo vzbuzovalo představu čern…

Bratrstvo bílého klíče
Parta kluků v opuštěné zahradě za městem prožívá napínavá dobrodružství. Jejich tajný spolek ubrání svoje území proti vetřelcům, vypátrá ukradeného psa a pomůže i spolužákovi v nouzi. Vyprávění českého spisovatele, lékaře a legionáře Františka Langera se odehrává v Pra…